Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот CTAHKO » 14 сеп 2015 00:04

diplomat написа:
CTAHKO написа:Наясно ли си, че говориш на истински творец, естет и енциклопедия на тема "музика" 8-)

Музика (от гръцки: μουσική, „изкуство на музите“) е вид изкуство, в който средството за изразяване е звукът. Основни елементи на музиката са тонът (който определя мелодията и хармонията), ритъмът (и свързаните с него темпо, размер и артикулация)и динамиката

Хайде сега ми кажи, в коя тоналност пее Джей Зи 8-) Аматьорче :!: Дреме ми на оная работа, за какво пеели негрите в гетото ;) Те и нашите цигани си пеят за техните цигански проблеми, ама нещо не са ти присърце проблемите на мангалите 8-) Като говориш за музика, искам да говориш за музика 8-) Като говориш за цигания, говори си с някои твои наборчета, дето бъкел не вдяват от тая материя 8-)

Мога да те навра в кучи гъз точно с 3 реда, ама ще го запазя за по-адекватен и подобаващ случай.

А така, запази го за себе си 8-)

П.П. Не видях отговор за тоналността, в която пее Джей Зи, но явно и нея ще я запазиш само за себе си 8-) Егоист :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 14 сеп 2015 00:11

CTAHKO написа:А така, запази го за себе си 8-)

П.П. Не видях отговор за тоналността, в която пее Джей Зи, но явно и нея ще я запазиш само за себе си 8-) Егоист :!:

Ти по принцип не виждаш и не чуваш добре, така че не ме учудват здравословните ти проблеми.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 сеп 2015 00:15

diplomat написа:

Ти по принцип не виждаш и не чуваш добре, така че не ме учудват здравословните ти проблеми.

Та какъв е отговора на простото ми въпросче 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 14 сеп 2015 00:18

CTAHKO написа:
diplomat написа:

На тъпите ти въпроси има само тъпи отговори. Ако толкова е трудно на малкото ти мозъче да схване идеята на аргумента ми и за каква "музика" става въпрос, аз няма как да ти налея сиво вещество, че да вденеш.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 сеп 2015 00:26

diplomat написа:
CTAHKO написа:
diplomat написа:

На тъпите ти въпроси има само тъпи отговори. Ако толкова е трудно на малкото ти мозъче да схване идеята на аргумента ми и за каква "музика" става въпрос, аз няма как да ти налея сиво вещество, че да вденеш.

Въпросът въобще не е тъп даже 8-) Ама е по-лесно да въртиш, да сучиш и да сипеш квалификации по адрес на опонента си, в опит да прикриеш незнанието си, отколкото сам да си признаеш, че не знаеш и не разбираш 8-)

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 14 сеп 2015 00:57

CTAHKO написа:Въпросът въобще не е тъп даже 8-) Ама е по-лесно да въртиш, да сучиш и да сипеш квалификации по адрес на опонента си, в опит да прикриеш незнанието си, отколкото сам да си признаеш, че не знаеш и не разбираш 8-)

Страшно тъп е, защото се правиш на остроумен. Много добре знаеш, че не се пее, а рецитира в тон с озвучението/бийта/инструментала. А и в последно време доста често в припевите се пее наистина, но това е друга тема. Ясно ми е, че искаш да си напомпаш онлайн персоната, ама се излагаш здраво.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 14 сеп 2015 11:18

diplomat написа:
язе написа:И по принцип, и на теория рап не е музика. 8-)

Ето това изобщо не го разбирам - вместо ценителите на истинска музика, като повечето слушащи рок/метал и ИСТИСНКИ хип-хоп, да се обединят против тумора на българската култура: чалгата; ние се караме за глупости по между ни.

ИСТИНСКИЯТ хип-хоп е социално ангажиран и винаги се опитва да избута на преден план наболелите проблеми в едно общество. Това, че сега се лансират чалгари като Криско, не означава че няма истинска музика в този жанр - просто всичко е "ПОД ЗЕМЯТА" (ъндърграунд).

Шефе, аз съм ценител на т.нар. от тебе "истинска музика" , но не можеш да си мислиш, че ако текста ти е някакъв супер интелигентен и социално ангажиран, ще имаш публика. Специално за рап-изпълнителите, трябва добра работа в студиото с качествен бийт и добра реклама, т.е. хубаво видео ... Ако записваш по мазета, сам ще си си фен ;) Колкото до Jay Z - не е един от най-добрите текстописци, или пък особено социално насочен :roll: KRS One го дават като пример в тази насока ... Колкото до чалгата - на който не му харесва, да не слуша, но аз не мога да седна да пия и да слушам Jay Z - просто не става :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 сеп 2015 11:41

diplomat написа:
CTAHKO написа:Въпросът въобще не е тъп даже 8-) Ама е по-лесно да въртиш, да сучиш и да сипеш квалификации по адрес на опонента си, в опит да прикриеш незнанието си, отколкото сам да си признаеш, че не знаеш и не разбираш 8-)

Страшно тъп е, защото се правиш на остроумен. Много добре знаеш, че не се пее, а рецитира в тон с озвучението/бийта/инструментала. А и в последно време доста често в припевите се пее наистина, но това е друга тема. Ясно ми е, че искаш да си напомпаш онлайн персоната, ама се излагаш здраво.

Всички виждат, кой олеква ;) Ти си нямаш даже и идея от понятието музика, ама си тръгнал да спориш 8-) Тоя не пеел, ами рецитирал, ама ти си тръгнал да ни учиш, колко качествена била МУЗИКАТА 8-) И аматьорче, ти какво си мислиш, че ако тръгне да рецитира безразборно, без да е в хармония с тоналността нещо ще се получи ли 8-) Лаик, та чак дрънка 8-) Слушай си циганиите и не ни занимавай с аналните си трепети 8-) Рапърите били пеели за наболели проблеми...а другите дето не са рапъри, какво? Пеят във възхвала на статуквото ли 8-) И като говориш за пеене, в случая къде е то :?:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 сеп 2015 12:27

Един път циганина да ми хареса 8-)

Иван Костов: Ситуацията с бежанците в Европа изисква нестандартни решения

Ситуацията с бежанците в Европа е критична и изисква нестандартни решения. Това заяви бившият премиер Иван Костов пред bTV.

Той допълни, че причината за миграцията сега е конфликтът в Северна Африка и Близкия Изток, свалянето на светски политически режими включително с участието на страни членки на НАТО. „Има нещо по-лошо от тиранията и дори от войната – това е гражданската война. Погледнете какво става в Сирия и Северен Ирак – там има смесица на няколко конфликта“, заяви той.

Иван Костов смята, че може да се започне военна интервенция от страна на Европа, но само ако след нея може да се постигне справедлив мир, а не това, което се случва сега в Ирак и Сирия.

По думите му в последните години в България са влезли 45 000 мигранти. Потокът е сложен по състав, което е риск за националната сигурност, каза Костов.

„Първо кризата трябва да се овладее. Проблемът на Европа е, че при огромната й икономическа тежест и значението й за света – културно и историческо, тя е военно и политическо джудже. Тя не може да започва конфликти, когато не може да установява справедлив мир и трябва да бъде готова да наложи волята си“, коментира Иван Костов.

Той допълни, че опитите да се интерпретира ситуацията през ценностите на хуманизма катастрофират при сегашната ситуация. „Ние сме състрадателни хора, но става въпрос за национална сигурност и сигурността на Европа“, каза той.

Бившият премиер коментира, че Турция е в тежка ситуация заради конфликта с кюрдите. „Тя е на прага на това, за което политици предупреждават – че страната пълзи към гражданска война“, допълни той.

„Въпросът е дали гражданската война от Сирия и Ирак няма да обхване територията на Югоизточна Европа“, коментира Костов.

Той попита защо богатите страни от арабския свят да не бъдат принудени с политически средства да споделят икономическите и социалните тежести, след като бежанците са основно араби. „След това предлагат на Германия да дадат пари, за да се построят джамии. Виждате колко е страшно Европа да е слаба политически и военно“, възмути се той.

Той определи ситуацията като сблъсък на интереси – на арабските страни и на Европа, и според него те трябва да бъдат конфронтирани, за да се получи справедливо решение.

По темата за цените на горивата в България, които се влияят слабо от поевтиняването на петрола в световен мащаб, Костов заяви: „Простото обяснение е, че има картел, наложен от основния притежател на акцизните складове – Лукойл Нефтохим. Този картел не е срещнал противодействие досега“.

Той допълни, че след като правителството предприе проверки на сектора, цените на горивата са намалели с десетина стотинки и е последвало „постепенно замазване на въпроса“.

Иван Костов се обърна към КЗК като им препоръча да ползват метода за откриване на господстващо положение чрез изследване на договори на нобеловия лауреат - икономиста Жан Тирол.

„Ако те не могат да изследват господстващо положение, нека попитат някой, който да им обясни“, перпоръча бившият премиер и настоя държавата да влезе чрез митниците в рафинерията.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 14 сеп 2015 16:40

boabbb написа:Шефе, аз съм ценител на т.нар. от тебе "истинска музика" , но не можеш да си мислиш, че ако текста ти е някакъв супер интелигентен и социално ангажиран, ще имаш публика. Специално за рап-изпълнителите, трябва добра работа в студиото с качествен бийт и добра реклама, т.е. хубаво видео ... Ако записваш по мазета, сам ще си си фен ;) Колкото до Jay Z - не е един от най-добрите текстописци, или пък особено социално насочен :roll: KRS One го дават като пример в тази насока ... Колкото до чалгата - на който не му харесва, да не слуша, но аз не мога да седна да пия и да слушам Jay Z - просто не става :!:

Съгласен съм донякъде с теб, но самата гилдия дори не се опитва да помага на неизвестните и подрастващи музиканти от какъвто и да е жанр, защото монополът се държи от една скапана противна кyрва. Лансират се тези, които си плащат, особено по радиата.

Джей зи изобщо не съм го споменавал дори, виж за КРС-1 уцели право в десетката! :!: :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”