Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 сеп 2015 12:02

HoUs4oOL написа:Ал-Кайда е достатъчно здрава, че да се влива, където и да е, в Сирия се бие техен клон - ан-Нусра.

Кой е настоящият лидер на Ал Кайда ? :?

Ал Кайда я няма, освен, че от ЦРУ решиха, че вече не им е нужна, ядоха бой и от едни свои колеги. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 сеп 2015 12:10

fcb_bg написа:Е как не си сигурен кой създаде ИДИЛ, гледай позициите, кой реално воюва и кой изобщо не воюва срещу тях.

Моето мнение е, че И.Д. се "самосъздаде", като идея, но със средства "от тук-от там", най вече от ОАЕ и СА, се разраснаха и станаха фактор.

Разбира се, с благоволението на САЩ.
Тоест, оставиха ги да се развият, като след това провидяха в тяхно лице възможност за инструмент, за натиск в региона.
Самите "идилци" ( да речем над 90 % ) ... Ненавиждат САЩ, като цяло християните и светските мюсюлмани.
Но нещата зависят от няколко човека, които определят политиката на групировката.
Тези биха прибрали кинти и от извънземните.

Разбира се, за подобна паплач понятието "задължен си", не съществува.
Обикновенно такива лидери се самозабравят и правят грешката да възстанат реално срещу САЩ.
А с това и групировката им приключва ...
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 30 сеп 2015 12:16

THE G.A.M.E написа:Кой е настоящият лидер на Ал Кайда ? :?

Ал Кайда я няма, освен, че от ЦРУ решиха, че вече не им е нужна, ядоха бой и от едни свои колеги. ;)

Върховния така да се каже е Айман Зауахири, иначе всеки клон си има свой лидер.
Ал-Кайда не само, че има, ами има и няколко клона, влиянието и отслабна, но в никакъв случай не е изчезнала, а иначе много ги обичаш тия ЦРУта и доста ги превъзнасяш ми се струва.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 сеп 2015 12:26

HoUs4oOL написа:Върховния така да се каже е Айман Зауахири, иначе всеки клон си има свой лидер.

Тоя съм го виждал на снимки и клипове до Ал Багдати. :lol:
Изглеждаше като негов подчинен.

Понятието "Ал Кайда" все още съществува, но не и като групировка, в смисъл на влиятелна такава.
Има някви, д'ет се идентефицират с Ал Кайда, като онези нигерийци... К'ви бяха там.

Но основните останки от Ал Кайда отидоха при идилци.

HoUs4oOL написа:иначе много ги обичаш тия ЦРУта и доста ги превъзнасяш ми се струва.

Има за какво да се превъзнасят, все пак бутнаха СССР. :mrgreen:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 30 сеп 2015 14:28

http://pan.bg/view_article-64-323973-Eksluzivno-Video)-Putin-pred-zhurnalista-Charli-Rouz.html
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 30 сеп 2015 14:30

THE G.A.M.E написа:Тоя съм го виждал на снимки и клипове до Ал Багдати. :lol:
Изглеждаше като негов подчинен.

Понятието "Ал Кайда" все още съществува, но не и като групировка, в смисъл на влиятелна такава.
Има някви, д'ет се идентефицират с Ал Кайда, като онези нигерийци... К'ви бяха там.

Но основните останки от Ал Кайда отидоха при идилци.

Определено не е бил подчинен на ал Багдади, двамата имаха сериозни разногласия и спорове около ИД и това под чий пряк контрол да бъде или поне така съм чел.
В момента, изключвайки ИД, няма другь групировка, която да има ресурса и възможностите на ал-Кайда.
Един Господ знае колко лагери имат из Ирак, Пакистан, Сомалия, Йемен и Афганистан.
Всъщност основните сили на ал-Кайда са съсредоточени в клона в Йемен, който е отговорен и организатор на атентатите във Франция, не знам защо из някои български медии ги приписваха на ИД.
А Боко Харам не се идентифицират с ал-Кайда, даже лидера им отиде да се бие за ИДИЛ, не за клона на ал-Кайда, а за ИДИЛ.
И пак казвам, че няма останки на ал-Кайда в Сирия, в Сирия се бие техен клон ал-Нусра, вече може и да има някой, който от ал-Кайда е отишъл директно в редиците на ИД, но то това е нормално.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 сеп 2015 23:53

Поздравления за Русия за това, което правят в момента в Сирия ! Ако продължат битката до край и изтребят от лицето на земята тия нищожества ще направят огромна услуга на човечеството ! Само се надявам да не почнат и те някакви игрички по подобие на американсктие си колеги и да започне една симулирана война.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 окт 2015 00:00

dunavfc написа:Поздравления за Русия за това, което правят в момента в Сирия ! Ако продължат битката до край и изтребят от лицето на земята тия нищожества ще направят огромна услуга на човечеството ! Само се надявам да не почнат и те някакви игрички по подобие на американсктие си колеги и да започне една симулирана война.

Споко, няма такава вероятност, нямат и такива амбиции 8-) Друг е момента, как ще бъдат представени нещата от еврейскките медии на наивниците като теб 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 01 окт 2015 00:03

Айде да видим, само да не се гледаме с наведени глави след време...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 окт 2015 00:37

dunavfc написа:Айде да видим, само да не се гледаме с наведени глави след време...

Няма ;) Приеми нещата така 8-) Никой няма нищо против САЩ и техните граждани 8-) Просто тази държава се демократизира до такава степен (80-те години), че в стремежа си да сринат СИВ и СССР, станаха тоталитарна и приватизираха държавната си сигурност и в момента, колкото повече и по-големи конфликти има, толкова повече печелят частните корпорации 8-) Президентът им е за една парлама 8-) Може би последният истински президент на тази държава беше Рейгън 8-) Няма да е изненада за мен, ако се окаже, че точно хората стоящи зад Буш-старши стоят и зад атентата над Рейгън (тогава е вице президент), ама в крайа сметка им се налага да изчакат до края на мандата му 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”