Мнениеот Tommi » 11 сеп 2015 15:20 

GOLEADOR написа:Tommi написа:Кашчей написа:
Ти знаеш ли на кои руснаци бе забранено да идват в България и дали не са една доста внушителна бройка?! А дали има новооткрити хотели тази година по Черноморието, които да са привлекли клиенти, с което се вдига бройката?!
Бройката се е вдигнала главно от българите, при чужденците има много леко нарастване в рамките на 1-2% (8-9 хиляди нощувки). Но пък в сравнение с юли 2014г. чужденците харчат повече средно на нощувка, а българите по-малко.

И как се получава този номер,намаляваме цените и получаваме повече пари от по-малко туристи?!Айде по-сериозно!

Не знам дали намаляват туристите, не съм търсил такава информация. В данните на dunavfc става въпрос за нощувки, което е различно. А нощувките се увеличават, също се увеличават и приходите от нощувки (т.е. разходите на туристите за нощувки). 
Намаляването на цените води до по-малки приходи при едно и също ниво на продажби. Но ако продажбите нарастнат (както в случая), може да се увеличат и приходите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!