Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот za nas e toj religiq » 31 окт 2015 15:54

TheTruth написа:
za nas e toj religiq написа:
TheTruth написа:
za nas e toj religiq написа:
Никой нищо не ти забранява, казах ти, като искаш празнувай си у вас и байраяма, не ми дреме кво ще празнуваш ;) В българските училища обаче тоя празник място НЯМА!

Не ми говори за байрами да не ти счупа тъпата тиква! Разбра ли бе лайно непоръбено! Кога станеш образователен министър ще казваш какво има място или не в училищата! Тъпанар!

Не си си взел дозата ли, че ми нервничиш :lol: Най много някое копче на клавиатурата да счупиш,за друго сили едва ли имаш :mrgreen: Аз съм българин и имам здрава кратуна, не изтърбушена хелуинска тиква като теб :mrgreen:

Ще ме пробваш ли, Путьо? Не знам какъв си, но си доста ограничен, а с тъпанари не се занимавам... Освен да ядеш шамари! "Българин" бил...отворко...

Мога да пробвам жена ти, по мъже не си падам ;)

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 31 окт 2015 15:57

Captain Stottlemeyer написа:А какъв е проблемът?!... 8-) Който иска да празнува и Хелоуин, и Вси Светии, и Бъдни вечер, и Свети Валентин, и Трифон Зарезан, и да се закичва с мартеници, и да си слага кукерска маска, и да празнува като руснаците по два пъти Нова година, и т.н. и т.н... И кой си ти, аджеба, да нареждаш какво да се прави и какво да не се прави!?... :roll: 8-)
П.П. Аропо, коледарите, които обикалят по къщите, също ли са прошляци!?... :roll: 8-)

Капитане, проблема е, че на децата им се набиват всякакви чужди празници, а не знаят кога е Сур'ва, не знаят значението на кукерите и искат да се наливат с Кока Кола вместо с ошав по Коледа!!!
Истината е, че покрай тези чуждици забравяме корените си, а дърво без корен е мъртво дърво!!!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 15:59

Никой не ви кара насила да празнувате Хелоуин. И стига с това оплакване, че някой ви го НАЛАГАЛ чрез телевизията, глобализма и комерсиализацията. Ако народът е толкова слабохарактерен и лековерен, че да позволи тази пропаганда да му подейства, то явно наистина не ставаме за нищо и си заслужаваме съдбата. На мен лично не ми пречи, защото съм избрал да не го празнувам. Аз имам собствено мнение и ценности и не позволявам на никого да ми влияе по какъвто и да е начин. Като толкова ви дразнят тези реклами на Хелоуин и прочие, ами не ги гледайте просто. Какво само се оплаквате??? Някой щял да ви смени ценностите... ами като сте толкова лековерни и темпераментни, че позволявате подобно нещо изобщо да ви провокира по какъвто и да e начин, то вие, хулителите на всичко и всички, заслужавате единствено моето съжаление.

Като толкова ви е страх за децата, вземете се в ръце и ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции. Щом позволявате някой да ви сменя традициите и само се оплаквате, че го правят (без самите вие да свършите нещо по въпроса), то няма какво повече да се обсъжда.

Всеки човек решава сам за себе си. НЕ УЧЕТЕ другите как да си живеят живота. Живейте и не пречете на другите да живеят :!:
Последна промяна от Siegfried на 31 окт 2015 16:03, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 31 окт 2015 16:01

Siegfried написа:Никой не ви кара насила да празнувате Хелоуин. И стига с това оплакване, че някой ви го НАЛАГАЛ чрез телевизията, глобализма и комерсиализацията. Ако народът е толкова слабохарактерен и лековерен, че да позволи тази пропаганда да му подейства, то явно наистина не ставаме за нищо и си заслужаваме съдбата. На мен лично не ми пречи, защото съм избрал да не го празнувам. Аз имам собствено мнение и ценности и не позволявам на никого да ми влияе по какъвто и да е начин. Като толкова ви дразнят тези реклами на Хелоуин и прочие, ами не ги гледайте просто. Какво само се оплаквате??? Някой щял да ви смени ценностите... ами като сте толкова лековерни и темпераментни, че позволявате подобно нещо изобщо да ви провокира по какъвто и да начин, то вие, хулителите на всичко и всички, заслужавате единствено моето съжаление.

Като толкова ви е страх за децата, ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции.

Всеки човек решава сам за себе си. НЕ УЧЕТЕ другите как да си живеят живота. Живейте и не пречете на другите да живеят :!:

Точно казано-живей и не ни учи как да живеем в нашата държава, която няма нищо общо с католицизма и протестанството!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 31 окт 2015 16:03

Е точно на кукерите да кажеш, че не се обръща внимание е несериозно. Общо взето, за всеки празник се говори, когато наближи. Аз не съм чул цяла година да се пропагандира Хелоуин. Вече относно децата и познанието им за традициите най- голяма е ролята на родителите и донякъде училището. Те не си ли свършат работата, нещата са изпуснати.
Глупаво е и да се казва на кой какво да празнува. Аз не харесвам Свети Валентин, но не мога да попреча на хората да го празнуват. За мен най- безсмисленият празник е Нова година, но това си е лично мое мнение.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 31 окт 2015 16:04

Siegfried написа:Никой не ви кара насила да празнувате Хелоуин. И стига с това оплакване, че някой ви го НАЛАГАЛ чрез телевизията, глобализма и комерсиализацията. Ако народът е толкова слабохарактерен и лековерен, че да позволи тази пропаганда да му подейства, то явно наистина не ставаме за нищо и си заслужаваме съдбата. На мен лично не ми пречи, защото съм избрал да не го празнувам. Аз имам собствено мнение и ценности и не позволявам на никого да ми влияе по какъвто и да е начин. Като толкова ви дразнят тези реклами на Хелоуин и прочие, ами не ги гледайте просто. Какво само се оплаквате??? Някой щял да ви смени ценностите... ами като сте толкова лековерни и темпераментни, че позволявате подобно нещо изобщо да ви провокира по какъвто и да начин, то вие, хулителите на всичко и всички, заслужавате единствено моето съжаление.

Като толкова ви е страх за децата, ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции. Щом позволявате някой да ви сменя традициите и само се оплаквате, че го правят (без самите вие да свършите нещо по въпроса), то няма какво повече да се обсъжда.

Сега сме 7 милиарда и си пречим адски много. До 2100 се очаква да сме 12 милиарда души на Земята - направо не ми се мисли какво ще е тогава...

Ivanskiq
Контакти:

Мнениеот Ivanskiq » 31 окт 2015 16:05

Хубава тема, поднесена от здравомислещи хора. Само едно пояснение - Хелоуин НЕ е католически празник. Католиците също негодуват срещу тази измишльотина, навлязла в техните общества, а нямаща корени там. Ако един такъв празник трябва да е свързана традицията на един народ, какъвто е замисълът, имаме си сирни заговезни, другото е като карнавал по желание или ако щете Джулай morning, но без неговата романтика.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 16:06

Кашчей написа:

Като толкова ви е страх за децата, ги учете на каквото трябва. С вайкане и паника нищо не става. Ако тези деца имат здрави морални и семейни основи, не би трябвало да има проблем. Ако някой им влияе зле, то си е за тяхна сметка. И престанете с това сатанизиране на празника - някои хора просто искат да се забавляват. Нашите кукери и нестинари все едно са 1 към 1 с християнските традиции.

Точно казано-живей и не ни учи как да живеем в нашата държава, която няма нищо общо с католицизма и протестанството!

Като няма нищо общо с католицизма и протестантството, защо изобщо се занимавате с Хелоуин??? Нали уж не ни засяга - това е чужд празник, чужда традиция. Да знаете, че само му правите услуга, като го коментирате и рекламирате дори и най-неволно.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 31 окт 2015 16:06

Кашчей написа:

Като няма нищо общо с католицизма и протестантството, защо изобщо се занимавате с Хелоуин??? Нали уж не ни засяга - това е чужд празник, чужда традиция. Да знаете, че само му правите услуга, като го коментирате и рекламирате дори и най-неволно.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 31 окт 2015 16:07

Твърдо против Хелоуин .Имаме си достатъчно наши празници за да се правим на маймуни на чуждоземски .

Върни се в “Свободна зона”