Работите или почивате(празнувате) на 22 септември - ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Работите или почивате(празнувате) на 22 септември - ?

Мнениеот Red_Neck » 18 сеп 2015 16:07

botevist_75 написа:
Red_Neck написа:Ще работя .... върху тена си на някой язовир ;)
За съжаление жената за такъв вид дейности не дава надник, а по-скоро глобява дисциплинарно :)

Остави жената в къщи и вземи някоя колежка на язовира да се потруди малко...
Пък ще спазваш кодекса на труда и ще и дадеш двойна наденица.Пардон надница :mrgreen:

Жена на палатка не водя!
Последния път за тридневен излет се чудих дали да не търся ремарке :)
На всичкото отгоре на колегата гаджето беше в цикъл и 3 дни сме мъкнали вода от километър и половина като водоноски. След този случай си обещахме по мъжки това повече никога да не се повтаря ... и така вече 12 години :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
plan-2012

Мнениеот plan-2012 » 18 сеп 2015 16:13

Във фирмата която работя, ще се работи на празника(22 септември) въпреки, че и понеделника(21 септември) е отработен миналата събота (за сведение работим всички съботи), но в края на седмицата за ''байрама'' всички цветнокожи при нас, ще получат почивка!

Извод: Работодателите ни още ни имат за турска провинция !

Желая на всички щастие и успех :lol:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 18 сеп 2015 16:17

Red_Neck написа:
botevist_75 написа:
Red_Neck написа:Ще работя .... върху тена си на някой язовир ;)
За съжаление жената за такъв вид дейности не дава надник, а по-скоро глобява дисциплинарно :)

Остави жената в къщи и вземи някоя колежка на язовира да се потруди малко...
Пък ще спазваш кодекса на труда и ще и дадеш двойна наденица.Пардон надница :mrgreen:

Жена на палатка не водя!
Последния път за тридневен излет се чудих дали да не търся ремарке :)
На всичкото отгоре на колегата гаджето беше в цикъл и 3 дни сме мъкнали вода от километър и половина като водоноски. След този случай си обещахме по мъжки това повече никога да не се повтаря ... и така вече 12 години :)

Добре е и едно агънце за късмет и чупене на къръци да си вземете. :lol:

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 18 сеп 2015 16:45

Ще работя по собствено желание, но от вкъщи, тъй като заплащането на официален празник в компанията (ИТ сфера) е х4. Три дни са ми напълно достатъчни за почивка, а че празникът ще се отбележи след 18:00 часа, е повече от ясно. :)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 18 сеп 2015 17:02

Почивам
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

pomiqr270

Мнениеот pomiqr270 » 18 сеп 2015 17:10

ЕМИЛ написа:От 14 години работя .До сега съм работел на тази дата с нормална надница .Не двойна което е извън правилата , но при часниците е така .
Тази година по стечение на обстоятелствата ще почивам .

Не момчето ми, при мижитурките е така. Ако беше мъж на място, а не мишка щяха да ти плащат. Ама тя държавата; ама те илюминатите, ама те рептилите ... Не знам някой да не е успял да осъди работодателя си, ако работи на реален трудов договор и го експлоатират.
"В повечето случаи, когато човек твърди, че любовта не се купува, то той не притежава собствен самолет и яхта, а тя никога не е попадала на човек собственик на самолет и яхта", Николай Николаев известен кът помияра у форуму на гонг.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 18 сеп 2015 17:24

pomiqr270 написа:
ЕМИЛ написа:От 14 години работя .До сега съм работел на тази дата с нормална надница .Не двойна което е извън правилата , но при часниците е така .
Тази година по стечение на обстоятелствата ще почивам .

Не момчето ми, при мижитурките е така. Ако беше мъж на място, а не мишка щяха да ти плащат. Ама тя държавата; ама те илюминатите, ама те рептилите ... Не знам някой да не е успял да осъди работодателя си, ако работи на реален трудов договор и го експлоатират.

Окей .Нека така да е . :mrgreen:

OT18
Контакти:

Мнениеот OT18 » 18 сеп 2015 17:26

Още не съм решил дали да работя. Началника ми е дал картбланш да се оправям както искам. Естествено надницата е двойна, както и в съботите.
А работодатели, които не уважават хората, които им изкарват печалбите според мен нямат място на пазара.
Турците си почиват по байрамите щото са си го издействали,не си мълчат и са задружни. Ако решат ще блокират работата на фирмата и това са загуби. А ние гледаме само кой как да натопим за нещо само и само, ако можем да се издигнем на негов гръб. :(

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 18 сеп 2015 17:30

Каквото каже чорбаджията вкъщи или във фирмата.
Миналата година бяхме командировка в София за 23 и 24 септември. Пътувахме на 22 септември. Не само ни платиха надник за деня на пътуването, но платиха двоен. Трябва да се чете Кодекса на труда, и ако чорбаджията е сериозен, нещата се получават.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 18 сеп 2015 17:37

Празниците които се чувствам длъжен да уважа заедно с останалите хора са Коледа, Нова година и Великден! В останалите случай сам избирам кои дни да превръщам в празници и обикновено ги обединявам в групичка от около 20/25 дни, които посвещавам на семейството си!
В конкретния случай 22 ще се окаже част от моя празник, тъй като ще заведа семейството си на обиколка из най популярните увеселителни паркове в Европа (Дисниленд, Ехтелиге......) и ще се разходим из Париж, Барселона и за където ни стигне времето!
Искрено се надявам, това да се превърне в незабравимо преживяване за най—малйото ми дете!
Какъв по—хубав празник от това да дариш на някой свой близък щастие?!
В останалото време разбирасе работя здраво, а лятото няма да е много пресилено ако кажа денонощно!
Съветвам ви и вие да постъпвате така — заслужава си!

Върни се в “Свободна зона”