Училищната институция е душевно болна - тя няма съвест

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Re: Училищната институция е душевно болна - тя няма съвест

Мнениеот soccerav » 03 сеп 2015 04:15

Мистри написа:
soccerav написа:Не знам защо поставяш думата еволюция в кавички. Тя е ФАКТ. Знаеш ли, че хората които не развиват мъдреци или са с по-слабо окосмяване по тялото са еволюционно по-напред от останалите? Наглед не много големи промени, но доказателства за този процес. Мъдреците са служели за сдъвкването на суровата растителна храна, кой е ял такава храна?

Честно ,много си неумен. :lol:
То верно доматите, например, не се ядат с колците , ама... :lol:
Зеле, краставици, лук..., да продължавам ли , или те са от животински произход, според теб?
Да не говорим , за смехотворното ти " окосмяване".
По вашият край жените се бръснат ли? :mrgreen:

Ами тогава са консумирали предимно плодове и зеленчуци в суров вариант, растителната храна се усвоява трудно, добави това, че са я яли в огромни количества в сурово състояние, поради невъзможността да я сготвят или да ядат месо. Плюс това тогава са консумирали не само плодовете, но и листа и корени. Няма нищо смехотворно в окосмяването, маймуните са космати, ти не си, наблюдава се тенденция в неговото намаляване и изчезване. Разбира се биохимията играе голяма роля в това, но нейното действие също се променя в хода на еволюцията. Не е зле да прочетеш някои неща преди да спориш ;) Ето ако искаш прочети една теория защо човека е изгубил голяма част от окосмяването : http://www.independent.co.uk/news/scien ... 98623.html Има и тон други неща, само трябва да отделиш 5 минутки да прочетеш и научиш нещо не толкова сложно. ;)

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 сеп 2015 10:17

Robbery написа:Никoй никога не е твърдял, че имаме еднакви възможности на гените с маймуните. Просто приликата с тях ни е по-голяма в сравнение с други животински видове. Ако вземем разликата в генома на човека и маймуните, има 300 000 000 нуклеотида, които се различават, което е огромна сума.

Не виждам защо след като еволюцията е направила от органична материя висококомплексни животни като маймуните, да не изкачи и последната стълба на небостъргача и да създаде човека. (метафорично казано)

Не знам какво се има на предвид под "прилика", но както стана дума, нито един орган на маймуна няма шанс да бъде приет от човешки организъм.
Материалът е идентичен, което показва, че всички сме от едно място.
Но това не означава абсолютно нищо.
Заключенията на еволюционистите, са повече от абсурдни.

При човека имаме скок, който самите еволюционисти не могат да си обеснят.
Всъщност го обесняват с митичното "липсващо звено".
А някои до толкова държат пра-родителите ни да са маймуни, че стигнаха до фалшификата "явайски човек", но бързо бяха разкрити и се покриха посрани.

Явно "еволюцията" си има таван и нещо като човека, е извън възможностите и.
Както посочих, ДНК веригата ни е доста по-сложна, както и капацитета на мозъка, което не може да бъде поправено с никва "еволюция".
Нещо или е възможно, или - не.

Robbery написа:И с какъв метод са изчислили някои учени, че има човешки артефакти на милиони години? От другата страна също има много доказателства. Дори много повече и по-добри.

С традиционните, но когато даден предмет излезе "извън склата" на общо-роетото, обикновено се обявява, че "има няква грешка" и всичко приключва.
А учените, дето усмиват "еволюцията", са уволнявани, независимо какви доказателства вадят срещу нея.
А самите доказателства, както писах, се пренебрегват.
Има доста случаи, ако се позаинтересуваш, ще останеш шокиран за какво иде реч.

Другият момент е в датирането от ортодоксалната наука на артефакти от камък, скали и т.н. защото тези не могат да се датират с познатите методи.
Например при сфинкса имаме напасване към характерен период на фараоните, които са строили комплекса в Гиза.
И за това е общо прието, че е на не-повече от 2 500 - 3 000 години.

Абсурдът е, че до към раменете ( на сфинкса ) ... Има наноси от тиня, което може да се случи само при голямо наводнение, а такова в региона се е случвало преди повече от... 10 000 години.
Но това се пренебрегва най-нагло от орто-докс "науката".
Щото просто не влиза в концепцията ...
Това е просто един пример, мога да дам десетки, но не за това е темата.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 03 сеп 2015 10:21

soccerav написа:THE GAME
Не знам защо поставяш думата еволюция в кавички. Тя е ФАКТ.

Факт са мутациите, "еволюцията" е нещо, което няма как да се случи, без външна ( изкуствена ) намеса.

Но това автоматично изключва причудливите самостоятелни възможности, които се преписват на "еволюцията".
От нищо-нещо, никога не е ставало... И никога няма да се случи.
Просто вселената си има закони, при които "еволюцията" няма как да вирее.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 03 сеп 2015 14:49

soccerav написа:
Мистри написа:
soccerav написа:Не знам защо поставяш думата еволюция в кавички. Тя е ФАКТ. Знаеш ли, че хората които не развиват мъдреци или са с по-слабо окосмяване по тялото са еволюционно по-напред от останалите? Наглед не много големи промени, но доказателства за този процес. Мъдреците са служели за сдъвкването на суровата растителна храна, кой е ял такава храна?

Зеле, краставици, лук..., да продължавам ли , или те са от животински произход, според теб?

Ами тогава са консумирали предимно плодове и зеленчуци в суров вариант, растителната храна се усвоява трудно, добави това, че са я яли в огромни количества в сурово състояние, поради невъзможността да я сготвят или да ядат месо. Плюс това тогава са консумирали не само плодовете, но и листа и корени. Няма нищо смехотворно в окосмяването, маймуните са космати, ти не си, наблюдава се тенденция в неговото намаляване и изчезване. Разбира се биохимията играе голяма роля в това, но нейното действие също се променя в хода на еволюцията. Не е зле да прочетеш някои неща преди да спориш ;) Ето ако искаш прочети една теория защо човека е изгубил голяма част от окосмяването : http://www.independent.co.uk/news/scien ... 98623.html Има и тон други неща, само трябва да отделиш 5 минутки да прочетеш и научиш нещо не толкова сложно. ;)

Момче, това ви е проблема на младите.
Четете глупостите в интернет.
Някои от вас дори не знаят, че съществуват книги. :lol:
Че и поучаваш.
Когато ти прочетеш поне половината от това, което аз съм прочел и продължавам да чета , но на хартиен носител , от сериозни автори, а не преправени и откровено манипулативни " статийки" в нета, тогава може и да ми даваш съвети.
Продължавай да ядеш печени грозде, диня, пъпеш, ...да не изброявам.А даже и зъбите си объркал, но това ти е най-малкия проблем. :mrgreen:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 03 сеп 2015 16:32

Мистри написа:
soccerav написа:
Мистри написа:

Момче, това ви е проблема на младите.
Четете глупостите в интернет.
Някои от вас дори не знаят, че съществуват книги. :lol:
Че и поучаваш.
Когато ти прочетеш поне половината от това, което аз съм прочел и продължавам да чета , но на хартиен носител , от сериозни автори, а не преправени и откровено манипулативни " статийки" в нета, тогава може и да ми даваш съвети.
Продължавай да ядеш печени грозде, диня, пъпеш, ...да не изброявам.А даже и зъбите си объркал, но това ти е най-малкия проблем. :mrgreen:

Приятел, не те знам какво си чел, но не си ми оборил нито едно твърдение, а само се правиш на остроумен. Абсолютно нищо не съм объркал, това го споменават в училище в 10 клас още. Хайде кажи ми какво си чел, защото аз съм изчел една камара енциклопедии( не детски) и съм изгледал още толкова документални филми. И продължаваш да остроумничиш, ти на динята и ядеш само месестата част нали, ядеш ли кората? Айде кажи като толкова знаеш защо преди всеки е имал мъдреци, а днес много хора не ги развиват, и защо на всички останали не растат както трябва? Целия съм в слух.

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 05 сеп 2015 01:00

THE G.A.M.E написа:Не знам какво се има на предвид под "прилика", но както стана дума, нито един орган на маймуна няма шанс да бъде приет от човешки организъм.

Има се предвид приликата в генотипа (генетичния материал) и фенотипа (външния вид) в сравнение с другите същества съставени от подобен материал.
Нито един орган на на човек няма шанс да бъде приет от друг човешки организъм. За тази цел се използват лекарства потискащи имунната система.
Еволюцията най-добре и детайлно обяснява възникването на живот на нашата планета/вселена. Всички други твърдения са плод на богата фантазия на някого, когото го мързи да се понапъне малко повече и да помисли по въпроса. Има много "учени", които търсят някоя сензация. В Япония дори са прибегнали до фалшифициране на находки с тази цел. Други пък "откриват" панацея против рак (и то всичките му разновидности). За тяхно огромно съжаление обаче не могат да докажат действието на голямото си лекарство.

THE G.A.M.E написа:
Robbery написа:И с какъв метод са изчислили някои учени, че има човешки артефакти на милиони години? От другата страна също има много доказателства. Дори много повече и по-добри.

С традиционните...

И кои са тези традиционни методи? Да съдиш за възрастта на даден предмет по това, че този предмет на определено място има ръбче, а на друго не, не е чак толкова добър метод спрямо разпада на изотопи.
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 сеп 2015 10:09

Robbery написа:Еволюцията най-добре и детайлно обяснява възникването на живот на нашата планета/вселена. Всички други твърдения са плод на богата фантазия на някого, когото го мързи да се понапъне малко повече и да помисли по въпроса.

Ама моля ти се, викаш, къде-къде по-логично е животът да възникне от нищото, от само себе си, вместо някой, който знае какво прави ( вика му се - Създател ) ... Да го създаде !?? :lol: :lol: :lol:

Еволюцията не е доказана, това е просто теория.
Е, от най-малоумните, ама все пак се води теория.

Не знам докъде си с Историята на Обрзуването на Земята, но има някои много интересни факти около това.
Цялата ни еко-система, както и наклон на оста, Луната... Всичко е направено така, че да може да съществува човешката раса.
Щото до преди това, условията не са позволявали човекът да съществува пълноценно.
Или викаш, тя - "еволюцията", отговаря и за нещата в Слънчевата ни система, маса на Планетата, спътник, който да контролира въртенето, орбита и т.н. ? :mrgreen:

Да сме живи и здрави, до 10-на години пак да си пишем, да видиш къде ще е "еволюцията". ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 06 сеп 2015 23:45

Нищо не е "направено", недейте почвайте пак с тия приказки за създатели и нам ти колко още шарлатанщини. Само Млечния път е съставен от около 300 милиарда звезди и 50 милиарда планети с големината на Земята, около 10 милиарда от тях обикалят около звезда, в Слънчева система като нашата. Сам си направи сметката на колко тях би могло да има живот. Нима някой въображаем приятел ги е поставил там? Целия етап от образуването на живота е една поредица от случайности ако гледаме реално, защото ако Земята беше на мястото на Венера или на Марс, такъв нямаше да има. Луната преди е била много по-близо до Земята, имало е вълни с височина около 2-3 километра, смяташ ли че бихме могли да живеем в такава среда. Като някой е направил така, защо не е оставил Луната в сегашното и разстояние от нас, че да не се появим по-рано? Или пък да я спре да се отдалечава, защото след милиарди години няма да имаме и спътник. Еволюция може да има само когато има жив организъм който да се РАЗВИЕ и АДАПТИРА, това означава еволюция. Еволюцията си е факт човек, толкова прости нещица я доказват, всичко съм написал в предния си пост, който мисля, че не си прочел. Сравнителноанатомичните доказателства потвърждават този необратим процес!!!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 сеп 2015 23:51

soccerav написа:Само Млечния път е съставен от около 300 милиарда звезди и 50 милиарда планети с големината на Земята, около 10 милиарда от тях обикалят около звезда, в Слънчева система като нашата. Сам си направи сметката на колко тях би могло да има живот. Нима някой въображаем приятел ги е поставил там? Целия етап от образуването на живота е една поредица от случайности

Случайности ? :o

Човек, не се зяждам, няма как да знаеш всичко... Но очевидно астро-физиката и квантовата "теория" не са ти добре познати.
Няма нищо случайно във вселената.
Дори в "адронният колайдер" в Швейцария търсят "Божествената частица", която задържа тая цялата хармония във вселената.
Има едно нещо, нарича се "тъмна материя".
Тъмна е, защото не се вижда, но се засича и тя държи звездите, галактиките, галактическите купове и тъ.н. да не се разпаднат от собствената си гравитация и маса.
Не казвам, че това е Бог, но е част от нещо, което формира вселената такава, каквато е.
Тоест е нещо, което е замислено и без него, нищо нямаше да съществува.
Тук думата "случайност" е повече от излишна.

Недей го писа това за случайноста друг път, особено в специализирани форуми, щото ще отнесеш много подигравки. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
soccerav
Контакти:

Мнениеот soccerav » 07 сеп 2015 04:06

Ако не говориш за божества съм склонен да приема тая теза. А за случайността имах предвид, че шанса Земята да беше на мястото на някоя друга планета в Слънчевата система е много по-голям от колкото където сме сега. Няма гаранция, че живота щеше да е същия ако примерно Венера беше тука или Марс. Изцяло от процентна гледна точка го написах, инъче разбира се, че за формирането на Слънчевата система е станала от газ и прах, които са почнали да се свиват и нагорещяват под въздействието на гравитацията и т.н. и т.н. Божествената частица я откриха още през 2012 година - Хигс бозона. До 2012 това беше само теория, но ето че вече е факт. Това е частицата която без маса създава такава. Към днешна дата има една друга частица - гравитон, за която смятат, че е носител на гравитационното взаимодействие, аджеба това което задържа всички нас на земята, но все още не са я открили. Тъмната материя и тъмната енергия, които също хипотетично са основните двигатели на Вселената за съжаление надали ще разберем какво представляват. Няма с какво да ги засечем, изследваме ги чрез нещата върху които те влияят. Прав си че, не знаем всичко, даже почти нищо не знаем. :)

Върни се в “Свободна зона”