diplomat написа:Siegfried написа:Никой не ви кара насила да празнувате Хелоуин. И стига с това оплакване, че някой ви го НАЛАГАЛ чрез телевизията, глобализма и комерсиализацията. Ако народът е толкова слабохарактерен и лековерен, че да позволи тази пропаганда да му подейства, то явно наистина не ставаме за нищо и си заслужаваме съдбата. На мен лично не ми пречи, защото съм избрал да не го празнувам. Аз имам собствено мнение и ценности и не позволявам на никого да ми влияе по какъвто и да е начин. Като толкова ви дразнят тези реклами на Хелоуин и прочие, ами не ги гледайте просто. Какво само се оплаквате??? Някой щял да ви смени ценностите... ами като сте толкова лековерни и темпераментни, че позволявате подобно нещо изобщо да ви провокира по какъвто и да начин, то вие, хулителите на всичко и всички, заслужавате единствено моето съжаление.
Като толкова ви е страх за децата, ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции. Щом позволявате някой да ви сменя традициите и само се оплаквате, че го правят (без самите вие да свършите нещо по въпроса), то няма какво повече да се обсъжда.
Всеки човек решава сам за себе си. НЕ УЧЕТЕ другите как да си живеят живота. Живейте и не пречете на другите да живеят
Сега сме 7 милиарда и си пречим адски много. До 2100 се очаква да сме 12 милиарда души на Земята - направо не ми се мисли какво ще е тогава...
Че този свят отива от по-зле на по-зле, е ясно като бял ден. Мисълта ми е всеки да гледа себе си и да си изгради собствена представа за света, старайки се да живее в мир и разбирателство с околните. Аз съм православен християнин и така разбирам живота. А тези, които в действителност пречат, са световните лидери и елити - ако бъдат премахнати, ти гарантирам, че ще е много по-спокойно.