Щетите от здравословното хранене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Щетите от здравословното хранене
Това ми напомня на един не помня кой беше, проповядващ че със спорт си износваме тялото и не бивало да правим такива неща 

А кой твърди, че здравословното хранене включва предимно въглехидратна храна? Доколкото разбирам в тази статия един американец оборва възгледите на други американци. Точно американците - една от страните, които се хранят най-вредно ли трябва да ни учат на правилно хранене?
По принцип съм чел най-различни теории по този въпрос - повечето от тях имат сходства, някои са взаимоизключващи се. За пълнозърнестите храни се казва просто, че са по-добри и по-полезни от "белите" и трябва да се предпочитат. В основата на диетите и правилното хранене обаче стоят т.нар. "алкални храни" - повечето плодове и зеленчуци. Най-полезни са целината, броколите и почти всички зелени храни. Също така се препоръчват бобовите храни и ядките. За предпочитане е и разделното хранене, да се яде често и по малко. Категорично трябва да се избягват баничките и почти всички тестени закуски, чипсовете, "лакомствата" (богатите на въглехидрати сладкарски изделия, като единственото сравнително полезно от тях е тъмният шоколад), пърженото, газираните напитки и повечето негазирани, базирани на химия и оцветители, както и силно да се ограничат алкохола и месото. С гордост мога да заявя, че аз месо не консумирам.
По принцип съм чел най-различни теории по този въпрос - повечето от тях имат сходства, някои са взаимоизключващи се. За пълнозърнестите храни се казва просто, че са по-добри и по-полезни от "белите" и трябва да се предпочитат. В основата на диетите и правилното хранене обаче стоят т.нар. "алкални храни" - повечето плодове и зеленчуци. Най-полезни са целината, броколите и почти всички зелени храни. Също така се препоръчват бобовите храни и ядките. За предпочитане е и разделното хранене, да се яде често и по малко. Категорично трябва да се избягват баничките и почти всички тестени закуски, чипсовете, "лакомствата" (богатите на въглехидрати сладкарски изделия, като единственото сравнително полезно от тях е тъмният шоколад), пърженото, газираните напитки и повечето негазирани, базирани на химия и оцветители, както и силно да се ограничат алкохола и месото. С гордост мога да заявя, че аз месо не консумирам.

Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
- shumkar_44
- Контакти:
shumkar_44 написа:[rimg]http://s22.postimg.org/aejbn8w35/tolstolobik_bily.jpg[/rimg]
Kaкво ще да е туй митично същество? Да не сте опознали някоя риба в библейския смисъл

Не! Луд ли сте?
Слаб опит за манипулация на масите. Обърни се към приятелите ти - алкохола и наркотиците.
[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100