Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
boabbb написа:Колеги, в близките няколко месеца се нагледах на малоумщините, които се случват по българските пътищаЕто вчера, циганин каскадьор от Ловешко прегази 3 деца, 2 от който уби на място
Явно е, че българските граждани не разбират от друго, освен от твърда ръка
Затова единственото решение като, че ли остава да почнеме да бесиме за най-тежките случаи, какъвто е гореспоменатия
Пияни шофьори, каскадьор, малоумници, джигити и незнам какви си още, продължават да газят и убиват хора по пътищата
Да, на всеки може да се случи нещастие, но някой се качва пиян и гази деца ... Пет човека като се обесят, си мисля, че нещата ще влязат в някакви релси
Моля за мнения ...
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".
Cicero написа:boabbb написа:Колеги, в близките няколко месеца се нагледах на малоумщините, които се случват по българските пътищаЕто вчера, циганин каскадьор от Ловешко прегази 3 деца, 2 от който уби на място
Явно е, че българските граждани не разбират от друго, освен от твърда ръка
Затова единственото решение като, че ли остава да почнеме да бесиме за най-тежките случаи, какъвто е гореспоменатия
Пияни шофьори, каскадьор, малоумници, джигити и незнам какви си още, продължават да газят и убиват хора по пътищата
Да, на всеки може да се случи нещастие, но някой се качва пиян и гази деца ... Пет човека като се обесят, си мисля, че нещата ще влязат в някакви релси
Моля за мнения ...
Не става майна, в ЕС сме. Тука действат всякакви НПО-та, които ни е*@*ат майката, но сами сме си виновни! Ако трябва да се беси, трябва да се почне от БХК (и подобни) - те защитават свободията в България. Без тяхните непрестанни заплахи и съдебни дела срещу България, полицията отдавна да е нашарила Д-то на двамата пишлигари, и две семейства още щяха да прегръщат вечер невинните си дечица ...
Tatone написа:Шофьор съм. Всеки път като видя нещо такова и се питам - "Ами ако аз ударя някой"....
Шофьор съм от 20 години, карам всеки ден. Имал съм всякакви ситуации но ... се опитвам и по-важното спазвам правилата. Карам със съобразена скорост, никога, подчертавам за 20 годни никога не съм карал след употреба на алкохол и се опитвам да съм толерантен ( пускам пешеходци, спазвам предимството на колегите, давам път на някой който видимо се е заблудил в грешна лента и т.н ). Да може би е възможно да ударя някой пешеходец или да направя катастрофа. Човек съм, всичко се случва. Но ... но се опитвам да намаля този шанс до минимум. Все още не съм ударил човек на пътя. Дано никога не се случи.
Според мен не трябва да има смъртно наказание, но трябва да има адекватни наказания. Не мога да приема, че за убийство на пътя най-често дават условна присъда. Не е нормално. Нормално е ако всичко е по-правилата но по-някаква странна причина се е случило нещо. Не е нормално да си се напил да си убил човек и да ти дадат условна присъда. Или да си се състезавал или да си карал в пешеходна зона или ...
Но всъщност, как да очакваме да има адекватни наказания в държава в която няма нито един нормален и не корумпиран съдия, прокурор, политик, полицай, лекар ... тежки думи но мога да застана зад тях. Как да очакваме справедливостта да дойде от тези върху който първо трябва да се стовари. Няма как. Всеки ден се моля детето ми да се върне живо у нас. И ако някой ден, ако някой ден ... стане нещо, заклевам се, пред вас, пред мен, пред всички, заклевам се ще убия с моите две ръце, този който заслужава това, защото знам, че справедливост в България няма да има....
doktora25 написа:Най-добре ще е всички да се обединим около конкретни мерки, които да се предприемат. Много години затвор, конфискация на автомобил, с една нула по-високи глоби. Дори може да се мисли една по-голяма част от глобите да отиват в катаджиите, дори с риск много да забогатеят, с цел да имат по-голям финансов интерес да глобяват, отколкото да взимат рушвети.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 18 госта