ОФИЦИАЛНО съдът обяви ЦСКА в несъстоятелност иназначи синдик

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Re: ОФИЦИАЛНО съдът обяви ЦСКА в несъстоятелност иназначи си

Мнениеот DANS » 06 окт 2015 21:40

Назначеният за временен синдик на ЦСКА Радослав Тонев даде ексклузивно интервю за "Спортно шоу Гонг" по Дарик радио по повод ситуацията в ЦСКА. Тонев разкри любопитни подробности относно бъдещите стъпки в клуба от Борисовата градина, като допълни, че към този момент е твърде „рано да се говори за оздравителен план“.

Г-н Тонев, може ли да ви се честити, че вие сте най-известния синдик в България от вчера?

Не мога да преценя дали съм най-известния синдик. Малко съм притеснен от това назначение, но ще се опитам да свърша работата, която ми е възложена и така както е заложена в закона.

Каква е вашата работа, която трябва да свършите? Какви са вашите задължения реално?

Не знам какви са очакванията за моето назначение и за моята дейност, но за съжаление правомощията ми са написани в Търговския закон. В случая съм назначен като временен синдик при открито производство при несъстоятелност. С откриването на производството дейността на органите на управление на дружеството не са прекратени. Моите правомощия са по-скоро надзорни и контролни. Задачата ми според търговския закон е единствено и само да подготвя провеждането на законно първо събрание на кредиторите и да изготвя доклад за състоянието на дружеството и списък на кредиторите по търговските книги.

В първото събрание на кредиторите има дневен ред, както е предвидено в търговския закон, изслушване на доклада на временния синдик, избиране на постоянен синдик и определяне на възнаграждението му и евентуално избор на контролен орган за производството по несъстоятелност. Самото развитие по производството по несъстоятелност тепърва предстои. Моите правомощия са по-скоро подготвителни.

Тоест вие сте като едно служебно правителство, което трябва да подготви избор за правителство?

Служебното правителство все пак има изпълнителни правомощия. Аз нямам изпълнителни правомощия. Тоест моята дейност не може да замести дейността на управителния съвет на клуба.

Тоест реално синдикът ще започне да работи след първото събрание на кредиторите?

Правомощията на синдика, в зависимост от функциите му и от съдебното решение могат да бъдат различни. Има различи видове синдици. Временен синдик е моята функция, след открито производство по несъстоятелност. Има служебен синдик, има постоянен синдик. Постоянния синдик има по-големи правомощия от временния синдик.

Какво представлява събранието на кредиторите?

То зависи от търговските книги на дружеството. В тях се включват и счетоводни книги, търговска документация. Има счетоводни записвания, дружеството на кои фирми или лица дължи пари и съответно според вземанията, които фигурират в търговските книги, тези кредитори имат възможност да се явят на първо събраните на кредиторите и да участват в избора на постоянен синдик и в определяне на неговото възнаграждение. И да гласуват дали да има контролен съвет в производството по несъстоятелност, от кой да се състои и при какви условия.

Един кредитор участва с един глас или на база задълженията към него?

Гласува се според вземането, каквото е то по размер.

Тоест водещия кредитор има най-голям глас?

Да.

Има ли шанс бъдете назначен за постоянен синдик?

Всичко зависи дали ще ме предложат, дали ще имам възможност да работя по дружеството, защото то ще изисква много време и усилия. От много неща зависи. Все пак е най-добре да се изчака 22-ри октомври, когато е насрочено събранието и тогава ще се прецени, и то най-вече от кредиторите. Аз не мога предварително да кажа, какво би било тяхното становище. Възможно е да има най-различни кандидатури аз постоянен синдик.

Кой издига кандидатурата?

Разбира се, че кредиторите. Първият временен синдик в назначен от съда, но кредиторите имат правото да изберат друг постоянен синдик.

Тоест водещият кредитор може да има предимство при избора на синдик?

Разбира се, но много е важно кои кредитори ще се явят на събранието. Не мога предварително да правя прогноза.

Много се спекулира, че хора, които са успели да вземат пари от ЦСКА след 31.12.2014 г, трябва да ги връщат? Има ли нещо подобно?

Всичко зависи от основанието, на което са ги взели, има ли основание да се водят отменителни искове или да се извършват други действия от синдика, за да се атакуват отделни плащания. Има процедура, която предвидена в закона.

Какво прави един синдик в едно дружество, което е в неплатежоспособност?

Това е изключително широк въпрос. Правомощията са написани в Търговския закон. Не мога в момента да ви ги изброявам. По лесно е да се погледне в закона. В крайна сметка законът ангажира всички, дори и тези, които не го познават.

Доколко са важни действията на синдика, за да се оздрави едно дружество?

Ако говорим за оздравителен план и процедура по оздравяване до голяма степен зависи от активите, които има, както и от дейността, която развива. Легитимирани да предложат оздравителен план са както отделни кредитори, така и самото дружество длъжник. Естествено и синдика има право на това, но има формални изисквания за оздравителен план и синдика без да има информация за самото дружество и активите за осребряване ще му е много трудно да предложи самостоятелно такъв план, който да бъде приет. Този оздравителен план се разглежда от кредиторите на дружеството, трябва да бъде приет от самите кредитори и утвърден от съда. Това са много условни и законови уредени хипотези, които на този етап е рано да се обсъждат.

Кога реално започвате работа, за да видите какво реално е състоянието на дружеството?

Не мога да кажа, дали този срок ще бъде достатъчен. Ще търся съдействие от управителните органи на самото дружество, защото ангажиментът да представят информация на временния синдик, която да е достатъчна и да е необходима за изготвянето на доклад на временния синдик, всъщност зависи до голяма степен от тях. Аз не познавам самото дружество и предварително не мога да кажа каква информация и документация биха предложили.

Възможно ли е синдикът в оздравителния план да предложи на фирма Х, която има да взема 10 лева, да получи 10 стотинки или нищо?

Има различни варианти за оздравителен план. Те са предвидени като възможности в закон. На този етап е рано да се говори дали ще има оздравителен план и в какъв вариант би бил той. Допустимо от закона е да се предложат редукция на задължения, отсрочване или разсрочване на задълженията това са законови възможности. Дали кредиторите ще гласуват за самия оздравителен план това зависи от самите кредитори. На второ място е дали съдът би приел оздравителния план. Това са хипотези, които ще се развият в близко бъдеще.

Какво се случва, ако не бъде приет оздравителния план?

Ако няма оздравителния план тогава се стига до прекратяване на дейността на дружеството и осребряване на активите му. Постановява се второ решение от съда, което решение предвижда наличните активи да бъдат разпродадени и с тях да се удовлетворят кредиторите докато стигнат парите. Това са хипотези и възможности на развитие на едно производство по несъстоятелност. Не е възможно да пророкувам и предвидя какво ще стане в конкретното производство. Основните двигатели на производството, след първото събрание на кредиторите, са самите кредитори. Синдикът е органът, който изпълнява тяхната роля в развитие на производството. Естествено синдикът има самостоятелни правомощия и изпълнява дейността си под надзора на съда.

Това ли е най-мащабното дело от обществен интерес, в което работите?

От обществен интерес вероятно да. Не мога да преценя. Синдик съм на доста предприятия, но в конкретния случай общественият интерес е прекалено голям. Надявам се да съдействам както на клуба, така и на неговите фенове за намирането на най-доброто решение за бъдещето на ЦСКА. Ако съм в състояние и ми бъде дадена такава възможност и тя е в рамките на закона.
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 06 окт 2015 23:13

Позицията на Сашо Томов:
Бившият бос в ЦСКА - Александър Томов отхвърли твърденията на някои медии, че дружеството е било изпаднало във финансова несъстоятелност под негово ръководство.

Томов подчертава, че по негово време "армейците" са имали приходи и разходи, което опровергава тезата за фалит. Той също така споменава своята собствена теза, че ЦСКА е бил фалиран през месеците април и май от т.нар. "гробокопачи", които са отнели правата му на ръководител чрез "силово посегателство".

Томов гарантира своите собствени твърдения с документация, която може да бъде открита в публичните регистри, съобщи БТА.

Ето и писмото на Александър Томов с редакторска намеса:

"Във връзка с публикации на печата, които засягат финансовото състояние на ПФК ЦСКА АД в последните години, искам да информирам българските медии за следното:

1. Към 31.12.2014г. не е имало финансова несъстоятелност на ЦСКА. Доказателство за това е, че на 22.12.2014г. с решение на Софийски градски съд, дружеството е било в пълна финансова състоятелност към 30.07.2014г. В периода между 30.07.2014г. и 31.12.2014г. в ЦСКА не са настъпили отрицателни никакви финансови резултати, а тъкмо напротив - продължило е изплащането на стари дългове, изплатени са всички заплати на футболисти, треньори и т.н.

2. За мен няма никакво съмнение, че през април-май 2015г. отборът е бил умишлено фалиран чрез неплащане на остатъчната сума от около 800 000 лв., което не е представлявало финансова трудност за тогавашните мажоритарни собственици. Тези лица публично обещаха да направят това плащане, което гарантираше оставането на ЦСКА в "А" група, но по някаква причина целенасочено не направиха това.

3. Ако някой си е направил счетоводна игра, за да заблуди съда, в края на март и началото на април 2015г. с цел да обоснове предстоящия фалит, то тази хипотеза трябва да се провери. Очевидно по този начин е било заблудено вещото лице и съда, но във всички случаи не става дума за последователна и вярна информация. Няма как един и същи съд, едно и също вещо лице да дадат коренно различна присъда през 6 месеца без да са настъпили финансови промени в дружеството.

4. През 2013г. ЦСКА беше доведен до абсолютен банкрут. През 2013 - 2014г. ние изплатихме над 7 млн. лв. стари задължения, от които 5 млн. лв през 2014г., което позволи на клуба да получи лицензи за участие в българските и европейски турнири и да бъде най-добрият български отбор за същия времеви период.

5. През първото тримесечие на 2015г. клубът е имал съществени приходи и разходи, което опровергава тезата за фалит в края на 2014г. Изключвам изпълнителното ръководство на ЦСКА да е заблуждавало акционерите, надзорниците, в частност и мен, и по този начин да е нарушило закона.

6. Срещу ЦСКА беше извършено силово посегателство през периода февруари-април 2015г. Бях "помолен учтиво" да напусна, беше изгонен треньорът Младенов. Сега се прави опит гробокопачите да бъдат изчистени от глупостите, които направиха. Няма да мине. ЦСКА ще се възкреси, въпреки всички змии. Таралежите на Армията са много повече и много по-силни. Всички счетоводни данни, които могат да убедят медиите и обществеността в гореказаното, са публикувани в публичните регистри".
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 06 окт 2015 23:21

DANS написа:Позицията на Сашо Томов:
Бившият бос в ЦСКА - Александър Томов отхвърли твърденията на някои медии, че дружеството е било изпаднало във финансова несъстоятелност под негово ръководство.

Томов подчертава, че по негово време "армейците" са имали приходи и разходи, което опровергава тезата за фалит. Той също така споменава своята собствена теза, че ЦСКА е бил фалиран през месеците април и май от т.нар. "гробокопачи", които са отнели правата му на ръководител чрез "силово посегателство".

Томов гарантира своите собствени твърдения с документация, която може да бъде открита в публичните регистри, съобщи БТА.

"Във връзка с публикации на печата, които засягат финансовото състояние на ПФК ЦСКА АД в последните години, искам да информирам българските медии за следното:

1. Към 31.12.2014г. не е имало финансова несъстоятелност на ЦСКА. Доказателство за това е, че на 22.12.2014г. с решение на Софийски градски съд, дружеството е било в пълна финансова състоятелност към 30.07.2014г. В периода между 30.07.2014г. и 31.12.2014г. в ЦСКА не са настъпили отрицателни никакви финансови резултати, а тъкмо напротив - продължило е изплащането на стари дългове, изплатени са всички заплати на футболисти, треньори и т.н.

2. За мен няма никакво съмнение, че през април-май 2015г. отборът е бил умишлено фалиран чрез неплащане на остатъчната сума от около 800 000 лв., което не е представлявало финансова трудност за тогавашните мажоритарни собственици. Тези лица публично обещаха да направят това плащане, което гарантираше оставането на ЦСКА в "А" група, но по някаква причина целенасочено не направиха това.

3. Ако някой си е направил счетоводна игра, за да заблуди съда, в края на март и началото на април 2015г. с цел да обоснове предстоящия фалит, то тази хипотеза трябва да се провери. Очевидно по този начин е било заблудено вещото лице и съда, но във всички случаи не става дума за последователна и вярна информация. Няма как един и същи съд, едно и също вещо лице да дадат коренно различна присъда през 6 месеца без да са настъпили финансови промени в дружеството.

4. През 2013г. ЦСКА беше доведен до абсолютен банкрут. През 2013 - 2014г. ние изплатихме над 7 млн. лв. стари задължения, от които 5 млн. лв през 2014г., което позволи на клуба да получи лицензи за участие в българските и европейски турнири и да бъде най-добрият български отбор за същия времеви период.

5. През първото тримесечие на 2015г. клубът е имал съществени приходи и разходи, което опровергава тезата за фалит в края на 2014г. Изключвам изпълнителното ръководство на ЦСКА да е заблуждавало акционерите, надзорниците, в частност и мен, и по този начин да е нарушило закона.

6. Срещу ЦСКА беше извършено силово посегателство през периода февруари-април 2015г. Бях "помолен учтиво" да напусна, беше изгонен треньорът Младенов. Сега се прави опит гробокопачите да бъдат изчистени от глупостите, които направиха. Няма да мине. ЦСКА ще се възкреси, въпреки всички змии. Таралежите на Армията са много повече и много по-силни. Всички счетоводни данни, които могат да убедят медиите и обществеността в гореказаното, са публикувани в публичните регистри".

Томов е патологичен лъжец, а ти явно си патологично вярващ на всичко, казано от Томов. За второто има отделна диагноза!
Виж т.5 и ни припомни какви съществени приходи е имал ЦСКА в периода януари-март на тази година. Съществени!
т. 4...Как един отбор е най-добър в страната си, след като не печели нищо и се дъни още в първия мач в ЕКТ?
.........................
Да продължавам ли с анализа?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 07 окт 2015 06:17

Синдикът е временен и правомощията му са граничени.На 22 октомври ще има общо събрание и тогава кредиторите ще изберат постоянен.Главният ще е водещ.Задълженията на ЦСКА са над 56 милиона,но имат и активи.И въпреки всичко всеки бизнесмен който тръгне да оздравява дружеството с този мелничен камък на шията може да бъде избран за почетен председател на садомазохистите.Ако държавата се заеме с това недоволството ще нараства лавинообразно.И ми е много чудно как сегашните управители щели да правят мащабна селекция.Пир по време на чума.

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 07 окт 2015 06:36

blue avalanche написа:
КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Ставаш спонсор на футболен гранд и печелиш държавна закрила със съответните поръчки.Дали като мобилен оператор или ще изхвърляш боклука е без значение.Издържаш отбора няколко години чрез заеми и след време напускаш.Да не би край Сухата река да е нещо по-различно от Борисовата градина.Може и размера на задълженията да е по-малък,но сценарият е същият.Как адвокат става ,,цар на заменките'' или политик си взима Кремиковци.В провинцията е същото.Строителят на къщички за пиленца прави китайски автомобили вместо да гние в затвора, а гелосан Нарцис произвежда хапчета които струват тройно по-евтино в съседни държави.

Само за вашия нищо не си казал. :o

Казвам ти го за да те ограмотя.Селският фен на неградският противник беше докаран в Ботев от една синя партия на върха на славата.Президент ботевист,шеф на младежката организация бултрас.Но понеже случайно забогателият бивш мъж на легендарна пловдивска волейболистка си е чист цървул бизнеса му с италиански цървули не просперира.На полусезона Ботев беше пратен от А в Б група от адвоката на бфс Христо Ботев за 50 000 лв дълг.Лъжите на бряговският хитрец вбеси бултрасите и те създадоха Сдружение Ботев.Локофена не е анулирал ПФК Ботев по ТЗ и на тази база стъпи новото сдружение.Клуба започна дейност от трето ниво на мястото Металик Сопот точно срещу 50 000лв.Това с купуването на лиценз е само поредната измислица на изкупвачите на бяло-черна техника.Във средата на полусезона цескарят Цв.Василев видя как на мачове на пловдивският отбор във В група има повече зрители от всеки и реши да инвестира.Колежа е на 15 мин пеша от центъра на града,а недвижимото имущество в Каменица 2 е на висока пазарна цена.Инвестира много в бази,ДЮШ.До момента в който приятелски кръг реши да сложи ръка на империята му.Кражбата на КТБ има последици.БТК чрез Виваком краси одеждите на Милка, а строителят на къщички си напазарува Петрол.Инфраструктура се развива и чака нов собственик.Надявам се да съм ти бил полезен.И понеже усещам сарказма ти ще ти кажа.Всеки популярен отбор е цел на политически и бизнес елит.Любимият ми Ботев също.

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 07 окт 2015 08:19

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Синдикът е временен и правомощията му са граничени.На 22 октомври ще има общо събрание и тогава кредиторите ще изберат постоянен.Главният ще е водещ.Задълженията на ЦСКА са над 56 милиона,но имат и активи.И въпреки всичко всеки бизнесмен който тръгне да оздравява дружеството с този мелничен камък на шията може да бъде избран за почетен председател на садомазохистите.Ако държавата се заеме с това недоволството ще нараства лавинообразно.И ми е много чудно как сегашните управители щели да правят мащабна селекция.Пир по време на чума.

Не задълженията, а загубата е 56 милиона. Задълженията са на половина (20-30 милиона). Не че са малко де.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 07 окт 2015 09:22

Струва ми се, че Комунистическата петолъчка върви по пътя на пирамидата КТБ.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

ARMEEC.Sofia

Мнениеот ARMEEC.Sofia » 07 окт 2015 09:49

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Синдикът е временен и правомощията му са граничени.На 22 октомври ще има общо събрание и тогава кредиторите ще изберат постоянен.Главният ще е водещ.Задълженията на ЦСКА са над 56 милиона,но имат и активи.И въпреки всичко всеки бизнесмен който тръгне да оздравява дружеството с този мелничен камък на шията може да бъде избран за почетен председател на садомазохистите.Ако държавата се заеме с това недоволството ще нараства лавинообразно.И ми е много чудно как сегашните управители щели да правят мащабна селекция.Пир по време на чума.

Не си в час,ку-ку,събуди се :mrgreen:
ЧЕРВЕНИТЕ В АТАКА!

ARMEEC.Sofia

Мнениеот ARMEEC.Sofia » 07 окт 2015 09:52

Кашчей написа:
DANS написа:Позицията на Сашо Томов:

Томов е патологичен лъжец, а ти явно си патологично вярващ на всичко, казано от Томов. За второто има отделна диагноза!
Виж т.5 и ни припомни какви съществени приходи е имал ЦСКА в периода януари-март на тази година. Съществени!
т. 4...Как един отбор е най-добър в страната си, след като не печели нищо и се дъни още в първия мач в ЕКТ?
.........................
Да продължавам ли с анализа?!

Продължавай,но колегата просто е постнал цитат,без да коментира,така че-„ анализирай това“ :!: :mrgreen:
ЧЕРВЕНИТЕ В АТАКА!

ARMEEC.Sofia

Мнениеот ARMEEC.Sofia » 07 окт 2015 10:08

Само не мога да разбера,защо спорят някои по отношение на това дали Лупи или „пернишките бизнесмени“ прецакаха повече ЦСКА,то е ясно-всичките вкупом доведоха Клуба до това дередже и Лупи и боклуците са тези ,които го съсипаха,това е :!: Хвани единия ,удари другия :x Може би един ден,като се стабилизира Клуба,да се потърси съдебна отговорност на тези михлюзи,но сега енергията трябва да бъде насочена към спасението :idea:
ЧЕРВЕНИТЕ В АТАКА!

Върни се в “ЦСКА”