Готови ли сме за защита на България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
irradeum
Контакти:

Re: Готови ли сме за защита на България?

Мнениеот irradeum » 17 сеп 2015 09:25

sin4ec написа:Събитията около нас се развиват стремглаво. И не се развиват на добро-това го виждат всички.
Въпросът ми е към съфорумците: очевадно пограничните ни сили изнемогват. А се задават тепърва нови вълни от нашественици. На приказки е лесно, но готови ли сте да застанете на границата?
За тези от нас, които са служили и са в запаса, е ясно. Викнат ли ни-отиваме. Какво правят обаче тези, за които понятието " казарма " е древна глупост? Кой ще им даде в ръцете АК, след като не знаят какво е това и как работи?
Кой махна наборната служба, без да я замени поне с тримесечен елементарен курс?
Много високопарни слова се леят тука за България. То хубаво, ама-как ще защитите тази България? С Азис и селфита? Не става-отсреща са хора отчаяни, добри ножари и мотивирани от своя Аллах. Батко ви е бил артилерист и е разглабял и сглабял АК за норматив. И е бръснал брадата на Маркс от портрета...
Редовната ни армия си има ангажименти. Кой ще пази тогава границата от нашествениците?
Ние, дъртите? Аааа, яли сте лук! Нали такива-онакива. Я да ви питам-вие клели ли сте се и целували ли сте българското знаме? Медуза яли ли сте и отцепка стояли ли сте? Ротният знаете ли кой е?
И колкото е ташак, темата е много сериозна. Много философстват тук и развиват теории, но опре ли дотам, става трагедия.
Готови ли сте за защита на България?

"Гаварит Масква" !Aлеле , доказана руска подлога и безродник пуска тема за защита на Отечеството. Впечатлен съм !!! Докъде я докараха другарите "патриоти-интернационалисти" .Езиците им станаха на колосани яки от лижене на задните части на товарищ Путин и изведнъж се сетиха ,че между другото по паспорт се водят българи...Или това са новите им опорни точки , спуснати от МАСКВА . :)
АКО ВСЯКА ЖЕРТВА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ ПОЧЕТЕМ С МИНУТА МЪЛЧАНИЕ, СВЕТЪТ ЩЕ ПОТЪНЕ В ТИШИНА ЗА 118 ГОДИНИ !

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 17 сеп 2015 09:35

sin4ec написа:....
За тези от нас, които са служили и са в запаса, е ясно. Викнат ли ни-отиваме. Какво правят обаче тези, за които понятието " казарма " е древна глупост? Кой ще им даде в ръцете АК, след като не знаят какво е това и как работи? ...

Ами всеки ще прави това, което умее в народното дело. Запасняците ще стрелят с АК и ще правят разчети на артилерийския огън. О.З. - тата ще командват, ще избират тактиката и най-правилните средства.
Пък въпросните млади българи ще тичат да носят сандъците с муниции, ще припкат за вода и провизии, може да има и някой талантлив разведчик измежду тях, трябва и някой да чисти цевите, да ги смазва от време на време и т.н. За всеки ще има задачи, стига да засвири тръбата и да се събере народа. :)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 17 сеп 2015 09:40

Първо, достатъчно дърт съм и съм стрелял не само с АК, но и с пушка, лека картечница, гранатомет - не е само Бойчо, дето може да стреля с гранатомет ;) :lol:
Но втора, аз не я виждам вече държавата България!!! - остана някаква анклавна територия на ЕС, в която ЕС ни казва нищо да не правим, щото те щели да направят всичко и си имат НАТО за тази работа, така че, какво да защитавам? - НАТО?... - някак си не ми е Родно това НАТО ;) Пък и, във военно отношение, с тази смешна армия, по-малка от полицията, ние направо нямаме функционалност, а се превърнахме в полигон на НАТО - я за учения, я за командни центрове, я за бази...Че и те ни казват, какво и как да правим, а повечето хора, все повече осъзнават, че тази "бежанска вълна" е предизвикана от САЩ (по разни причини), пък там е и командването на НАТО. Та как и защо да се пазим и борим срещу нея, след като сме в НАТО на САЩ?
Така че, ако днес ми връчат АК, първо ще го обърна срещу тези, които са ми го връчили, че да си върна държавата България, пък после ще защитавам Родината!!!
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 17 сеп 2015 09:49

Не сме готови!АК като оръжие не е проблем да се научи.Проблема ще е в мотивацията да умреш за България щото противника ще е абсолютно мотивиран да ти резне капацунека.Искат се и умения да воюваш.И тук дето ми ги разправят за 3 мес. обучение ама интересно да е!!!????Къв интерес бе пич? Като ти засвистят куршумите покрай тиквата дали ще можеш да си надигнеш интересния задник да изпълниш заповед или да помогнеш на боеца до теб?Бойна готовност се придобива ако не в реални то в близки до реалните бойни действия.Тоя термин някои не са го чували.Ще се обучава на излет в планината... :) Еми не сме готови!
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 17 сеп 2015 09:51

irradeum написа:
sin4ec написа:Събитията около нас се развиват стремглаво. И не се развиват на добро-това го виждат всички.
Въпросът ми е към съфорумците: очевадно пограничните ни сили изнемогват. А се задават тепърва нови вълни от нашественици. На приказки е лесно, но готови ли сте да застанете на границата?
За тези от нас, които са служили и са в запаса, е ясно. Викнат ли ни-отиваме. Какво правят обаче тези, за които понятието " казарма " е древна глупост? Кой ще им даде в ръцете АК, след като не знаят какво е това и как работи?
Кой махна наборната служба, без да я замени поне с тримесечен елементарен курс?
Много високопарни слова се леят тука за България. То хубаво, ама-как ще защитите тази България? С Азис и селфита? Не става-отсреща са хора отчаяни, добри ножари и мотивирани от своя Аллах. Батко ви е бил артилерист и е разглабял и сглабял АК за норматив. И е бръснал брадодзога на ата на Маркс от портрета...
Редовната ни армия си има ангажименти. Кой ще пази тогава границата от нашествениците?
Ние, дъртите? Аааа, яли сте лук! Нали такива-онакива. Я да ви питам-вие клели ли сте се и целували ли сте българското знаме? Медуза яли ли сте и отцепка стояли ли сте? Ротният знаете ли кой е?
И колкото е ташак, темата е много сериозна. Много философстват тук и развиват теории, но опре ли дотам, става трагедия.
Готови ли сте за защита на България?

"Гаварит Масква" !Aлеле , доказана руска подлога и безродник пуска тема за защита на Отечеството. Впечатлен съм !!! Докъде я докараха другарите "патриоти-интернационалисти" .Езиците им станаха на колосани яки от лижене на задните части на товарищ Путин и изведнъж се сетиха ,че между другото по паспорт се водят българи...Или това са новите им опорни точки , спуснати от МАСКВА . :)

:lol: :lol: :lol: Ти си голям глупак и явно платена подлога на американските НПО-та щом оценяваш така пуснатата тема! - на такива като теб им казвам бананоядни, щото ги храни Банана Обама ;)
Та, момченце, ако днес защитаваш анклавната територия или банановата република България, то значи, че защитаваш границите на ЕС и американо-турското командване от НАТО! - ако не знаеш, ние, в НАТО, сме записани като "Турски военен окръг", тъй като нямаме армия от съществено значение за НАТО!!!
Не бих се учудил ако на вас, бананоядните, тия работи не ви ги казват, а ако ги чуете ви убеждават, че е лъжа :)
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Мнениеот Yoda_ » 17 сеп 2015 10:11

Аз пък съм готов !
Разбира се, най-първо ще резнем тиквите на всичките ни бивши и настоящи управници, пък после ще видим накъде ще поемем....

Най-вероятно, заедно с православните ни братя от Русия и Сърбия, ще тръгнем на Запад, да раздадем справедливост !
А около ЛаМанша, най-вероятно ще се срещнем с едни други мръсни гадове...
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 17 сеп 2015 10:40

dunavfc написа:Мислех, че споменаването на 4-5 държави ще е достатъчно, но нека да ти отговоря на въпроса.
В Германия мюсюлманите са 5 %, а в Австрия са 6 % . Нека сам си прецени, дали тези числа създават предпоставки за някакви революции, бунтове, подмяна на населението и т.н. Освен това, мюсюлманите в Германия са доказали, че живеят сравнително нормално и цивилизовано в тази страна. Преди време попитах, колко религиозни атентати/инцидента са се случили в Германия за последните 50 год. и трябваше сам да си отговарям - 0

И е много важно да се уточни, че мнозинството от мюсюлманите във всяка една европейска страна не са радикални, не са сепаратистки настроени, нито пък призовават за джихад. За съжаление при мюсюлманите в Европа важи в пълна степен поговорката – "Покрай сухото, гори и мокрото.." Заради 2-3-5 хил. зомбирани идиота страдат милиони други, които от десетилетия си работят, учат и интегрират в Европейските страни.

Нямах намерение да вземам участие в темата,но на фона на хубавите неща си написал и една абсолютна глупост.ИНТЕГРИРАТ!!!???Ти бил ли си някога в голям английски град,че да ми говориш за интеграция?В тези градове се интегрират вече белите хора.Просто си нямаш и идея за какво става въпрос,нали?Само с цифрички от уикито не става.Трябва да помиришеш как точно миришат интегрираните и какъв точно език използват.Знаеш ли че на тези интегрираните,жените им си седят в къщи и излизат навън само с фереджетата?Живеят си в обособени квартали и не се мешат с белите хора.Рядко ще видиш брак на интегрирана с бял човек,но обратното е честа практика и после следва фереджето.Предполагам картината е същата и в останалата БЯЛА Европа.И НЕ-няма спасение,освен акоо ЕС не се разпадне и политиции като Орбан не вземат нещата в ръцете си.Прекосих Европа на два пъти за две седмици и се върнах дни преди да затворят границите.Но това което видях,няма да го видиш по ТВ.Пълно с бежанци??? от цяла Африка и Азия.Сигурно в цяла Сирия няма толкова хора/това е хипотетично,зная колко е населението на Сирия/.И продължават да идват.За сега парализират само някои основни артерии през Сърбия към Унгария,през Австрия до Германия.Но сега,след като ги спряха унгарците,следва натрупване на жива сила и опитии да се проникне в Европа през Румъния,като ще затворят и голяма част от техните транспортни коридори.И всичкоо това от кандидати да се интегрират/но само за помощи разбира се/.Атакуват суверенна държава,хвърлят си децата през оградата.Хайде стига съм ти обяснявал нещо,което или знеш и се правиш на ударен,или не си достатъчно наясно с нещата.И в двата случая не ти прави чест да заемаш подобна позиция.
Относно АК...на доста сериозна възраст съм да се върна в окопите,но ако опре до мен,няма да се скатавам,а ще се върна да помагам с каквото мога.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
suburban

Мнениеот suburban » 17 сеп 2015 10:42

Готови ли сме за защита на България?

И тръгнали форумните плъхове да защитават родината.... :lol:
Пази боже... :lol:

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 17 сеп 2015 10:43

Готвача написа:
dunavfc написа:Мислех, че споменаването на 4-5 държави ще е достатъчно, но нека да ти отговоря на въпроса.
В Германия мюсюлманите са 5 %, а в Австрия са 6 % . Нека сам си прецени, дали тези числа създават предпоставки за някакви революции, бунтове, подмяна на населението и т.н. Освен това, мюсюлманите в Германия са доказали, че живеят сравнително нормално и цивилизовано в тази страна. Преди време попитах, колко религиозни атентати/инцидента са се случили в Германия за последните 50 год. и трябваше сам да си отговарям - 0

И е много важно да се уточни, че мнозинството от мюсюлманите във всяка една европейска страна не са радикални, не са сепаратистки настроени, нито пък призовават за джихад. За съжаление при мюсюлманите в Европа важи в пълна степен поговорката – "Покрай сухото, гори и мокрото.." Заради 2-3-5 хил. зомбирани идиота страдат милиони други, които от десетилетия си работят, учат и интегрират в Европейските страни.

Нямах намерение да вземам участие в темата,но на фона на хубавите неща си написал и една абсолютна глупост.ИНТЕГРИРАТ!!!???Ти бил ли си някога в голям английски град,че да ми говориш за интеграция?В тези градове се интегрират вече белите хора.Просто си нямаш и идея за какво става въпрос,нали?Само с цифрички от уикито не става.Трябва да помиришеш как точно миришат интегрираните и какъв точно език използват.Знаеш ли че на тези интегрираните,жените им си седят в къщи и излизат навън само с фереджетата?Живеят си в обособени квартали и не се мешат с белите хора.Рядко ще видиш брак на интегрирана с бял човек,но обратното е честа практика и после следва фереджето.Предполагам картината е същата и в останалата БЯЛА Европа.И НЕ-няма спасение,освен акоо ЕС не се разпадне и политиции като Орбан не вземат нещата в ръцете си.Прекосих Европа на два пъти за две седмици и се върнах дни преди да затворят границите.Но това което видях,няма да го видиш по ТВ.Пълно с бежанци??? от цяла Африка и Азия.Сигурно в цяла Сирия няма толкова хора/това е хипотетично,зная колко е населението на Сирия/.И продължават да идват.За сега парализират само някои основни артерии през Сърбия към Унгария,през Австрия до Германия.Но сега,след като ги спряха унгарците,следва натрупване на жива сила и опитии да се проникне в Европа през Румъния,като ще затворят и голяма част от техните транспортни коридори.И всичкоо това от кандидати да се интегрират/но само за помощи разбира се/.Атакуват суверенна държава,хвърлят си децата през оградата.Хайде стига съм ти обяснявал нещо,което или знеш и се правиш на ударен,или не си достатъчно наясно с нещата.И в двата случая не ти прави чест да заемаш подобна позиция.
Относно АК...на доста сериозна възраст съм да се върна в окопите,но ако опре до мен,няма да се скатавам,а ще се върна да помагам с каквото мога.

+1!!!!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 17 сеп 2015 10:54

icko65 написа:Не сме готови!АК като оръжие не е проблем да се научи.Проблема ще е в мотивацията да умреш за България щото противника ще е абсолютно мотивиран да ти резне капацунека.Искат се и умения да воюваш.И тук дето ми ги разправят за 3 мес. обучение ама интересно да е!!!????Къв интерес бе пич? Като ти засвистят куршумите покрай тиквата дали ще можеш да си надигнеш интересния задник да изпълниш заповед или да помогнеш на боеца до теб?Бойна готовност се придобива ако не в реални то в близки до реалните бойни действия.Тоя термин някои не са го чували.Ще се обучава на излет в планината... :) Еми не сме готови!

Примерно бойна готовност може да придобиеш като метеш листата през есента от плаца всеки ден или боядисваш бордюри или правиш сапунада на паулбата и лъскаш кранците :)
За една година, точно два пъти съм стрелял с АК.Не мисля, че съм придобил кой знае какви умения с боравенето на оръжие(бях морски).А това за 3 месеца е пълна глупост, какви умения можеш да придобиеш за 3 месеца.
Проблема в армията поне според мен е от дебелите фатмаци които гледат ден да мине, друг да дойде.Аз съм за професионална армия, ама не като тази в момента, тюмбели и всякакви други събрани от кол и въже.И шапкари които си барат мъдете по цял ден.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”