Nikita1313 написа:Няма да гласувам!
Не си сам.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Nikita1313 написа:Няма да гласувам!
petko.h.markov написа:Captain Stottlemeyer написа:Черният козел написа:И тея 80-сет човека-депутати да са чисти и да нямат фирми ! И след четри годишен мандат да кажат гордо-аз работих за БЪЛГАРИЯ,ден и нощ ако някой може повече нека ме смени ! И ако някой може повече за доброто на БЪЛГАРИЯ го сменя и така ! Просто е,много просто !!!
С други думи, един успешен бизнесмен, който е доказал, че е достатъчно кадърен, за да управлява фирма и е финансово независим, не би могъл да стане депутат!?...![]()
Що се отнася до мажоритарната система, Галин (макар че е от Ботевград), е много прав.Ето само един пример за недостатъците на тази система:
"Когато изборът се провежда в един тур с относително мнозинство, може да се получи така, че партията, получила мнозинството от гласовете на изборите, да е малцинство в парламента, и обратното – партия, получила малцинството от гласовете на изборите да получи мнозинството от мандатите. Най-фрапантен пример за подобно развитие са парламентарните избори във Франция от 1958 г. За комунистическата партия са гласували 3 882 200 избиратели и тя получава 10 депутатски места или всеки депутат е избран средно с 388 220 гласа. Докато Националния републикански съюз с 3 604 000 гласа получава 189 места в парламента или 19 100 гласа за депутат."
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0 ... 0%BC%D0%B0
[offtopic]Вовката лети с ракета край Юпитер, но той все още не знае, че горивото му свършва и ще остане на постоянна орбита...[/offtopic]
Ако е такъв и освен това е сериозен и отговорен човек,никога няма и да си помисли да стане депутат.Според мен разбира се.
джони написа:
sin4ec написа:Брутално нарушение на изборните правила! Членове на комисии директно набутват в ръцете на хората бюлетина за измисления референдум! Дори се опита да ми държи сметка защо отказвам да гласувам за референдум![]()
Направих арабия скандал, след което се обърнах към представителите на опозицията в СИК да вземат мерки. Оказва се, че това е масово и явно наредено отгоре явление. Дори хора са били убеждавани, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да гласуват за тази смешка!
Така или инак референдумът ще се провали с гръм и трясък!
sin4ec написа:Брутално нарушение на изборните правила! Членове на комисии директно набутват в ръцете на хората бюлетина за измисления референдум! Дори се опита да ми държи сметка защо отказвам да гласувам за референдум![]()
Направих арабия скандал, след което се обърнах към представителите на опозицията в СИК да вземат мерки. Оказва се, че това е масово и явно наредено отгоре явление. Дори хора са били убеждавани, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да гласуват за тази смешка!
Така или инак референдумът ще се провали с гръм и трясък!
Потребители, разглеждащи този форум: rhaegar и 8 госта