za nas e toj religiq написа:Der Schmarotzer написа:Aз наистина съм уникален историчар, за разлика от теб, който е уникален тъпанар, които ръси само смях върху себе си по форума. Ако имаш предвид това:
Дион Касий, Historia Romana Vol. V живял II-III век![]()
"...Даките населяват двете страни на Дунава. Тия, които живеят на отсамната страна и близо до трибалите се причисляват към територията на Мизия и се наричат с изключение на тия, които живеят съвсем близо до тях (трибалите), мизийци, докато населението отвъд реката носи наименованието даки и представлява или един клон от Гетите, или са траки от племето на даките, което едно време населяваше области в Родопите." същият автор, том 4, книга 67: " Аз наричам тоя народ даки, името, което използват самите жители, а също и римляните,въпреки че зная, че някои гърцки автори, ги наричат Гети; тия, за които аз зная, живеят отвъд Хемус покрай Истър"И пак той в същия том, но книга 78 ни съобщава: " Само някой да беше посмял да изрече или изпише името Гета, то той беше веднага обречен на смърт. Дори поетите не смееха да употребят това название в комедиите си. И наистина, дори имуществата на всички ония, в чиито завещания беше открито това име, биваха отнемани...."
за което казваш, че не съм отговорил, означава, че не четеш какво ти е написано, но от такъв прошляк като теб какво друго да се очаква - четеш каквото ти оттърва, останалото не само го пропускаш, но и го игнорираш, даваш мнение за нещо, което не само не ти е познато, но и не си правиш труда да провериш какво е. Как може някой все още да ти се връзва на идиотщините. Опитах се да ти вкарам нещо в кратуната, но тя явно освен едната гънка в нея за вестибуларния апарат има и втора дупка, каквото влезе от едната страна излиза от другата, а вътре не остава нищо.
Поне си признаваш че си историчар, което е добро началоПък аз се чудех' защо не вдяваш за кво е сложен там и Касий
![]()
"Що се отнася до Дион Касий не схванах защо е сложен, след като при него няма нито дума за българите, които са единородци с гетите или готите или гетите са единородци с гетите...Това, че даките и гетите са единородни племена не го отрича никой, с изключение на румънските учени от по-старото поколение"
Последно има ли ги или ги няма гетите през 3ти век![]()
Нали твърдиш че 600 години нито ги е виждал, нито ги е чувал някой
Та пак да те питам за кви гети и техни клонове говори тоя Дион Касий в 3 век![]()
Отново ще ти подскажа възможните отговори![]()
1-Автора е бил пиян ???
2-Страдал е от психично разтройство ???
3-Звездите са му говорили ???
И не се сравнявай с мен, нито съм историчар, нито историкИ да се пениш, и да не се пениш все ми е тая
Понеже явно пак си проспал кой е Дион Касий, какво пише и как го пише вземи го прочети целият, за да видиш как смесва това, което му е познато, с това, което е било отпреди, за да напасне ситуации, както му оттърва. Та за това той не е последна инстанция и данните му могат да се тълкуват както е изгодно, ако са извън контекста на внушението. Това поне не е на непознат език за теб: http://lib.cerkov.ru/authors/1403
Виж тук има още много данни за гети и готи, с поглед отгоре се вижда, че някои пасват на тезата ти други я отхвърлят изцяло, някои пишат едното и другото без да се усетят, че си противоречат, но ако се вгледаш в авторите и започнеш да ги четеш целите ще видиш, че всеки един използва даден термин, само ако му влиза в концепцията, за това казвам, че сведение извън контекста не е сведение, а внушение: http://www.promacedonia.org/libi/1/index.html
А ти до сега правиш само внушения и бягаш като дявол от тамян от безспорните факти, дадени от археологията и от очевидци на дадено събитие.