[center]
Хууб Стевенс бе представен като старши треньор[/center]
[center]

[/center]
[center]Хофенхайм представи вчера новия старши треньор на тима - Хууб Стевенс. На специалната пресконференция присъства както той, така и спортният директор на клуба Александер Розен.
Ето какво споделиха двамата:Хууб Стевенс"Хофенхайм има потенциал. Мястото на отбора не е в дъното на класирането, но на всеки отбор може да се случи подобен спад. Няма да е лесно да се измъкнем, но аз говорих с момчетата и им обясних, че най-важната ни работа започва от днес, а не от събота, когато е мача с Кьолн. Ако бъдем екип, то бързо ще излезем от деликатното положение. За съжаление, не съм аз човекът, който пази на вратата или този, който вкарва головете. Но Маркус Гиздол свърши добра работа и съжалявам, че с него нещата се получиха по този начин. Нашата задача е да се вдигнем и да се справим със задачите, които ни предстоят".
"За мен футболъст е страст. Гледах внимателно мача на Хофенхайм срещу Хамбургер ШФ в петък, същата вечер изгледах още две срещи. Жена ми казва, че съм луд. Понякога наистина не е добре за околните, но аз обичам футбола".
"От Хофенхайм ме потърсиха в събота. Нещата се развиха бързо, говорих и с Дитмар Хоп. Разговорът ни бе много професионален. Хофенхайм не е по-различен от другите клубове като структура на управление. Нормално е всеки клуб да си има шеф."
"Сега няма да говоря за силни или слаби страни в отбора. За мен няма млади и стари играчи - има можещи и неможещи. В крайна сметка резултатите са най-важни, също както и работата в екип. На терена има 11 играчи и всеки от тях трябва да мисли отборно. Предстоят ми срещи с футболистите, за да ги опозная по-отблизо. Най-добрата работа се върши на терена и в съблекалнята. Аз съм нов тук и все още съм възприеман като външен човек, но това ще се промени. Не съм привърженик на крясъците и виковете, но ако се наложи, ще повишавам тон".
Александер Розен"В петък вечер се събрахме с ръководството на клуба и направихме критичен анализ на ситуацията в отбора. Стигнахме до извода, че нещо трябва да се промени. В събота следобед се свързахме с Хууб Стевенс и много бързо се разбрахме. Той дори не можеше да повярва, че го търсим, защото смяташе, че отборът има достатъчно потенциал сам да излезе от кризата. В неделя, аз заедно с Дитмар Хоп и д-р Петер Гьорлих отидохме в Айндховен, където Хууб Стевенс живее. Разговорът ни протече добре и той ни каза, че е готов да води отбора до края на сезона".
"Юлиан Нагелзман ще бъде старши треньор на тима от следващия сезон. Това е смел ход от наша страна. Юлиан е само на 28 години, но той винаги е показвал, че има голям потенциал. Той не предполагаше, че още от следващия сезон ще поеме първия отбор. Нагелзман е в треньорската професия почти десет години, успя да събере опит от хора като Франк Крамер, Марко Курц и Маркус Гиздол. Знаете какви успехи постигна той с U19-формацията ни. Почти всички клубове от Бундеслигата искаха да го вземат. Към него имаше интерес и от чужбина. Юлиан е узрял човек, който има своето излъчване и индивидуалност".
"Хууб Стевенс е настоящето, Юлиан Нагелзман е бъдещето. Ние имаме голямо доверие в Хууб - заради неговия опит, спокойствие и хладнокръвие. Сега ще ви кажа и защо Нагелзман не бе назначен сега за старши треньор на първия отбор. Защото той все още не е завършил обучението си за треньор, което да му осигури нужния лиценз. И защото той все още има ангажименти с U19. Засега тези му две задачи са достатъчни. Разбира се, той ще следи какво се случва с първия тим, ще организираме редовни срещи, на които Юлиан ще вниква още по-дълбоко в материята".
"Преди мача с Хамбургер ШФ имах усещането, че ще можем да продължим с Маркус Гиздол. Футболистите също бяха зад него, Дитмар Хоп потвърди това. Нещата обаче не стояха добре и трябваше да променим нещо. Бяхме длъжни да реагираме и считам, че нито сме първият, нито последният клуб, който се разделя с треньор, който е герой, който е с добър характер и с отлични качества. За две години и половина Маркус Гиздол свърши добра работа и за нас не бе лесно да направим тази промяна. След мача с Хамбургер ШФ обаче усетихме празнота и безпомощност, и трябваше да предприемем нещо".
http://www.facebook.com/HoffenheimBulgarien[/center]