CTAHKO написа:sin4ec написа:CTAHKO написа:irradeum написа:Дано тази криза е шамарът , който ще събуди задрямалите европейци. При добра воля до 72 часа може да се сложи ред и нещата да си дойдат на мястото.
По-скоро тази криза е само началото на нещо много по-мащабно и зловещо

С тая ширеща се криворазбрана евротолерастия се страхувам, че си прав.
Аз съм го казал и преди. Докато не заселят Мадагаскар и не го направят рай за евреи и и толерасти, много народ по целия свят ще страда

Какво са ти виновни малгашите (местните там), стоят си хората на Мадагаскар и за разлика от разни араби не идват тук много много. Най-много да се принудят те да забегнат от Мадагаскар ако им стовариш подобно нещо :D
Има само 1 начин тези, които не подлежат на интеграция наистина да спрат да идват: не да ги връщат, а да ги накарат сами да се връщат и да казват на другите да не идват. Просто във всяка държава закона да им се стоварва на черепите с цяла сила при всяко нарушение. Това не е нещо, което очакват и ако видят, че няма кой да се съобразява с тях и не могат да надделеят ще се размечтаят за арабско.
Тук имам едно уточнение: ако всички емигранти бяха сирийци проблема щеше да е 10 пъти по-малък. Защото от цялата емигрантска палитра именно сирийците са хората, свикнали да живеят в мултикултурно общество и да се съобразяват с хора, които изповядват друга религия и имат различен бит. Преди "бунта" Сирия беше такава държава. Християните и мюсюлманите живееха заедно, а ако им бъде посегнато не беше заради верски и въобще културни различия. И това се дължеше не само на желязната власт на Асад а и на самите сирийци, като народ.
И нещо друго, също от значение: процента на образованите хора сред сирийците е доста висок сравнено с повечето от останалите. А хора, които учат за да живеят добре са склонни и да се трудят за това, включително и в чужбина.