Отново расистки обиди към Хълк в Москва

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: Отново расистки обиди към Хълк в Москва

Мнениеот гражданин от село » 27 сеп 2015 23:01

sin4ec написа:
гражданин от село написа:Я като обсъдихме "негър" и "гяур" да обсъдим и едно друго, може би на хвалебственото и благородно название - "гой".

Тука вече стъпваш на хлъзгава почва. Едно, че повечето тук не вдяват какво е. И второ-че вече не се знае кой какво следи и мисли по темата... :)

Добре, оттеглям предложението. :)

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 27 сеп 2015 23:02

THE G.A.M.E написа:
1palq4o1 написа:Не са имали права защото хората са знаели какво ще последва, ако им дадат права-посочих ти примери ( ЮАР;Зимбабве )-додаха им права и разсипаха държавите!

Бъркаш ...

Белите са посрещнати много топло ( има изключения, разбира се, но те са малко ) ... В Африка, а някъде и направо като "богове".
В отплата, заради доверието на негрите, белите ги правят роби.
Разбира се, и поради технологичното предимство.

Ти сега уважаваш ли турците ?
Нормално е когато по-голямата част от негрите са били тъпкани и мачкани ( при това както посочих, често без никаква причина ) сега, когато вече са свободни, да има реваншизъм.

Чакай сега!
Тук налазваш една друга тема по която можем да си пишем цяла нощ-тъпкани и мачкани, защото са били първобитна сган-до преди 30н години все още се ядяха един друг-справка Либерия-това едно!
И второ-никой не отчита това което са получили от белите-знания, най-малкото за да разберат, че ги използват и, че белия не е БОГ, медицина-различна от пиявици и знахари...с малко думи-много предпосравки за да се разплодят из целия свят!
А турците за к'во да ги уважавам-че 500 години са ни държали на едно ниво и, че от нация с 200 години пред всички други европейски държави сме се освободили с около 200 години назад в развитието си?!?!?
Или за това, че нации колкото нашата за 500 години са се увеличили десетократно, а ни сме били по-малко в следосвобожденска България отколкото преди идването на тая сган?!?!?!?!?
И пак се опитвате да изместите темата от расизъм ( защото негъра не е негър, а...не знам си какъв ) в посока гяур и гой!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 27 сеп 2015 23:03

diplomat написа:
1palq4o1 написа:
diplomat написа:
1palq4o1 написа:
Имало е НИГЪР, което е различно от НЕГЪР
Иначе за бирата съм съгласен, ама светла лагер бира...или червена О'Хара

Изобщо не е различно - я ми ги покажи двете различни думи на английски. Май нещо не съществуват... :roll:

Произношението е различно, а при разговор с който и да е не му изписваш думите!
И в нашия език има думи изписвани по еднакъв начин, но с различно ударение и означаващи различни неща...

Стига, бе, човек... Искаш да кажеш, че "nigger" може да се чете като "нигър" и "негър", така ли? :lol:

Да-пак ти казвам-важно е удрението и произношението!
Така една дума се превръща в коренно различна...
Хайде лека, че се отнесохме много
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 23:04

1palq4o1 написа:
THE G.A.M.E написа:
1palq4o1 написа:Не са имали права защото хората са знаели какво ще последва, ако им дадат права-посочих ти примери ( ЮАР;Зимбабве )-додаха им права и разсипаха държавите!

Бъркаш ...

Белите са посрещнати много топло ( има изключения, разбира се, но те са малко ) ... В Африка, а някъде и направо като "богове".
В отплата, заради доверието на негрите, белите ги правят роби.
Разбира се, и поради технологичното предимство.

Ти сега уважаваш ли турците ?
Нормално е когато по-голямата част от негрите са били тъпкани и мачкани ( при това както посочих, често без никаква причина ) сега, когато вече са свободни, да има реваншизъм.

Чакай сега!
Тук налазваш една друга тема по която можем да си пишем цяла нощ-тъпкани и мачкани, защото са били първобитна сган-до преди 30н години все още се ядяха един друг-справка Либерия-това едно!
И второ-никой не отчита това което са получили от белите-знания, най-малкото за да разберат, че ги използват и, че белия не е БОГ, медицина-различна от пиявици и знахари...с малко думи-много предпосравки за да се разплодят из целия свят!
А турците за к'во да ги уважавам-че 500 години са ни държали на едно ниво и, че от нация с 200 години пред всички други европейски държави сме се освободили с около 200 години назад в развитието си?!?!?
Или за това, че нации колкото нашата за 500 години са се увеличили десетократно, а ни сме били по-малко в следосвобожденска България отколкото преди идването на тая сган?!?!?!?!?
И пак се опитвате да изместите темата от расизъм ( защото негъра не е негър, а...не знам си какъв ) в посока гяур и гой!

Със същата логика турците/мюсюлманите могат да ни наричат "гяури". "Ами те българите са си гяури, ама не си го признават" - това е твоята логика за чернокожите и думата "негър".

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 23:05

1palq4o1 написа:Да-пак ти казвам-важно е удрението и произношението!
Така една дума се превръща в коренно различна...
Хайде лека, че се отнесохме много

Да беше казал "negro", щях да разбера, ама иначе... :roll:

Лека. :)

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 27 сеп 2015 23:06

Лека, че утре трябва да наглеждам тъмнокожите гяури дали си вършат работата. ;) :lol:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 23:07

Мистри написа:Лека, че утре трябва да наглеждам тъмнокожите гяури дали си вършат работата. ;) :lol:

:mrgreen: Лека.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 28 сеп 2015 09:03

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Игра, при нас има много расизъм - ние нормална държава ли сме :?:

Предполагам, това е риторичен въпрос. :lol:

boabbb написа:Отварям форума и за 30 сек откривам първата пълна простотия :lol: :lol:

Няма нищо простовато в забележката ми, че Русия не е нормална Държава.
Аз даже не съм писал и нищо за расизма. :roll:

А Русия не е нормална Държава, щото в никоя нормална Държава един човек не е променял конституцията колкото пъти си иска, за да е постоянно на власт.
А в една Държава обществото е неделима част от нея, та, що за общество допуска подобно нещо ?

Другото което е, Русия се замеси в грандиозен политически ( че и военен, макар и да не си признават ) конфликт, на мен ми се гледа футбол, смяташ ли, че Форумът в Русия ще се размине без политически оттенък ?
То да не говорим, че самият избор на Русия беше политически, не спортен.
Щото имаше поне две страни, много по-подготвени за Световно Първенство.

Явно не си хванал смисъла ... откъде-накъде избора за СП би трябвало да е свързан с това дали държавата е нормална, или не :roll: ( въпроса с нормалността ще го оставиме за политическата тема ) По отношение на подготовка, няма какво да се каже - някои стадиони са вече готови, близо 3 години преди мачовете. То ако гледаме само кои имат най-добри стадиони, световното не трябва да излиза от Европа ... Не това е целта, обаче
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 28 сеп 2015 09:07

THE G.A.M.E написа:
гражданин от село написа:И защо се опитваш да наложиш твоите критерии за нормална държава на другите?Защо въобще си мислиш, че твоето мнение и разбиране за нещата е вярно?

Това не е мое мнение, това е мнение на мнозинството в световен мащаб.

Мнозинството винаги е право, а малцинството са длъжни да се съобразяват с тези, които са повече от тях.
Така функционира светът, инак - анархия и съдбата на динозаврите.

Хм ... Не мисля, това е по-скоро американското мнение, наложено на въпросното мнозинство :roll: Тоя вид разбиране води до бежански вълни, войни и т.н. "Тоя има химическо оръжие, да го бомбардираме" - хвърляш го в пространството, пък после имал ли, нямал ли ... кой помни първоначалната причина и "пакетчето" на Пауъл ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 28 сеп 2015 09:19

1palq4o1 написа:
boabbb написа:
THE G.A.M.E написа:
diplomat написа:
Дали ще е възможно да се проведе едно адекватно, приятно, зрелищно и изпълнено само с футбол Световно Първенство, без да се получат безредици заради културни или расови различия?

За съжаление, едвали.

Аз го писах още при избора на Русия - Грешка е, не заради инфраструктурата или стадионите, които ще са с добро качество, а защото просто Русия не е нормална Държава.

Отварям форума и за 30 сек откривам първата пълна простотия :lol: :lol: Къде по-точно няма расизъм, независимо от кого към кого :?: Всички отбори си имат крайни привърженици и доста често част от тях са скинари, например. То като гледам последните 3-4 първенства, все са нормални държави :lol: :

Бразилия - престъпност, чернилки ... Там се трепат по улиците - на туристите на световното им бяха казали кой квартали да НЕ посещават :lol:
ЮАР - апартейд, престъпност на огромни нива, чернилки, вувузели и т.н.
Германия - "заповядайте сирийци, а покрай тях и какви ли не чернилки - ние ще ви храниме" :shock: :shock:
Япония и Корея ... тия ядат сурова риба, няма смисъл да продължавам :mrgreen: :mrgreen:

Расизмът в Руското първенство не е нещо ново, подобни неща им трябва време, за да бъдат премахнати. Игра, при нас има много расизъм - ние нормална държава ли сме :?:

Това ми беше примера за ЮАР-докато беше т.нар. "апартейд", престъпността беше в ПЪТИ по-малка!Приравниха негрите с хората и държавата се съсипа-в момента Йоханесбург е един от най-опасните градове в света ( ако не и най-опасен )!!!Това е слдствие на толерастията и модата на черните да им е позволено всичко само защото "...не сме расисти..."

A zащо не коментираш каква е била престъпността преди колонизацията на Южна Африка?

diplomat написа:
1palq4o1 написа:ОБИДНА дума е НИГЪР, така са били наричани презрително негрите.

За това говоря, което на български е негър. Пише се "nigger". Заради това направих сравнението с "гяур" - защото чернокожите свързват тази дума с тези времена и не разбирам защо има хора, които се опитват да оспорват това.

Така е, но мен това не ме вълнува защото не съм от англоезична държава. На български негър си означава представител на черната раса. Никой няма право да ми налага вижданията на чужда държава за определена дума. Не виждам защо продължаваш да защитаваш двойния стандарт за расизъм според който черните не може да са расисти и черните може да се обиждат за всичко.

Върни се в “Футбол - Свят”