Player написа:Кашчей написа:Player написа:
Щом смеси агитки, цигани и бежанци в едно добре. Само не ти разбрах принципите или просто имаш страхове. Никой не знае какво ще стане в бъдеще. Може да стане добре или мо да не стане добре. Колко пъти са си мислели че идва края на света и цивилизацията след завладяване на едни народи от други, но нищо такова не е станало. Виж ги страшните викинги сега. Виж страшната Турция превзела столицата на византийците, дали не е по добре от гърците сега. И германските племена за рилмяните са били диви и западнали, но виж ги сега. Никой не знае бъдещето и не знае злото дали няма да се окаже за добро. Мое лично мнение е че религиите много пречат и само заблуждават хората и ги карат да се мразят и убиват. Изиграла си е ролята религията и докарала много беди и радости и е време да се махне и да остави хората свободни. Аз в богове не вярвам, защото истината е че има едни други подобни на нас и нищо повече.
Естествено, че е добре, защото си приличат по едно нещо-те са винаги прави, те, само те и единствено те и имат повече права от другите (забрави педалите, защото и тях включих).
Да те питам-ти забрави ли протестите във Франция, които спретнаха арабеските, защото им забраниха религиозните символи в училищата?! Това не е ли незачитане на светските правила в една светска държава, която ги е приютила?! Аз също съм много против ортодоксалната религия и против натрапването на религията в светското общество, но така ще стане в Европа. Искрено се съмнявам, че в Саудитска Арабия, Йемен, ОАЕ и други от "Рога" ще може да съществува християнска църква и християните там (ако въобще бъдат допуснати) ще могат да се разпореждат така, сякаш са в дома си.
Не помня някой да е казал че има повече права от мен. За равни - да, но повече не. Какви повече може да иска да има. Разбирам за какво говориш. Опасно е но не ме е страх и не изпадам в паника от това. Поне онези хора ще видят как ще живее тук и може да намалят значително фанатизма си и религията да им стане символична , както на мен. В онези общества на Персийския залив трябва много време да мине за да успеят само да го преодолеят, но с глобализацията влизат по бързо в час. Пътуват и виждат какво е. Прихващат неща от запада и малко по малко започват да дават права на жените си. Виж в САЩ доскоро как жени и тъмнокожи не са ги броили за граждани с равни права. Според мен всичко ще се оправи и ще си дойде на мястото, без излишна истерия и страхове. Едва ли хората в България преди през 1500 година са си представяли, че през 2000 тук ще се нарича България и ще се говори на български. Нищо никога не се знае.
Ти излизаш не парад, за да покажеш сексуалността си и да те охранява полиция, нали..или? А да не си плащаш ток и вода, да се самонастаняваш където искаш, да крадеш, понеже ..."Няма работа ,бе бате. Сиганчетата гладни одят", но пък циганин без цигара да си виждал?! Те това са им правата, и ги къткат разни "политици", защото са гласове. то е добре, че има "общо и равно избирателно право за всички", но си мисля, че трябва да се въведе ценз образователен поне.
А доколко арабеските и негрятата ще се интегрират-айде молявитисе-не на нас тия. Арабите доколко са интегрирани във Франция, ъм?! А в Германия. Създават си свои общества и започват да досаждат на местната власт за джамии, за право да ходят облечени като пингвини. Като искат джамии и птиче облекло-да си стоят в държавите!
Когато си в Рим ще правиш, като римляните!