9 септември - датата, която до днес разделя обществото

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: 9 септември - датата, която до днес разделя обществото

Мнениеот HoUs4oOL » 14 сеп 2015 13:04

dafquezz написа:Кой за каквото е учил. Ако е неквалифициран персонал, няма на какво отгоре да иска повече пари. Ако е квалифициран, т.е. с вишо :lol: , никой не му е крив, че не може да се реализира в конкурентна среда.
Като си на 500 лв. си правиш елементарната сметка да не правиш две деца. Ако направиш, пак никой не ти е крив. Да си мислил.

Стига с тия празни работи, не може всички да са бизнесмени и да работят в министерски съвет, дай по-сериозно.
Второто ти изречение е ноу комент.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Re: 9 септември - датата, която до днес разделя обществотоло

Мнениеот dafquezz » 14 сеп 2015 16:26

"Доходите на хората" не трябва да "се вдигнат", хората трябва да учат и да се развиват, ако искат повече пари. Социализмът създава точно такива хрантутници. Понеже, виждаш ли, го мързяло да учи, и понеже живеел не знам си къде и е направил 6 деца, някой е длъжен да му "вдига доходите". Да ама не, или учиш и бачкаш яко, уреждаш си живота и тогава правиш деца, или си поредния мрънкащ нещастник.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 сеп 2015 16:32

В България има един много показателен лаф - "държавна работа". Корените му са точно от времето на соца. И до днес я чувам от много хора да я казват с умиление.

Държавна работа - израз, символ на службицата, където заплатката си тече, а ти се подпичкосваш и не си даваш много зор.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 14 сеп 2015 16:37

Не знам откъде си правите изводи, че никой не бачка и се "попичкосва" ... Явно от собствен опит :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 14 сеп 2015 16:44

Да, аз също съм бачкал държавна работа, макар и доста години по-късно, нещата са си същите и до днес - повечето от хората, а аз имах контакт с доста, не си даваха особено много зор. Работиш там нещо, ама и си правиш пас, когато има шанс, заплатката си е сигурна и си тече. Аз самият си признавам, че в началото се напъвах, понеже така бях свикнал, все пак бях работил преди това за частна фирма, но като видях колко е лабаво, взех да се поотпускам и аз. :lol: :lol: :lol: :oops: :oops:

А и същите неща сме си ги говорели и с майка ми, тя има богат трудов стаж по време на соца, има същите наблюдения. Разбира се, има и съвестни, но те са изключение, масово държавните служители не си дават особено много зор.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 14 сеп 2015 19:07

1982 написа:В България има един много показателен лаф - "държавна работа". Корените му са точно от времето на соца. И до днес я чувам от много хора да я казват с умиление.

Държавна работа - израз, символ на службицата, където заплатката си тече, а ти се подпичкосваш и не си даваш много зор.

Да се уредиш на държавна служба, е българската обетована земя и е мнооого отпреди соца. Просто в ония времена, единствено държавната служба е означавала сигурен доход. Да станеш военен или полицай е било мечта- бългериън дрийм.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 14 сеп 2015 19:13

язе написа:
1982 написа:В България има един много показателен лаф - "държавна работа". Корените му са точно от времето на соца. И до днес я чувам от много хора да я казват с умиление.

Да се уредиш на държавна служба, е българската обетована земя и е мнооого отпреди соца. Просто в ония времена, единствено държавната служба е означавала сигурен доход. Да станеш военен или полицай е било мечта- бългериън дрийм.

Е за тва иде реч. А ти много добре знаеш каква роля изиграват милиционерите в падението на България и сегашното ѝ състояние. Днешните мутри, олигарси, поставени бизнесмени и всички останали нездравословно амбицирани люде, готови да предадат и най-близките си за собственото лично благо, са били тогавашните доносници, агенти и милиционери.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 14 сеп 2015 19:21

diplomat написа:
язе написа:

Е за тва иде реч. А ти много добре знаеш каква роля изиграват милиционерите в падението на България и сегашното ѝ състояние. Днешните мутри, олигарси, поставени бизнесмени и всички останали нездравословно амбицирани люде, готови да предадат и най-близките си за собственото лично благо, са били тогавашните доносници, агенти и милиционери.

Така е, но аз говоря за едни други времена- много преди 44та...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 16 сеп 2015 20:14

dafquezz написа:"Доходите на хората" не трябва да "се вдигнат", хората трябва да учат и да се развиват, ако искат повече пари. Социализмът създава точно такива хрантутници. Понеже, виждаш ли, го мързяло да учи, и понеже живеел не знам си къде и е направил 6 деца, някой е длъжен да му "вдига доходите". Да ама не, или учиш и бачкаш яко, уреждаш си живота и тогава правиш деца, или си поредния мрънкащ нещастник.

То там е проблема, че всички дето трябва да сте на полето, сега учите, нищо не правите и за нищо не ставате 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 16 сеп 2015 21:27

CTAHKO написа:
dafquezz написа:"Доходите на хората" не трябва да "се вдигнат", хората трябва да учат и да се развиват, ако искат повече пари. Социализмът създава точно такива хрантутници. Понеже, виждаш ли, го мързяло да учи, и понеже живеел не знам си къде и е направил 6 деца, някой е длъжен да му "вдига доходите". Да ама не, или учиш и бачкаш яко, уреждаш си живота и тогава правиш деца, или си поредния мрънкащ нещастник.

То там е проблема, че всички дето трябва да сте на полето, сега учите, нищо не правите и за нищо не ставате 8-)

Станко,в очакване на ШЛ тази вечер,попадам култов наш филм"Вилна зона".И се сетих да те питам.Александров няма ли да прави новобранска?

Върни се в “Свободна зона”