Готови ли сме за защита на България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Готови ли сме за защита на България?

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2015 19:30

dunavfc написа:Синчец, защо смяташ, че тия, които не са били в казармата не са достатъчно будни и патриотично настроени българи ? Моето поколение, какво е виновно, че живее в едни мирни времена в които подобни мероприятията нямат задължителен характер ?
...
ПП: В 21 в. е абсолютно нелепо и смешно, някой да твърди, че незнанието за това, как се разглобява и сглобя АК - 47 е някакъв недостатък.

Никъде не съм казал, че не са будни и патриоти. Но нямат елементарно обучение. И с какво ще пазят, със сопи ли? АК е оръжието на нашата пехота, кой ще го даде на необучен човек?
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2015 19:35

luxorus написа:Много сложно авторът на темата представя това АК-47.За тези,който не знаят това животно се нарича Автомат Калашников.Стрелял съм и с 5/45 и със 7/62.И двата вида си имат някои предимства пред другия.Служил съм година и половина,седем-осми от това време го считам за загубена част от моя живот.Но другата 1/8 е много важна.Научи ни всички нас на много неща.Неща,които у Фейса ги няма!И сега съм убеден,че тези които изкарахме казарма,макар и вече на 35+ години,сме много по-подготвени и по-готови да защитаваме България при евентуална обозрима заплаха.

Не, че е сложно. И не е само до АК-автоматът е просто пример. Инак съм напълно съгласен с теб.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 17 сеп 2015 19:36

sin4ec написа:
dunavfc написа:Синчец, защо смяташ, че тия, които не са били в казармата не са достатъчно будни и патриотично настроени българи ? Моето поколение, какво е виновно, че живее в едни мирни времена в които подобни мероприятията нямат задължителен характер ?
...
ПП: В 21 в. е абсолютно нелепо и смешно, някой да твърди, че незнанието за това, как се разглобява и сглобя АК - 47 е някакъв недостатък.

Никъде не съм казал, че не са будни и патриоти. Но нямат елементарно обучение. И с какво ще пазят, със сопи ли? АК е оръжието на нашата пехота, кой ще го даде на необучен човек?

Синчец, в НР как успяха толкова бързо да обучат, при това с висока квалификация, една голяма маса народ и сега се защитават повече от добре? Наложи ли се и тук нещо подобно да се направи, не виждам защо не би било сполучливо.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 17 сеп 2015 19:43

diplomat написа:
sin4ec написа:
...

Синчец, в НР как успяха толкова бързо да обучат, при това с висока квалификация, една голяма маса народ и сега се защитават повече от добре? Наложи ли се и тук нещо подобно да се направи, не виждам защо не би било сполучливо.

Новорусия си карат казарми на общо основание, ти недей така... А знаеш ли, че задължителната военна служба в Израел е 3 години и включва , и жените?
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2015 19:48

Betchualeng Arnaikem написа:Тая публикация я мернах в някакъв сайт като коментар към новина. Твоя ли е или е копирана без да посочиш дори източника?

Тази публикация си е лично моя. И не съм коментирал с копие от нея в никакъв сайт. Ако някой я е копирал и постнал-нямам претенции, щом му е харесала. :)
А и хахавият ми стил на писане е очевиден и познат на мнозина тук. :mrgreen:

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 17 сеп 2015 19:52

язе написа:А знаеш ли, че задължителната военна служба в Израел е 3 години и включва , и жените?

Честно казано - не.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2015 19:53

diplomat написа:Синчец, в НР как успяха толкова бързо да обучат, при това с висока квалификация, една голяма маса народ и сега се защитават повече от добре? Наложи ли се и тук нещо подобно да се направи, не виждам защо не би било сполучливо.

Тези хора са ходили в казарма. На всичкото отгоре голяма част от тях са били кадрови военни в украинската армия. Има разлика с тукашната история, нали? Обучението им не беше толкова бързо и ставаше( и става) в няколко бази в съседна тям страна.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2015 20:01

Освен още това в първите дни на конфликта в Донбас на тяхна страна се изсипа афганската армия. А да се биеш рамо до рамо с такива ветерани си е огромен опит и обучение, само да ги гледаш какво и как правят. Немаловажно е и спокойствието и увереността, която такива бойци дават на младите и неопитните.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 17 сеп 2015 20:10

diplomat написа:
язе написа:А знаеш ли, че задължителната военна служба в Израел е 3 години и включва , и жените?

Честно казано - не.[/quote}

Ми... факт.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 17 сеп 2015 20:13

Инак съм съгласен с мненията, че пехотата трябва да е на 20-30 години. Аз съм ги попрехвърлил, но в запаса съм отбелязан и с последствие придобитото си техническо образование, сиреч мога да съм полезен и в Инженерни войски. :)

Върни се в “Свободна зона”