diplomat написа:Щом е нормално на чернокожите да им се вика "негри", нормално ли е на българите да се казва "гяури? И двата термина идват от времената на робство.
Момче, ти нямаш спирка.Знаеш ли какво значи "гяур"?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
diplomat написа:Щом е нормално на чернокожите да им се вика "негри", нормално ли е на българите да се казва "гяури? И двата термина идват от времената на робство.
sin4ec написа:Оня боклук от Шалке-ние викаме:" Бий чорбата по главата, бий,бий,бий!", той решил, че му дюдюкаме и ни наказаха, брей! Поне да го бяхме нахранили, деева и маймунека...
Мистри написа:Кажете бре, кой ще вземе малко небели вкъщи?
Има ги в повече около Халите, може и туземци-от Филиповци например?
А стига сте се правили в нета на някакви.
diplomat написа:1palq4o1 написа:diplomat написа:1palq4o1 написа:Написах ти защо ги забраниха, и това не е защото пречеха на НЕчерните.
Точно заради това ги забраниха. Да не би зрителите и феновете на ШЛ да са предимно чернокожи?Вувузелата не може да пречи на расова основа - звукът или те дразни, или не. Не виждам как цветът на кожата може да промени това.
На черните не им пречеше, даже се кефеха-пречеше на НЕчерните, които заплашиха, че няма да се проведе ШЛ и затова ( по финансови причини ) забраниха тея сФирки.
Не съм убеден, че в Африка не ги използват и в момента!
И тука си имаме подобие на вувузелите - пиротехника, бомбички, факлички и други простотии. Ето това вече наистина пречи на хората, на футболистите, на стюарди, полицаи, на момчетата, които гонят топките извън терена. Значи ние сме същите орангутани като черните.sin4ec написа:Да кажеш на черен, че е черен не е расизъм, а факт! Мен ако ми кажат, че съм бял, да се обиждам ли? Дали на негрото бананата, ми да дадат на мене луканка, а?
Кво ми ги защитавате тия печки, дошли от майната си, бабите им берат корени за чорба и правят магия за добър риболов, че и имат претенции? Ако не му отърва-да си ходи на бананата и да лови риба с пирогата! Оня боклук от Шалке-ние викаме:" Бий чорбата по главата, бий,бий,бий!", той решил, че му дюдюкаме и ни наказаха, брей! Поне да го бяхме нахранили, деева и маймунека...
Черен можеш да го наречеш и това е нормално. Но защо толкова много искаш да го наричаш негър, след като те свързват това с времената си на робство?![]()
Приятно ли ще ти е разни чужденци да ти викат "гяур", при това с огромна злоба?
sin4ec написа:Мистри написа:Кажете бре, кой ще вземе малко небели вкъщи?
Те с тва ги накендза здраво. Дипломата, като виден антирасист, ще вземе 4 негъра и 10 бежанци у тях, за да му бъде добре. Оня доносника и той иска негри у дома, да им прислужва и вари чорбица за закуска. А Капитан Хаштаглайнермайер ще им организира походна кухня и палатков лагер, че е голям радетел на евроатлантическите ценности. Ем после ще поства блогъри и лични впечатления. Идилия, потресающо!
diplomat написа:sin4ec написа:Мистри написа:Кажете бре, кой ще вземе малко небели вкъщи?
Те с тва ги накендза здраво. Дипломата, като виден антирасист, ще вземе 4 негъра и 10 бежанци у тях, за да му бъде добре. Оня доносника и той иска негри у дома, да им прислужва и вари чорбица за закуска. А Капитан Хаштаглайнермайер ще им организира походна кухня и палатков лагер, че е голям радетел на евроатлантическите ценности. Ем после ще поства блогъри и лични впечатления. Идилия, потресающо!
За разлика от вас, аз съм живял заедно с черни, бели, жълти, руснаци, китайци, индийци, французи и каквото още се сетиш. И разбрах, че не се ли научиш да съжителстваш и общуваш с различните, няма да оцелееш дълго.
1palq4o1 написа:ОБИДНА дума е НИГЪР, така са били наричани презрително негрите.
Мистри написа:Негър (от латински: niger, черен, тъмен)
Гяур от персийски през турски означава неверник,роб.
1palq4o1 написа:Това е факт, както е факт, че аз съм бял или, че някой е индианец!!!
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта