История на българите-факти,мнения,теории

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: История на българите-факти,мнения,теории

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 сеп 2015 21:40

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=48116

Хотел
Поредната мозъчна диария на научните ни рабитници :roll:
Градът бил основан 5-6 век от римляните като казарма! Обаче незнайно как в тая казарма изникнала раннохристианска базилика :lol:
Също незнайно как градът е възтановен в 10 век, без и дума да е споменато да е разрушаван :mrgreen:
Не само че не е споменато, ами единственото сведение за този град е надпис нямащ нищо общо с града и неговата история :lol:
„Съгради този храм Гено от Хотел и Петър Търнов лято 67...“
На всичко отгоре на историците им е голям кеф да ползват турското име на града Хоталич и в същото време да говорят за патриотизъм и величие на българската държавност .... :oops:

Някак странно е пропуснато кой е населявал тез земи в 5-6 век, да не би пък случайно да се усъмни някой, че и те са биле християни :lol:
Нито думичка няма защо е изоставан, дали въобще е изоставен или въобще от какво се съди че е изоставян :?:
Пък и кога някой български историк ще обясни на хората, защо всички тия базилики са разрушени 5-6 век, ако въобще може да се говори че са разрушени тогава :?:
Щото някак странно стърчат едни находки, които с нищо не свидетелстват да са разрушавани, още повече преди 1500 години :?

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 сеп 2015 22:03

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ruuFkIDtW28[/youtube]

Тая "римска" базилика примерно странно как е построена с великата българо-иранска технология, строителство с квадри :mrgreen:

Все си мисля че римските базилики са се строили с други материали, като тези например

Изображение
базиликата в Белово
Отделен е въпроса че някак си не изглежда разрушена, и то преди цели 1500 години :lol:

или като тази в Кабиле
Изображение
Последна промяна от za nas e toj religiq на 13 сеп 2015 01:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 сеп 2015 22:39

Изображение

Тази ранно християнска базилика пък всъщност е разрушена едва от турците през 17 век :?

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 сеп 2015 22:46

А тази пък е разрушена в 13 век поне според "специалистите", обаче някак все още се мъдрят гордо остатъци от мазилки :o
Изображение
Изображение
Изображение

Странно и никой не обяснява че това което се вижда по стенописи като тези, всъщност въобще не може да се види по тези базилики, освен ако не са се използвали, до миналия век :!:

Ето и снимка преди реставрацията за да не вземе да се обяснява някой че тва са реставрирани мазилки
Изображение
Изображение
Изображение

И гвоздея на програмата, който вече не може да се види :mrgreen:
Изображение
Изображение
Последна промяна от za nas e toj religiq на 13 сеп 2015 00:06, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 12 сеп 2015 23:18

Странно нали, мазилки от преди 700 години :mrgreen: Ето такава ни е цялата история, барабар с историците (и не само нашата де) :twisted:
Псевдо наука с псевдо историци :oops:
И после някой ни дава да четем книжки, щото там пишело еди кво си, от еди кое си "светило" в науката и ни обяснява колко сме прости, щото не вярваме :mrgreen:

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 13 сеп 2015 00:31

za nas e toj religiq написа:Странно нали, мазилки от преди 700 години :mrgreen: Ето такава ни е цялата история, барабар с историците (и не само нашата де) :twisted:
И после някой ни дава да четем книжки, щото там пишело еди кво си, от еди кое си "светило" в науката и ни обяснява колко сме прости, щото не вярваме :mrgreen:

Пак сереш на метеното... Ето ти една книжка, да попрочетеш, ако не можеш, помоли някой с първи клас да ти помогне. Там ще разбереш защо историята ни е с много спорни моменти и по тази причина тъпанари като теб и твоите гурута си развявате разпраните задници където ви е изгодно, и кога и къде са изчезнали огромна част от старите ни ръкописи и книги, и всичко около тях: http://ksana-k.narod.ru/menu/slave/kuev_1979.html
Може да се свали и на дадения от мен сайт за историческа литература, по-назад в темата.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 13 сеп 2015 00:41

za nas e toj religiq написа:Мдааа, а ти естествено си от героите :mrgreen:

Какъв съм аз се вижда от това, което съм писал, дори от това тук, а какъв си ти, поетът ти го е казал "право куме та в ...гъза ти":
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
Хем е*ливи, хем крадливи,
но най-вече завистливи.
И пръдливи и дрисливи...
Май няма по-вече нужда от обобщения за твоята скромна, но неподмита отзад, личност...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 сеп 2015 01:03

Der Schmarotzer написа:

Какъв съм аз се вижда от това, което съм писал, дори от това тук, а какъв си ти, поетът ти го е казал "право куме та в ...гъза ти":
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
но най-вече завистливи.
И пръдливи и дрисливи...
Май няма по-вече нужда от обобщения за твоята скромна, но неподмита отзад, личност...

Не ти ли омръзна да носиш с менците вода от другия край на селото, за да пълниш каца без дъно? С жена, радио и тъща да спориш е излишно. Същото е и с пловдивчанин, особено фен на Ботев.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 13 сеп 2015 01:20

Der Schmarotzer написа:
za nas e toj religiq написа:Странно нали, мазилки от преди 700 години :mrgreen: Ето такава ни е цялата история, барабар с историците (и не само нашата де) :twisted:

Пак сереш на метеното... Ето ти една книжка, да попрочетеш, ако не можеш, помоли някой с първи клас да ти помогне. Там ще разбереш защо историята ни е с много спорни моменти и по тази причина тъпанари като теб и твоите гурута си развявате разпраните задници където ви е изгодно, и кога и къде са изчезнали огромна част от старите ни ръкописи и книги, и всичко около тях: http://ksana-k.narod.ru/menu/slave/kuev_1979.html
Може да се свали и на дадения от мен сайт за историческа литература, по-назад в темата.

Кво точно невярно казах бе геройче, би ли ни осветлил :?:
Да не би аз да правя изследванията и заключенията на горния "матрял" :?: :?: :?:

Прекрасно знам защо историята ни е почети ИЗЦЯЛО СПОРНА, не само моменти ! Щото ей такива като теб (герои) ми дават да чета немци и руснаци, които са изнесли де що може и векове наред градят върху него своята история!
И на всичкото отгоре, такива като теб обясняват за моя задник, а не виждат че хълката им е толкова разбита, че като вървят оставят огромна кафява и миризлива диря след себе си :mrgreen:
Последна промяна от za nas e toj religiq на 13 сеп 2015 01:43, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 13 сеп 2015 01:33

Кашчей написа:
Der Schmarotzer написа:

Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
но най-вече завистливи.
И пръдливи и дрисливи...

Не ти ли омръзна да носиш с менците вода от другия край на селото, за да пълниш каца без дъно? С жена, радио и тъща да спориш е излишно. Същото е и с пловдивчанин, особено фен на Ботев.

Аз не виждам да спори :? Просто е дал воля на злобата и простотията си :mrgreen:

А ти като един изявен специалист, би ли разяснил как се запазват мазилки и стенописи, изложени на безмилостната ерозия на природните условия цели 700 години :? Може да обясниш и кой и защо строи с квадри"византийската" базилика (за която говорят учьоните в клипчето), а не с тухли както всички останали римски раннохристиански базилики :mrgreen:
Може да коментираш и таз каменна "византийска" базилика от най горния матрял за Хотел ??
Изображение

Върни се в “Свободна зона”