Мнениеот КироВарна » 23 авг 2015 10:38
За разлика от някои експерти,аз мисля,че вчера изиграхме един доста приличен мач.Монтана са много добре комплектован и подреден отбор.Не позволяват на противника си да играе,а разгръщат много бързи и грамотни контри!!!Ферарио Спасов видя,че срещу нас дадоха най слабата си продукция от началото на първенството.Трудно минаваха центъра,който беше изцяло наш!!!Затова смени Наско Илиев,който е типичен таран и иска захранване с пасове и центрирания.Пусна Поплатник,разчитайки на това,че е по подвижен и пъргав.Като стана въпрос за пъргавина,не може да не бъде споменат МАМУТУ КУЛИБАЛИ !!! Направи страшен мач и беше основен стълб в защитата!!!Пред него МАРК КЛОК за пореден мач показа,че е попаднал поради някаква щастлива за нас случайност в БЪЛГАРИЯ !!!Това младо холандско момче,според мен може да играе във всяко европейско първенство!!!По фланговете на защитата МАЙСТОРА и СТАНЧЕВ играха на ниво,стараейки се здраво и в нападение!!!Халфовете показаха,че са най добрите в родния Шампионат!!!В досегашните си мачове Монтана се противопоставяше съвсем успешно на такива отбори като Берое,Литекс и Лудогорец!!!От никого не бяха надиграни!!!Вчера КЛОК,СТЕНИО,ПАЛАНКОВ и БУРАБИЯ правеха каквото си искат!!!Съгласен съм с Готвача,че формата на МЕХДИ БУРАБИЯ малко е спаднала.На мача в Ст.Загора мислех,че е уморен от Супер Купата,но и днес не беше достатъчно свеж!!!МАТИАС КУРЬОР беше много разнообразен и техничен,както винаги!!!АНДРЕАС ВАСЕВ със всеки мач,израства и се адаптира!!!И тук изниква въпроса,като сме толкова добри.....защо не вкарваме?Според мен е недопустимо при толкова положения,да нямаме един силен плътен удар към вратата на противника!?Централният нападател ЖИВКО ПЕТКОВ бива изведен на два метра зад защитата и озовавайки се сам срещу вратаря,му я подава право в ръцете!!!Никакъв опит,за търсене на ъгъл....никаква сила!!!Не ми се иска да си спомням!!!Добре,че си вкараха автогол!!!Докато Гонзо беше при нас,се изненадвах,че при изпълнение на ъглов(от към нашата страна)съветваше изпълнителя да си поеме дълбоко въздух,да си регулира дишането и да се концентрира!!!Това се учи в детската градина бе!!!Може ли профи футболист,да има нужда от такива съвети?Ами явно може!!!До непростимия пропуск БИЖЕВ направи доста добри неща!!!Бореше се и даваше добри пасове!!!Пропуска ще го забравим защото бихме!!!Случва се!!!Напоследък започна доста често да ни се случва и е крайно време нападателите да се вземат в ръце!!!С такава агресивна схема и с такива халфове,трябва да вкарваме средно по 8(словом осем) гола на мач,без да броим автоголовете.......а ние на тях разчитаме!!!