Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н)

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Re: Всекидневна за Манчестър Юнайтед(Трансфери, Новини и т.н

Мнениеот Rofles » 03 сеп 2015 13:59

smoothc написа:Логиката, Вальо, е че срещу Суонси защитата се пропука, предстои ни дерби мач, време е за ротации.
Проблемите в случая са:1.Блинд, който не става за централен защитник 2.Поредицата от мачове за Дармиан, който през второто полувреме доста често започна да "изплезва език".
Не му ли виждаш т.нар.език на тялото в последните мачове!? Да, добре тръгна, но ще повторя отново - Висшата лига НЕ е Италия!
Опитът, физическата сила и скоростта на Антонио Валенсия, са незаменими на този етап пред натуралността(бек) на Матео Дармиан, особено за дерби срещу Ливърпул.
3.Относно ротацията Блинд/Шоу - ще повторя, че като цяло лявата зона и изобщо бековете са ни най-малкият проблем в отбора, но в случая аз акцентирам върху комбинацията Блинд/Ашли Йънг, която е нещо страхотно в моите очи.
А също така се аргументирах и защо искам Блинд/Ашли, вместо Шоу/Мемфис - дисциплината!
Едно на ръка, че холандецът има нужда от лека ротация, просто профилактично, хем да се надъха малко и за завръщането си в Айндховен. :)
Вальо, нещо ти се е усладило защитното звено, а?
Играч на месец Август:Майки Смоулинг

С изключение на Блинд ( не го виня, не е централен защитник ) всички други от защитата трябва да си останат титуляри, защото са си го заслужили. Не знам дали изплезва език Дармиан, но гол от неговата зона не са ни вкарали поне до момента. Отделно, че всеки път, ама всеки път дублира Мата на крилото, друг е въпроса, че той не много често му подава.
Изображение[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 сеп 2015 14:18

Като цяло е изшлино да спорим за нещо(в случая титулярния състав), върху което нямаме абсолютно никакъв контрол.
Един иска така, друг иска иначе, всеки си има някакъв аргумент/визия, но в крайна сметка Ван Гаал ще ги избере 11-те титуляри.
Най-важното е да спечелим мача, незивисимо от състава.
Но моето категорично мнение е, че трябват няколко ротации за този мач.
На първо място - Маруан Фелайни!
Вальо, т.нар.заслуженост е важно понятие, но в момента за някои играчи тя е едностранна.
В смисъл такъв, че не сме видели работата/играта на другият човек(в сл.конкурента, дума която аз мразя, когато става дума за един отбор, един екип), за да направим крайно заключение и впоследствие да бъдат разпределени игровите минути на всеки един играч.
Във всеки отбор и звено има т.нар.стълбове, около които се разпределят останалите фигури.
Според мен най-добре е да се използва думата - алтернатива. Примерно:Валенсия е алтернатива на Дармиан, Дармиан е алтернатива на Валенсия. Сиреч, да има функционална конкуренция, която да се изразява под формата на мотивация и усилена работа на тренировките, но когато стане въпрос за екипа - всеки трябва да осъзнае своята уникалност и положителни качества, които да придаде за благото на отбора.
Аз съм голям фен на умерената ротация, целесъобразната ротация в състава.
Правилното управление на екипа и човешките ресурси, е първата стъпка към успеха.

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 03 сеп 2015 14:32

Че ротации трябват - трябват, съгласен съм.
В смисъл такъв, че не сме видели работата/играта на другият човек(в сл.конкурента, дума която аз мразя, когато става дума за един отбор, един екип), за да направим крайно заключение и впоследствие да бъдат разпределени игровите минути на всеки един играч.

Алекс.. кого визираш тука ? Валенсия ? Йънг ?
И определено тяхната игра сме я гледали безброй, безброй пъти.
Изображение[/center]

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 03 сеп 2015 14:33

Смути се появи и веднага внесе смут във форума. :lol:
Иначе с едно съм съгласен с него - лявата ни зона страда точно от липса на дисциплинираност, което води до големи рискове там. Мемфис допринася много в нападение и яко ги тормози, но хич не помага на Шоу, а на Шоу пък, доста му се услаждат офанзивните действия. Комбото Шоу-Йънг не е лоша идея за старт на мача, защото Йънг всички го видяхме, че може да избухва с остри пробиви, а в дефанзивен план носи много по-голяма сигурност в тази зона.
Иначе точно в този мач да сменяме Дармиан с Валенсия, няма никаква логика.
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 сеп 2015 14:35

Смуут, един бърз коментар ... Головете в Уелс станаха през зоната на Шоу, а не на Дармиан и то, защото Шоу прекалено много, според мен, се изнася напред. Особено като водите, трябва много внимателно да минава центъра :roll: Човекът, който най-много "издиша" в момента при вас, е Швайни ... И то много личи :!: Ван Гаал, за мен, трябва да го вади най-късно в 60-тата минута, поне засега
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Klzrdz
Контакти:

Мнениеот Klzrdz » 03 сеп 2015 15:39

smoothc написа:
Rofles написа:Какво е най-доброто според Вас, с което можем да излезем срещу Ливърпул ?

[wrapimg=]http://this11.com/play/abJHBc1aJ.png[/wrapimg]

Много интересен състав си направил. Бих каза, че ако искаме да надградим над миналия сезон не трябва да излезем с този състав, но пък от друга страна, както казваш ти половината футболисти от този състав бяха миналата година в стартовата 11-орка.
Така-Нека започнем с вратаря. Мисля, че въпросът беше кой е най-добрият състав, с който можем да излезем, а за момента това не мисля, че е Ромеро. Друг е въпросът, че не харесваш Де Хеа. :) Сега разбира се, че може да кажеш Де Хеа не е играл, Де Хеа това, Де Хеа онова... но колкото и да е слаб Де Хеа не може да е колкото Ромеро! :)
Относно защитата-На левия бек имаме много опции, а аз съм съгласен с почти всяка освен Блакет. Много смел ход ще е ако пусне МакНеър. Заслужава момчето да получи шанс, но според мен това ще се случи в някой мач за КУК. Може би просто ще трябва да изчакаме Рохо да върне оптималната си форма и да заформят дуо с Майк. :) Валенсия е много борбен и почти никъде не отстъпва на Дармиан, освен в защитен план, а там е най-важно в момента! :)
Колкото до халфовата линия-Аз мисля, че двойката дефанзивни полузащитници е ключова- те трябва да са Карик и Морган, а Швайни като резерва на един от тях двамата-Не защото те се справят сега по-добре от него, а защото Швайни се справя по-силно като влезе от пейката. :) А пред тях вече може да се ротират. Сега имаме опции на крилата-Мемфис, Йънг, Мата(въпреки че според мен не е за там), Мартиал, ако смятаме Валенсия също така и Джеси Лингард, ако вече закъсаме. Мойте лични предпочитания-Мемфис и Мата, но както казах-може да се ротира. Нищо чудно Ашлито да започне титуляр за сметка на някой от двамата.
Позицията зад нападателя е ключова и проста-при гостувания пускаме Фелата, при домакинства Ерера. Даже може и Рунката да играе там.
Може би Рууни е най-доброто, с което сега разполагаме, а Мартиал ще бъде пуснат второто към 60-тата на мястото на 10-ката в отбора! :)
Или по-просто казано:
ДДХ-Дармиан:Смолинг:Рохо:Шоу-Мата:Карик:Шнайдерлин:Мемфис-Фелата-Рууни
Смените:
Швайни ON - Карик OFF
Ерера ON - Фела OFF
Мартиал ON - Рууни/Мата OFF

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 сеп 2015 16:36

Алекс.. кого визираш тука ? Валенсия ? Йънг ?
И определено тяхната игра сме я гледали безброй, безброй пъти.

Головете в Уелс станаха през зоната на Шоу, а не на Дармиан и то, защото Шоу прекалено много, според мен, се изнася напред.

но колкото и да е слаб Де Хеа не може да е колкото Ромеро!

Мемфис допринася много в нападение и яко ги тормози, но хич не помага на Шоу, а на Шоу пък, доста му се услаждат офанзивните действия.

1.Вальо, нали говорим за ротации?
Валенсия и Дармиан са двете основни алтернативи на десния бек;Мемфис и Йънг са алтернативите по левия фланг.
Аз мисля, че след 6 поредни мача титуляри, е време Мемфис и Дармиан да си починат, защото ясно се вижда, че линията на кондицията им започна да пада.
Нали това е целта на ротациите? Да управляваш ефективно формата на играчите.
Йънг и Валенсия са в режим на готовност, Фелайни е в режим на готовност, Пади Макнеър е винаги готов да помогне.
2.Това го знам прекрасно, Бо. В каква връзка го казваш?
Кой дава указанията на Люк Шоу? В случая може да са точно такива, но може и да не са, но при всички положения, когато даден играч не спазва предварителните указания и план, чрез което пряко или косвено създава предпоставки за опасност...какво трябва да се случи?
Сър Алекс помниш как действаше с Джони Евънс срещу Милан, а и не само с него, нали?
3.В случая не сравняваме характеристиките на вратарите.
Де Хеа може да е най-добрият вратар в света, но когато съзнанието му, мотивацията му, не са директно ангажирани с отбора...всичко губи своят смисъл.
Ромеро не е най-добрият вратар в света, но е пряко ангажиран и мотивиран да се докаже в играта на отбора, което е по-важно от неговия вратарски профил.
Класа + Мотивация е най-добрият вариант.
По-ниска класа + мотивация - стабилен вариант.
Класа + Липса на мотивация - доста рисков вариант.
Липса на класа + Липса на мотивация - пагубен вариант.
Разбираш ми идеята, нали?
4.В случая зад тактическите действия и отборно поведение на даден играч, стои мениджърът, който разпределя задачите преди дадения мач.
Когато виждаш, че определен играч не спазва предварителния план, е редно да се предприемат адекватни мерки, особено когато мачът се намира във второто полувреме.
Всеки видя, че Люк Шоу често започна да оголва зоната си, но какво можем да направим?
Може и да не е било грешка(както ние го тълкуваме), а плод на тактическите указания. В случая с доста висок риск, но... откъде да знаем?
Но логиката сочи, че по-скоро е грешка на Шоу, защото е лудост да водиш с 1-0 като гост и да караш бековете да са толкова изнесени напред, но все пак говорим за Ван Гаал, така че...всичко е възможно :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 03 сеп 2015 16:54

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм по време на благотворителна вечер в Лондон купи фланелка на Арсенал, подписана от самия него, за 10 000 лири.

8-) 8-) 8-) :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
vasilnv
Контакти:

Мнениеот vasilnv » 03 сеп 2015 20:16

MASTER_COOL написа:
Rofles написа:Какво е най-доброто според Вас, с което можем да излезем срещу Ливърпул ?

Вариант №2 :

------------------------------Де Хеа------------------------------------
-Дармиан--------Смолинг----------Блинд-------------------Шоу--
--------------------------------------------------------------------------
--------------------Карик-------------Шнайдерлин------------------
-------------------------------Мата-------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
-Марсиал--------------------Рууни---------------------------Депай-

Е тва е.
Но най-важното за мен е тоя некадърник Ромеро да се разкара от вратата. Още се чудя за къв чеп му беше на ЛвГ да го взима. Ако трябва и Джонстън да пази, само не и той.
A Broken Plane. A Broken Dream. A Broken Heart. A Broken Team.
No Word Said. A Silent Vow. We Loved You Then. We Love You Now.

Върни се в “Манчестър Ю”