ВЛ | 6-ти кръг | Саутхaмптън - Манчестър Юнайтед 2:3

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Re: ВЛ | 6-ти кръг | Саутхaмптън - Манчестър Юнайтед 2:3

Мнениеот Rofles » 20 сеп 2015 21:23

Всеки играч трябва да си заслужи мястото на терена спрямо играта си. Не спрямо постиженията и головете си преди 2-3-5-10 години. Това е !
Изображение[/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 20 сеп 2015 21:54

Съгласен !
"Формата е временна, класата е вечна ! " - Да така е.
Но по - важното е да на се лежи на стари лаври !
Рууни с нищо не е заслужил титулярно място, за сметка на Андер Ерера или Маруан Фелайни !
А пък за номер 9 вече може да забрави официално !
Вижда се , че забавя всяка атака на скорост.
Атакуващият облик на Юнайтед трябва да се гради около Депай и Марсиал !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 сеп 2015 22:00

MASTER_COOL написа:Съгласен !
"Формата е временна, класата е вечна ! " - Да така е.
Но по - важното е да на се лежи на стари лаври !
Рууни с нищо не е заслужил титулярно място, за сметка на Андер Ерера или Маруан Фелайни !
А пък за номер 9 вече може да забрави официално !
Вижда се , че забавя всяка атака на скорост.
Атакуващият облик на Юнайтед трябва да се гради около Депай и Марсиал !

Спомням си, че преди няколко години беше в много лоша физическа форма и отиде в центъра на Найк в САЩ - после се върна и беше като прероден. Може би просто се нуждае от по-голяма почивка и повече индивидуална работа, защото ми се струва, че изобщо не е подготвен за интензитета на ВЛ.

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 20 сеп 2015 22:03

Значи, прибирам се и гледам 30-та минута нашите падат. Викам си "Ще влизам да се къпя, а пък ще гледам второто." После размислям и си казвам "нашите имат нужда от подкрепа. Ще се къпя в почивката." Сядам да гледам и Марсиалката вкарва. Второто, полувреме започва, аз съм в другата стая и нещо се занимавам с жената. Усещам аз, че трябва да ходя да гледам мача и казвам на жената "Отивам да гледам, че нашите ще обръщат". И така момчета може да ми благодарите за победата. :)

От кога не сме обръщали мач като гост?
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 20 сеп 2015 22:16

:oops: :twisted:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 20 сеп 2015 23:02

Статусът на Уейн Рууни е изграден с години, все пак говорим за футболист от световна величина.
Фразата "стари лаври" според мен трябва да се употребява за по-ниска категория играчи и в зависимост от времевия интервал на кариерата.
И тук идва ключовото нещо за подобен род играчи - управлението на формата!
Веднага давам пример с Райън Гигс, който с времето започна да губи скорост и форма, но сър Алекс реагира от раз и го преквалифицира, започна да му регулира игровите минути, за да се промени фокуса на неговото възприемане, защото ако той беше останал още време на крилото...вероятно щеше да търпи доста критики, просто защото има някои фактори, върху които не може да се влияе и едно от тях е напредването на възрастта.
Трябва да се търсят нови възможности, чрез които да се повлияе благотворно върху формата.
Рууни е на 30 години, което означава, че по футболния календар той се намира на предпоследното стъпало от своята кариера.
И както винаги съм казвал - щом футболист от топ ниво изпадне в дупка за по-дълъг период от време, значи проблемът не е само едностранен, а има и други причини, които пряко или косвено водят до това нещо(слаба форма).
Не знам какави мерки е взимал Ван Гаал и дали изобщо е взимал спрямо него, но периодизацията на тази извън форма на Рууни за съжаление продължи(продължава) доста повече от нормалното.
Принципно играчите със звезден статус реагират доста негативно(първично) при изваждането им от състава или при сменя по време на мач.
Медиите в такива ситуации не пропускат да човъркат и нали се сещате, че се получава една леко невротична ситуация.
Но е факт, че с най-добрите играчи на даден отбор...трябва да се действа много деликатно, нещо което обаче става все по-трудно в съвременния футбол.
Конкретно за Рууни - той е такъв тип характер, който винаги ще се съпротивлява при ситуация на изваждане от състава и пр.
Виждали сме го как реагира при сър Алекс в моменти на смяна, но по-интересното е, че при Дейвид Мойс и Рой Ходжсън винаги е бил спокоен, което ме навежда на мисълта, че те явно доста добре умеят да му влязат под кожата и да управляват неговата форма.
Личи си, че Ван Гаал го е страх от Уейн Рууни и максималната му граница достига само до "по-висок тон" с указания, което косвено елиминира твърдението, че холандецът има железни топки.
Очевидно пускането му до дупка не води до промяна на ефективността при него, което означава че трябва да се вземат различни мерки.
Въпросите са:Защо Уейн Рууни не вкарва(спрямо неговото ниво)? Какво трябва да направя, че той да започне да вкарва?
1.Намира причината. 2.Променя конфигурацията.

binevout
Контакти:

Мнениеот binevout » 21 сеп 2015 00:00

Въпроса е че миналия сезон Уейн игра повечето мачове като полузащитник.Тогава ситуацията налагаше подобни мерки.Той къде ли не игра всъщност , май на врата не беше заставал само.Може би това му състояние датира от тогава.
Там Рууни се справяше добре , макар и да имаше проблеми с овладяването и първото докосване , като цяло се справяше доста добре.Но сега си имаме доста играчи на тази позиция... и място за него там няма.
Като 9ка - няма как да стане вече , също има по-добри опции.Крилата ги изключваме , остава 10ката - това си е неговата позиция от както Съра го сложи там и Рууни се справяше перфектно зад Берба и Тевес.
Но да не драматизираме излишно , вярно вече 3 4 месеца Руунката не е на себе си но този период ще отмине.Май май не е и до мотивация , на мен поне ми изглежда мотивиран да играе за нас и да печелим , просто се държи като .... прохождащ футболист.Вероятно има някакви лични несгоди , за които ние не знаем.Според мен такава е причината за това му състояние.Всичко ще мине.
Аз също не бих оставил Рууни на пейката (може би за мач или два).Щом играе редовно значи се раздава на тренировките и Ван Гаал е решил че трябва да играе за да се върне на себе си.Пейката помага , но в случая по-скоро ще утежни ситуацията ми се струва.
Та твърдо - Рууни на терена и това е.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 21 сеп 2015 10:43

Чакайте малко! Никой не оспорва това, което Рууни е дал за клуба. Но вече 5 години всички му ходят по гайдата. Сър Алекс се усети малко късно. Кога за последно Уейн е изиграл цял сезон на топ ниво? Какви ли не фасони правеше последните 3-4 години. То не бяха молби за трансфер, отбора е пълен с анонимници, искал класа, дойде Перси пак се нацупи. Дойде и преломният момент - изиграхме 5-6 силни двубоя, а Лорда му даде и на теория вечния договор, който го прави непродаваем. Сега Рууни държи за топките всички в клуба. Няма как да го пускаш за по 20-30 минути или да го върнеш халф по подобие на Гигс. Не и, когато получава по 300К на седмица. В момента адски много пречи на отбора и неговото развитие. Време е за нови герои и легенди.
Марсиал всъщност прави това, което Уейн на неговите години - скорост, голове, хъс, мотивация. Никой не е по-голям от клуба! Моментът, в който и медиите почнат да му сипват, Луи ще му бие шута и ще го сложи пейка. Недопустимо е капитана да играе по този безобразен начин. Лапета и новобранки да играят до последно, а той да се разхожда..... Гари Невил видя, че не може повече, не започна да мрънка за по-голяма заплата, а каза СТИГА!

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 сеп 2015 11:03

Евала Тонка !
Да се чете и сложи в рамка !
Клуба на първо място, след него се нареждат легендите !
Рууни без Юнайтед никога нямаше да стане легенда, но Манчестър Юнайтед без Рууни пак щеше да е огромен клуб :idea:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 21 сеп 2015 11:26

Вижда се, че и без Рууни Юнайтед може. Но кой всъщност допринася за това?
- Недоразумението, неблагодарника и Юда - Давид де Хеа
- 19-годишно хлапе, френския Дани Уелбек, 50 милиона паунда на вятъра - Антони Марсиал
- Приключилия за големия футбол, едвам ходещия по терена - Бастиан Швайнщайгер

Дано сте усетили иронията! Няма незаменими играчи :)

Върни се в “Манчестър Ю”