Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот Кашчей » 31 окт 2015 16:28

TheTruth написа:ЧЕСТИТ ХЕЛОУИН!

Не на всички хитлеристки, сталинистки и др. опити в стил Инквизицията да ни казвата какво ТРЯБВА и какво НЕ ТРЯБВА да празнуваме! Същите тези реват срещу Хелоуин, но празнуват Коледа например! Същите тези ми говорят за българското, но и хал хабер си нямат, че Кукерството например е със скитски произход! Баста на всички, изявяващи се като народни ментори и съвест!
Честит Хелоуин на всички, които искат просто да се веселят!

Е, ти ще ни вмениш и курбан байрям, и шекер байрям да празнуваме, за да се веселим и да сме добри към ближния! Може и някой индуски бог да почитаме-що не, като е за веселбата?!

У вас празнувате ли Ханука, или Пасха? Няма лошо и те са празници за веселие и за сплотяване на семейството и рода.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 31 окт 2015 16:34

Siegfried написа:И като си поиграе с другите деца, какво? Ако родителите са си свършили работата вкъщи, то детето ще знае кое какво е и на кое да държи. А най-лесното е - да не го пускат да празнува и това е. Това е просто един ден в годината и не вярвам въпросното дете да загуби каквото и да било от безценното си безгрижно време. Малките деца изобщо не влагат такъв дълбок размисъл по тези въпроси - те просто се преобличат като страшилища и си играят за кеф. Те са много НАД вашите безсмислени притеснения :idea:

За последен път - най-важното ОБРАЗОВАНИЕ се получава ВКЪЩИ от РОДИТЕЛИТЕ :!: Ако те не си свършат работата, то детето ще е изпуснато много преди да разбере какво изобщо е Хелоуин.

Престанете да се занимавате с глупости и гледайте напред. Някакъв Хелоуин им бил най-големият проблем... Мъка, мъка, мъка :arrow:

Май си нямаш никаква идея как се обяснява нещо на 5 годишно дете, още повече как се обяснява защо (ако не го пуснеш) не трябва да ходи на тая клоунада! И не, не е проблема в Хелуин, а в мисленето на хора като теб ! Ти твърдиш че си православен християнин и ценностите са ти такива , а кой те е научил ??? Да не би в училище да си празнувал някога Хелуин ?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 16:39

za nas e toj religiq написа:
Siegfried написа:И като си поиграе с другите деца, какво? Ако родителите са си свършили работата вкъщи, то детето ще знае кое какво е и на кое да държи. А най-лесното е - да не го пускат да празнува и това е. Това е просто един ден в годината и не вярвам въпросното дете да загуби каквото и да било от безценното си безгрижно време. Малките деца изобщо не влагат такъв дълбок размисъл по тези въпроси - те просто се преобличат като страшилища и си играят за кеф. Те са много НАД вашите безсмислени притеснения :idea:

За последен път - най-важното ОБРАЗОВАНИЕ се получава ВКЪЩИ от РОДИТЕЛИТЕ :!: Ако те не си свършат работата, то детето ще е изпуснато много преди да разбере какво изобщо е Хелоуин.

Престанете да се занимавате с глупости и гледайте напред. Някакъв Хелоуин им бил най-големият проблем... Мъка, мъка, мъка :arrow:

Май си нямаш никаква идея как се обяснява нещо на 5 годишно дете, още повече как се обяснява защо (ако не го пуснеш) не трябва да ходи на тая клоунада! И не, не е проблема в Хелуин, а в мисленето на хора като теб ! Ти твърдиш че си православен християнин и ценностите са ти такива , а кой те е научил ??? Да не би в училище да си празнувал някога Хелуин ?

Научен съм вкъщи и никога не съм позволявам един чужд празник да ме дразни или променя толкова, колкото вас. И пак казвам - едно 5-годишно дете просто се забавлява и изобщо не му пука дали е наш или чужд празник. Защо се напрягате толкова за такива глупости? Децата не са толкова ограничени колкото възрастните и гледат да се радват на живота, докато все още имат тази възможност.

Всичко тръгва от дома и от родителите. И не - не съм празнувал Хелоуин в училище и сега не виждам смисъл от това ти питане. И какво му има на мисленето ми? За себе си съм спокоен, защото съм научен навреме какво, кое, как, кога и защо. Затова и апелирах няколко пъти - гледайте и оправете себе си.

Ако народът за своето хилядолетно съществуване не се е научил да отличава чуждо от свое и да цени своето пред чуждото, то проблемът е в самия народ. Никой не те кара насила да си купуваш нещо от магазина и насила да празнуваш нещо. Порасни малко.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

TheTruth
Контакти:

Мнениеот TheTruth » 31 окт 2015 16:41

Кашчей написа:
TheTruth написа:ЧЕСТИТ ХЕЛОУИН!

Не на всички хитлеристки, сталинистки и др. опити в стил Инквизицията да ни казвата какво ТРЯБВА и какво НЕ ТРЯБВА да празнуваме! Същите тези реват срещу Хелоуин, но празнуват Коледа например! Същите тези ми говорят за българското, но и хал хабер си нямат, че Кукерството например е със скитски произход! Баста на всички, изявяващи се като народни ментори и съвест!
Честит Хелоуин на всички, които искат просто да се веселят!

Е, ти ще ни вмениш и курбан байрям, и шекер байрям да празнуваме, за да се веселим и да сме добри към ближния! Може и някой индуски бог да почитаме-що не, като е за веселбата?!

У вас празнувате ли Ханука, или Пасха? Няма лошо и те са празници за веселие и за сплотяване на семейството и рода.

Ясно се изразих, че както аз "не вменямавам" на никого нищо, така и не очаквам на мен да ми вменяват. Така че, нищо не ти вменявам! Да ти го нарисувам ли, ако не можеш да четеш и осмисляш!?

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Мнениеот irradeum » 31 окт 2015 16:48

Синчеца пак е прекалил с лепилото тази сутрин.
Боли ме фара кой какво ще празнува.Нещо не мога да разбера какво го дразни, когато някои хора се забавляват, както си искат. Когато има празници - няма лошо! :)
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

TheTruth
Контакти:

Мнениеот TheTruth » 31 окт 2015 16:50

Започнах първия коментар с това, че аз не празнувам Хелоуин, но не ми пречи, че децата се веселят, маскират и лудеят! И не виждам нищо антибългарско в това... Сега мисля да отскоча до пазара и да купя няколко тикви, за да си направим фенери и да си го празнуваме както трябва! Явно тук има няколко ограничени индивида, които упорито се опитват да ни кажат какво и защо не трябва да празнуваме! Явно забравйки, че сме 21-ви век и живеем в свободен свят, където личния избор е неприкосновен. Псевдородолюбци, вероятно загърбили далеч по-родоопределящи нрави, та огледали се в един от многото празници, повод хората просто да се веселят.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 31 окт 2015 16:51

irradeum написа:Синчеца пак е прекалил с лепилото тази сутрин.
Боли ме фара кой какво ще празнува.Нещо не мога да разбера какво го дразни, когато някои хора се забавляват, както си искат. Когато има празници - няма лошо! :)

Може да сме безделници, ама не сме без празници. :lol: :lol:

Потребителски аватар
7 е добро число

Мнениеот 7 е добро число » 31 окт 2015 16:53

ибъ тоз смешен празник на изкуствено измислената хамериканска нация , ама щом им е кеф нека си празнуват :lol:
[center]През 1921 год. е основан отборът „Хисаря“, докато не бива прекръстен на :
„Христо Кърпачев“- 1957 г.
ФК „Осъм“- 1979 г.
Лекс и Ловеч- 1994/95 г.
Литекс - 1996 г.
Цска тире София (София) - 2016 г .

Изображение[/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 16:53

TheTruth написа:Започнах първия коментар с това, че аз не празнувам Хелоуин, но не ми пречи, че децата се веселят, маскират и лудеят! И не виждам нищо антибългарско в това... Сега мисля да отскоча до пазара и да купя няколко тикви, за да си направим фенери и да си го празнуваме както трябва! Явно тук има няколко ограничени индивида, които упорито се опитват да ни кажат какво и защо не трябва да празнуваме! Явно забравйки, че сме 21-ви век и живеем в свободен свят, където личния избор е неприкосновен. Псевдородолюбци, вероятно загърбили далеч по-родоопределящи нрави, та огледали се в един от многото празници, повод хората просто да се веселят.

+ 100 !

На българина му дай да се тупа в гърдите и да плюе по чуждото, без да се стреми да пази своето. Ама нейсе - всеки е специалист по всичко :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 31 окт 2015 16:55

Siegfried написа:
za nas e toj religiq написа:

Научен съм вкъщи и никога не съм позволявам един чужд празник да ме дразни или променя толкова, колкото вас. И пак казвам - едно 5-годишно дете просто се забавлява и изобщо не му пука дали е наш или чужд празник. Защо се напрягате толкова за такива глупости? Всичко тръгва от дома и от родителите. И не - не съм празнувал Хелоуин в училище и сега не виждам смисъл от това ти питане. И какво му има на мисленето ми? За себе си съм спокоен, защото съм научен навреме какво, кое, как, кога и защо. Затова и апелирах няколко пъти - гледайте и оправете себе си.

Ако народът за своето хилядолетно съществуване не се е научил да отличава чуждо от свое и да цени своето пред чуждото, то проблемът е в самия народ. Никой не те кара насила да си купуваш нещо от магазина и насила да празнуваш нещо. Порасни малко.

Нищо не тръгва от дома и от родителите, всичко тръгва от УЧИЛИЩЕ ! Там където трябва да те учат на своите празници и традици, на своята история, на своя език и тн..... !!! Аз проблем с Хелуин нямам! В първи клас имам снимка с носия и сурвачка, в 5-6 имам като коледарче, като по голям и като кукер !!! Детето ми също ще ги има, защото ще има кой да му ги покаже и да му обясни че това са неговите празници !
Народът във своето съществуване се е крепил на вярата си и на нейните традиции , точно тези за които говоря и точно тези, които трябва да учат и празнуват децата ни в училище :!: За да разберат, как тоя малък народ има толкова голяма история, как се е пазела и предавала........!!!
Ето за това не искам Хелуин в училище !!! Това не е нашата история и традиция, и не искем детето ми да учи и празнува чуждата, като своя !

Върни се в “Свободна зона”