История на българите-факти,мнения,теории

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Re: История на българите-факти,мнения,теории

Мнениеот djd » 10 сеп 2015 22:41

THE G.A.M.E написа:"Кроманьонците" са интересна раса, за тях има доста логично обяснение, но принципно човек трябва да е широко скроен, за да приеме реалната история на Земята и човечеството, а не налаганата версия от шайка самозабравили се люде, считащи себе си за "просветените". ;)

Аз чак до кроманьонците не съм стигнал още.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 сеп 2015 22:58

Der Schmarotzer написа:В приложената литература всичко ти е дадено ясно точно и коректно - вземи го прочети преди да повтаряш мокрите сънища на тракедонистите. Това, че не можеш да четеш немски и някои други чужди езици не е оправдание за незнанието ти, а маркер за интелекта ти... Защото занимаването с история е занаят, който изисква определен интрументариум и знанието на чужди езици е част от този инструментариум. Ако не го владееш изпадаш в положението, в което си сега - знаеш това, което ти оттърва, за другото гледаш умно и раздаваш глупости. За да се занимаваш с готите и гетите освен английския и руския трябва да си наясно и със старогръцки, латински, сръбски, турски, румънски, френски и немски. Така, че преди да си в час с тези езици и да четеш какво е написано на тях, което има отношение към разглеждания проблем, твърденията ти и опитите ти за умност са смешни...
За Прусия, немския език или както ти го наричаш тевтонски език по добре не захващай друга тема, там си още по-голям балък отколкото за траките,даките, гетите и прочие салати... Що се отнася до майтапите, опитите ти за тях изглеждат меко казано на ученик в първи клас в помощно училище, така, че могат да хванат дикиш само ако се пробваш над себе си...

Алооо, живеем в 21 век, ако все още не си осъзнал :lol: Не ми трябва да знам 20 езика за да си преведа това което искам :mrgreen: Що се отнася до немския , от там пък нищо не искам да превеждам :lol: Предпочитам да чета безпристрастна литература :!:

Все пак ако изнамериш автор, който да казва че готите и германите говорят немски (от 3 до 6 век) обадими се, обещавам да го прочета дори да е на неолитен немски :mrgreen:
Последна промяна от za nas e toj religiq на 11 сеп 2015 00:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 10 сеп 2015 23:06

THE G.A.M.E написа:"Кроманьонците" са интересна раса, за тях има доста логично обяснение, но принципно човек трябва да е широко скроен, за да приеме реалната история на Земята и човечеството, а не налаганата версия от шайка самозабравили се люде, считащи себе си за "просветените". ;)

Знам,чел съм и книгата, гледал съм и филмчетата (повечето) :)
Нуката "история" обаче продължава да мълчи и да тъпче на едно място! За жалост е една от дисциплините в които няма дори крачка прогрес и развитие, спрямо миналия век! Продължават да се повтарят все същите мантри и стъкмистики и нищо не се променя, въпреки че някои неща станаха очевадни вече!
Не знам що историците продължават да си мислят, че всички които не са учили история професионално са идиоти и не виждат очевидното :?:

Даже си имам и любими теми като тази, на които ми е густо да гледам как пелтечат разни историчета :lol:

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 сеп 2015 09:18

za nas e toj religiq написа:
Der Schmarotzer написа:В приложената литература всичко ти е дадено ясно точно и коректно - вземи го прочети преди да повтаряш мокрите сънища на тракедонистите. Това, че не можеш да четеш немски и някои други чужди езици не е оправдание за незнанието ти, а маркер за интелекта ти... Защото занимаването с история е занаят, който изисква определен интрументариум и знанието на чужди езици е част от този инструментариум. Ако не го владееш изпадаш в положението, в което си сега - знаеш това, което ти оттърва, за другото гледаш умно и раздаваш глупости. За да се занимаваш с готите и гетите освен английския и руския трябва да си наясно и със старогръцки, латински, сръбски, турски, румънски, френски и немски. Така, че преди да си в час с тези езици и да четеш какво е написано на тях, което има отношение към разглеждания проблем, твърденията ти и опитите ти за умност са смешни...
За Прусия, немския език или както ти го наричаш тевтонски език по добре не захващай друга тема, там си още по-голям балък отколкото за траките,даките, гетите и прочие салати... Що се отнася до майтапите, опитите ти за тях изглеждат меко казано на ученик в първи клас в помощно училище, така, че могат да хванат дикиш само ако се пробваш над себе си...

Алооо, живеем в 21 век, ако все още не си осъзнал :lol: Не ми трябва да знам 20 езика за да си преведа това което искам :mrgreen: Що се отнася до немския , от там пък нищо не искам да превеждам :lol: Предпочитам да чета безпристрастна литература :!:

Все пак ако изнамериш автор, който да казва че готите и германите говорят немски (от 3 до 6 век) обадими се, обещавам да го прочета дори да е на неолитен немски :mrgreen:

E, тогава ето ти една честитка, че ти и отива:
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
Хем е*ливи, хем крадливи,
но най-вече завистливи.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 сеп 2015 09:23

Нуката "история" обаче продължава да мълчи и да тъпче на едно място! За жалост е една от дисциплините в които няма дори крачка прогрес и развитие, спрямо миналия век! Продължават да се повтарят все същите мантри и стъкмистики и нищо не се променя, въпреки че някои неща станаха очевадни вече!
Не знам що историците продължават да си мислят, че всички които не са учили история професионално са идиоти и не виждат очевидното :?:

Даже си имам и любими теми като тази, на които ми е густо да гледам как пелтечат разни историчета :lol:

Изображение
Изображение

От всички поставени от мен въпроси ти не отговори на нито един, явно наистина това стихотворение е за теб,
още веднъж честито намери си ешчетата:
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
но най-вече завистливи.
И пръдливи и дрисливи...

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 сеп 2015 09:39

Една интересна диаграма за днешните и средновековните българи, на основа на преди известно време и тук представено генетично изследване:
http://eurogenes.blogspot.bg/2015/06/mi ... garia.html

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 сеп 2015 09:43

Още едно генетично изследване, този път за славяните:
http://journals.plos.org/plosone/articl ... ne.0135820
http://chrdk.ru/news/2015/9/3/uchenye_r ... u_slavyan/

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 11 сеп 2015 15:57

Der Schmarotzer написа:

Изображение
Изображение

От всички поставени от мен въпроси ти не отговори на нито един, явно наистина това стихотворение е за теб,
Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
но най-вече завистливи.
И пръдливи и дрисливи...

Старчето пак се разсърди и единственото което доказа е, че простотията не ходи по гората :mrgreen:

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 сеп 2015 16:07

Der Schmarotzer написа:

Изображение
Изображение

Срещнали се на полянка,
прабългарин и славянка.
Цуни-гуни, вади-тури,
народили чукундури.
но най-вече завистливи.
И пръдливи и дрисливи...

Старчето пак се разсърди и единственото което доказа е, че простотията не ходи по гората :mrgreen:

Все още чакам отговор на зададените от мен въпроси, ти не си отговорил на нито един от тях! Дали те въобще ще могат да пробият стената от простотия, с която си се оградил, бъдещето ще покаже...
А стихчето е написано от голям български интелектуалец за такива като теб, май наистина се припозна в него..., то не е и трудно да видиш собствения си образ в тях...

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 11 сеп 2015 16:46

Der Schmarotzer написа:Една интересна диаграма за днешните и средновековните българи, на основа на преди известно време и тук представено генетично изследване:
http://eurogenes.blogspot.bg/2015/06/mi ... garia.html

Според тази картинка т.нар. татари са мнооого по далеч от нас отколкото да кажем едни уелсци или по-смешното швейцарци.
Означава ли това, че волжските българи са били тотално изтребени и на тяхно място са дошли коми, удмурти, чуваши или може би башкири?
И още един въпрос: средновековните "българи" от които са взети пробите доказано ли са такива или ...
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”