fcb_bg написа:v.r.s. написа:Абе аз зная, че за някои от пишещите тук Русия и в частност Путин винаги са прави и няма начин да падне петно на съмнение относно тяхната правота, но нали тук става въпрос за унищожаването на ИД, каквато е целта и на руските атаки. Интересно на какво основание Франция трябва да ходи при Асад и да иска разрешение за да бомбандира ИД, след като територията, която владее ИД не е под контрола на Сирия и дефакто не е сирийска територия, а също така включва и бивши територии на Ирак? Също така ИД извърши атентати на френска територия, което си е обявяване на война, макар и неофициално, милиони са принудени да бягат от тях и хиляди жертвите им, убити по жесток начин, в това число и граждани на ЕС.
В крайна сметка Русия за унищожаването на ИД ли е или само за запазването на властта на Асад и ако е и за първото, защо ще е против въздушни удари на Франция срещу ИД, независимо от международното право, което дори може да се каже, че не е нарушено от Франция, тъй като на нейна територия са извършени атентати, организирани от ИД, да не говорим и за призивите за открита война на последователите им в цял свят?
Направо размазваш международното право на пух и прах. Голям кеф !То и без това е погребано отдавна, скачай отгоре гроба смело!
![]()
Аз го виждам така - терористи са завзели територия на суверенна държава. И никой не се съобразява с тази държава и законно избрания президент, а действа от позицията на силния.
На какво викаш се крепяло демократичното общество, на законите и правата ли? Да, да, скачай смело отгоре.
Международното право не го размазвам аз, а го размазаха САЩ и Русия и както казах то е компроментирано и не струва нищо.
За мен както е лицемерие поведението на САЩ, такова е и поведението на Русия в случая с въздушните удари на Франция. Не може да се твърди, че Франция го е нарушила, тъй като не е получила разрешение от Асад и, че тези удари не са за да се защити от ИД. Както казах ИД извърши атентати във Франция, а също така призова нейни последователи да воюват срещу западната цивилизация и което си е война. Нашествието от "бежанците" също е заплаха за националната сигурност на всяка една западна държава, в която се преселват с десетки и стотици хиляди. Това за мен е основание за една офанзива на засегнатите европейски страни, без значение дали има резолюция на ООН или не. Също така след като Асад не е в състояние да контролира тази част от територията си и тя генерира тероризъм, няма как да има претенции, че някоя засегната от този тероризъм страна е нанесла удари по базите на терористите.
Но оставям всичко това настрана и отново задавам въпроса, защо Русия да е против атаките, след като и тя се обявява в защита на Сирия, която също воюва с ИД и дори би трябвало да приветства подобни действия от която и да е друга страна, като същият въпрос може да се зададе и на Франция и САЩ, които се обявиха против руската помощ за Сирия във война срещу ИД?
Това според мен е абсолютно лицемерие от всички и въобще не ги интересуват страданията на милионите бежанци, а единствено сферите им на влияние и икономическите интереси в този регион.