Настана време за бесилки !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Настана време за бесилки !!!

Мнениеот boabbb » 13 авг 2015 09:41

Колеги, в близките няколко месеца се нагледах на малоумщините, които се случват по българските пътища :x Ето вчера, циганин каскадьор от Ловешко прегази 3 деца, 2 от който уби на място :( Явно е, че българските граждани не разбират от друго, освен от твърда ръка :evil: Затова единственото решение като, че ли остава да почнеме да бесиме за най-тежките случаи, какъвто е гореспоменатия :roll: Пияни шофьори, каскадьор, малоумници, джигити и незнам какви си още, продължават да газят и убиват хора по пътищата :!: Да, на всеки може да се случи нещастие, но някой се качва пиян и гази деца ... Пет човека като се обесят, си мисля, че нещата ще влязат в някакви релси :!: Моля за мнения ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Re: Настана време за бесилки !!!

Мнениеот Cicero » 13 авг 2015 09:47

boabbb написа:Колеги, в близките няколко месеца се нагледах на малоумщините, които се случват по българските пътища :x Ето вчера, циганин каскадьор от Ловешко прегази 3 деца, 2 от който уби на място :( Явно е, че българските граждани не разбират от друго, освен от твърда ръка :evil: Затова единственото решение като, че ли остава да почнеме да бесиме за най-тежките случаи, какъвто е гореспоменатия :roll: Пияни шофьори, каскадьор, малоумници, джигити и незнам какви си още, продължават да газят и убиват хора по пътищата :!: Да, на всеки може да се случи нещастие, но някой се качва пиян и гази деца ... Пет човека като се обесят, си мисля, че нещата ще влязат в някакви релси :!: Моля за мнения ...

Не става майна, в ЕС сме. Тука действат всякакви НПО-та, които ни е*@*ат майката, но сами сме си виновни! Ако трябва да се беси, трябва да се почне от БХК (и подобни) - те защитават свободията в България. Без тяхните непрестанни заплахи и съдебни дела срещу България, полицията отдавна да е нашарила Д-то на двамата пишлигари, и две семейства още щяха да прегръщат вечер невинните си дечица ...
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 13 авг 2015 10:03

Cicero написа:
boabbb написа:Колеги, в близките няколко месеца се нагледах на малоумщините, които се случват по българските пътища :x Ето вчера, циганин каскадьор от Ловешко прегази 3 деца, 2 от който уби на място :( Явно е, че българските граждани не разбират от друго, освен от твърда ръка :evil: Затова единственото решение като, че ли остава да почнеме да бесиме за най-тежките случаи, какъвто е гореспоменатия :roll: Пияни шофьори, каскадьор, малоумници, джигити и незнам какви си още, продължават да газят и убиват хора по пътищата :!: Да, на всеки може да се случи нещастие, но някой се качва пиян и гази деца ... Пет човека като се обесят, си мисля, че нещата ще влязат в някакви релси :!: Моля за мнения ...

Не става майна, в ЕС сме. Тука действат всякакви НПО-та, които ни е*@*ат майката, но сами сме си виновни! Ако трябва да се беси, трябва да се почне от БХК (и подобни) - те защитават свободията в България. Без тяхните непрестанни заплахи и съдебни дела срещу България, полицията отдавна да е нашарила Д-то на двамата пишлигари, и две семейства още щяха да прегръщат вечер невинните си дечица ...

Естествено, че колегата говори символично за бесилките, но ако зависи от мен ще предложа дори по-жестоки мерки. Иначе войната по пътищата е може би един от най-големите проблеми на държавата ни. Предлагам във форума да се направи тема за изродите по пътищата, в която постоянно да се качват новините за безумците, които и без това ни заливат ежеминутно. По някакъв начин модераторите да направят така, че темата постоянно да е на началната страница. Сигурен съм, че това ще е най-коментираната не спортна тема. Това е истински проблем, който за секунди съсипва човешки съдби, затрива цели семейства и почерня цели фамилии. Спортните теми, за които постоянно се заяждаме и обиждаме са бели кахъри в сравнение с малоумието и комплексарщината по пътищата.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 13 авг 2015 10:06

Шофьор съм. Всеки път като видя нещо такова и се питам - "Ами ако аз ударя някой"....
Шофьор съм от 20 години, карам всеки ден. Имал съм всякакви ситуации но ... се опитвам и по-важното спазвам правилата. Карам със съобразена скорост, никога, подчертавам за 20 годни никога не съм карал след употреба на алкохол и се опитвам да съм толерантен ( пускам пешеходци, спазвам предимството на колегите, давам път на някой който видимо се е заблудил в грешна лента и т.н ). Да може би е възможно да ударя някой пешеходец или да направя катастрофа. Човек съм, всичко се случва. Но ... но се опитвам да намаля този шанс до минимум. Все още не съм ударил човек на пътя. Дано никога не се случи.

Според мен не трябва да има смъртно наказание, но трябва да има адекватни наказания. Не мога да приема, че за убийство на пътя най-често дават условна присъда. Не е нормално. Нормално е ако всичко е по-правилата но по-някаква странна причина се е случило нещо. Не е нормално да си се напил да си убил човек и да ти дадат условна присъда. Или да си се състезавал или да си карал в пешеходна зона или ...

Но всъщност, как да очакваме да има адекватни наказания в държава в която няма нито един нормален и не корумпиран съдия, прокурор, политик, полицай, лекар ... тежки думи но мога да застана зад тях. Как да очакваме справедливостта да дойде от тези върху който първо трябва да се стовари. Няма как. Всеки ден се моля детето ми да се върне живо у нас. И ако някой ден, ако някой ден ... стане нещо, заклевам се, пред вас, пред мен, пред всички, заклевам се ще убия с моите две ръце, този който заслужава това, защото знам, че справедливост в България няма да има....

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 13 авг 2015 10:15

Най-добре ще е всички да се обединим около конкретни мерки, които да се предприемат. Много години затвор, конфискация на автомобил, с една нула по-високи глоби. Дори може да се мисли една по-голяма част от глобите да отиват в катаджиите, дори с риск много да забогатеят, с цел да имат по-голям финансов интерес да глобяват, отколкото да взимат рушвети.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Мнениеот Заклет Левскар » 13 авг 2015 10:18

Tatone написа:Шофьор съм. Всеки път като видя нещо такова и се питам - "Ами ако аз ударя някой"....
Шофьор съм от 20 години, карам всеки ден. Имал съм всякакви ситуации но ... се опитвам и по-важното спазвам правилата. Карам със съобразена скорост, никога, подчертавам за 20 годни никога не съм карал след употреба на алкохол и се опитвам да съм толерантен ( пускам пешеходци, спазвам предимството на колегите, давам път на някой който видимо се е заблудил в грешна лента и т.н ). Да може би е възможно да ударя някой пешеходец или да направя катастрофа. Човек съм, всичко се случва. Но ... но се опитвам да намаля този шанс до минимум. Все още не съм ударил човек на пътя. Дано никога не се случи.

Според мен не трябва да има смъртно наказание, но трябва да има адекватни наказания. Не мога да приема, че за убийство на пътя най-често дават условна присъда. Не е нормално. Нормално е ако всичко е по-правилата но по-някаква странна причина се е случило нещо. Не е нормално да си се напил да си убил човек и да ти дадат условна присъда. Или да си се състезавал или да си карал в пешеходна зона или ...

Но всъщност, как да очакваме да има адекватни наказания в държава в която няма нито един нормален и не корумпиран съдия, прокурор, политик, полицай, лекар ... тежки думи но мога да застана зад тях. Как да очакваме справедливостта да дойде от тези върху който първо трябва да се стовари. Няма как. Всеки ден се моля детето ми да се върне живо у нас. И ако някой ден, ако някой ден ... стане нещо, заклевам се, пред вас, пред мен, пред всички, заклевам се ще убия с моите две ръце, този който заслужава това, защото знам, че справедливост в България няма да има....

Колега, страхотно мнение.
Моето дете също кара колело и като чуя нещо подобно на вчерашния случай направо се просълзявам. Само като се сетя за мъничките дечица Петьо от Карлово и Паоло от Стара Загора и ми идва да не бях се раждал. Настръхнах като прочетох последния абзац от мнението ти. Едва ли може да се напише по-точно.
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

StanislavKolev
Контакти:

Мнениеот StanislavKolev » 13 авг 2015 10:22

С бесилки е прекалено лесно и прекалено хуманно за такива хора. Бих препоръчал да се разпънат на кръст пред общините и който минава край тях да реже с джобно ножче парченца от телата им. След няколко дни да се изкопае един трап, да се хвърлят няколко чувала с една сол и да се натика тялото там да се погърчи малко докато умре. И тази гледка да е всеки ден пред очите на кметовете, общинските съветници и служителите в общините.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 авг 2015 10:27

Като убиеш някого, най-естественото е да получиш смъртно наказание. Държава в която убиец на пътя може да се отърве с извънсъдебно споразумение или с по-лека присъда и след поредното ПТП говорител на КАТ или МВР да казва "хващан е неколкократно шофиращ в нетрезво състояние", изисква законови мерки от време оно.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 13 авг 2015 10:29

doktora25 написа:Най-добре ще е всички да се обединим около конкретни мерки, които да се предприемат. Много години затвор, конфискация на автомобил, с една нула по-високи глоби. Дори може да се мисли една по-голяма част от глобите да отиват в катаджиите, дори с риск много да забогатеят, с цел да имат по-голям финансов интерес да глобяват, отколкото да взимат рушвети.

Определено ми липсва нещо в пътните полицаи. Нивото им е доста ниско. На 90% от тях възпитанието, общата култура, познанието, чуждите езици, липсват или са на много ниско ниво. За мен пътните полицаи са утайката на обществото. Хора който не могат да се реализират в друга професия. За съжаление моите представи за пътен полицай са съвсем различни. Затворете си очите и си спомнете как пресича катаджиия пътното платно. Спомнихте ли си. Той не бърза, ходи като че всички му дължим по 5 лева. Какво ли ще стане ако някой чужденец, който се е загубил реши да го попита как да стигне до Загреб, например? Загреб, Магреб, тис ис София, бе, калун, ду ю спик Иглиш, бе. Уот, искаш а? Абе тъжна картинка.

Това което колега каза по-горе е много добра идея. Пътните полицай трябва да могат да взимат % от глобите който са изплатени по техни актове. Защо изплатени? Защото една глоба е глоба когато, лицето което е глобено няма възражения и я плати без да я обжалва. Ако пътните полицай взимат добри пари за това, че са некорумпирани и си вършат работата, скоро в техните редици ще започне да има по-голяма конкуренция, те ще си пазят работата и ще започнат да се развиват от малоумните парчета който са днес до нормални пътни полицаи в бъдеще. Идеята е добра, но проблемите ни не идват от простите катаджии а от друго място ...

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 13 авг 2015 10:44

Трябва да си ненормален, за да караш със 100 в село. Трябва да си изрод, за да не намалиш, когато видиш деца на пътя. А това пък да утрепеш човек на тротоара не знам как мога да го определя.
Мойта щерка беше на година и половина и бяха отишли до един магазин на Ломско шосе. Тогава още имаше трамваи там. Излизат от магазина с количката и в това време един мотор се блъска в една кола, прескача колата и пада на тротоара върху количката, като удря с едната дръжка и жена ми в корема. Количката е буквално на баница, но по някакъв невероятен късмет детето не е ударено от мотора, имаше само охлузвания. Отивам аз на мястото, мотористът вика "аз не съм виновен, той ме засече". Викам му твойта мама, значи невинен ще си отидеш. Бях се зарекъл да си купя пушка с оптика, да се кача на блока отгоре и да ги дебна.
На паркинга на Кауфланда ги гледам карат колкото могат, свирят гуми. А то пълно с коли и хора. Това са ненормалници, които не да им вземат книжките, а направо в панделата. Никой не е застрахован от това да блъсне човек. Всичко се случва, понякога изкачат изневиделица. Но има ограничение на скоростта. Ако пише, че максимум може да караш с 50, а ти караш със 100 и утрепеш някого, значи това вече не убийство по непредпазливост. Ти напълно съзнателно караш с опасна скорост и следователно това е умишлено убийство.

Върни се в “Свободна зона”