Мнениеот КироВарна » 25 окт 2015 10:00
От мача с Левски мина доста време,а аз нито дума не обелвам.Така е защото,не приемам практиката да охулваме(някои от нас) играчите,след загуба!!!Мен също ме боли,но такъв е живота,така е и в спорта!!!Никой не може само да побеждава!!!Дори най великият пилот в индивидуалния спорт Формула 1,МИХАЕЛ ШУМАХЕР има 91 победи от 307 старта!!!Ще го напиша и словом:Най великият спортист,в спорт в който разчита само на себе си е побеждавал деветдесет и един пъти,а двеста и шестнадесет пъти не е побеждавал!!!Неслучайно два пъти подчертавам,че това е индивидуален спорт!!!Във футбола е много по сложно,защото нещата зависят от 11 футболисти плюс евентуални смени,треньорски щаб,съдии,публика и т.н.....Футболът,както и малките футболистчета знаят,е колективен спорт и там ако един направи грешка,другите ще му помогнат и ще го покрият!!!Най важна е публиката,защото спортистите идват и си заминават,изгряват и залязват.....само ние феновете сме на стадиона винаги!!!И кога,питам аз,ще се почувстваме като част от този клуб,като най важната му част.....и ако някой от нашите сбърка,ще му помогнем и ще го покрием???Защото е лесно,когато бият да ги аплодираме!!!Но в по голяма степен е важно,като губят да ги вдигаме и да им покажем,че не случайно този клуб съществува повече от век!!!Това е така,защото на трибуните сме ние и се гордеем с ЧЕРНО МОРЕ !!!Изиграхме едно слабо първо полувреме,в което получихме гол.На черното,бяло не може да се каже!!!Но някои стигат до там,даже да заявяват,че съдията бил обективен!!!Я си спомнете как започна мача!!!Спомнете си картона на БИЖЕВ !!!Нямам намерение да търся оправдание в действията,на някаква долна реферска мазмантия,но не случайно преди мача обсъждахме тримата вечно назначени на мачовете с Левски съдии!!!Сватбарина,Н.Й. и този!!!Стигнахме до единодушното заключение,че този е най хитрия!!!Ако се беше наложило и той като един друг,щеше да даде дузпа в 94 минута!!!Но той знае,как да ни натика в нашето поле и да даде предимство на любимците на всички власти!!!Всичко това влияе на играта и на психиката на футболистите!!!Понеже живеем на брега на ЧЕРНО МОРЕ,ще ви питам:Някой от вас плувал ли е в "мъртво вълнение"?Който е плувал знае,как се отчайваш,защото каквото и да правиш......файда йок,както казват в Разград!!!Именно затова и толкова години,нямаме победа на Герена!!!Сбор от много,различни фактори,доста от тях некоректни....водят до загубите!!!За слабостите в нашата игра,какво да кажа?Те са безспорни!!!Но нали за това тренират,работят и умуват!!!Как мислите ще работят по добре?Ако ги вдигаме и подкрепяме,или ако ги плюем?Аз ги подкрепям в добро и в лошо!!!Никога няма да забравя,преди години,един мач на Чарлтън!!!След почти половин век бяха се върнали във Висшата лига.....играха колкото можаха и в последния мач,изпаднаха!!!Та в този именно мач,в който се реши,че изпадат....на трибуните 52 000 (петдесет и две хиляди) души,плачат и аплодират!!!Как не се чу,нито едно у-у-у,нито един упрек.....само аплодисменти!!!Това е подкрепа,това е публика!!!Аз малко се поразбъбрих,ще прощавате ако има нещо!!!В същност,единствената причина поради която исках да драсна два-три реда беше появяването в игра на ВАЛЕНТИН ЙОСКОВ-КАРТЕЧНИЦАТА !!!!!!!!! Искам да честитя дебюта на това младо,талантливо момче и да му пожелая успех !!!Да постигне големи успехи в световния футбол,където уверен съм ще го видим.....и да не забравя,от къде е тръгнал!!!САМО ЧЕРНО МОРЕ !!!