ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот Tommi » 12 авг 2015 11:05

vaskonti написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:А тия дългове, които са напомпани само чисто документално, за какво са отишли тия пари? За базите ли, за предишни дългове ли, за текущи задължения ли? Та ЦСКА дължи пари дори на Гранден, който беше в ЦСКА преди 5 години! Единия джоб е опростил дълговете към другия, това са направили Титан!

Зад тия дългове стоят активи на клуба и загуби от дейността.

Само това, не и неплащането на един куп сметки, не и подписването на безумни договори за още по-безумни комисионни за играчи, които остават в клуба не повече от 1 месец?

Влизат в горните неща.

Влизат, ама друг път. Това съвсем не е просто "загуба от дейността", това са умишлено сключени неизгодни договори. Да е един, да са два, да са три случая...ама то са десетки! За какъв лош мениджмънт ми говориш, за какви загуби от дейност? Това са си чисти схеми за източване - това с Пакурар и Бенжеюн са толкова показателни и типични примери, че няма на къде повече.

Като увеличиш заплатите/комисионите/неустойките нали увеличаваш разходите и намаляваш печалбата (или увеличаваш загубата). Като ти се отвори дефицит, може да се появи и дълг, както във вашия случай.
Неплащането пък е свързано с активите и с източниците на финансиране на тази активи.
А за лошия мениджмънт за трети път ще напиша, че може да включва злоумишлени действия, но не е задължително. Ти хвърляш обвинението за източване - ок, твоя преценка.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Beladona

Мнениеот Beladona » 12 авг 2015 12:33

Томи, възможно е да е точене, но е малко вероятно . угрозата да си останеш последният собственик и да не намериш балък , на който да прехвърлиш горещия картоф е доста реална ! Васко си търси под вола теле ...

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 авг 2015 14:43

Tommi написа:
vaskonti написа:
Tommi написа:
vaskonti написа:
Tommi написа:Зад тия дългове стоят активи на клуба и загуби от дейността.

Само това, не и неплащането на един куп сметки, не и подписването на безумни договори за още по-безумни комисионни за играчи, които остават в клуба не повече от 1 месец?

Влизат в горните неща.

Влизат, ама друг път. Това съвсем не е просто "загуба от дейността", това са умишлено сключени неизгодни договори. Да е един, да са два, да са три случая...ама то са десетки! За какъв лош мениджмънт ми говориш, за какви загуби от дейност? Това са си чисти схеми за източване - това с Пакурар и Бенжеюн са толкова показателни и типични примери, че няма на къде повече.

Като увеличиш заплатите/комисионите/неустойките нали увеличаваш разходите и намаляваш печалбата (или увеличаваш загубата). Като ти се отвори дефицит, може да се появи и дълг, както във вашия случай.
Неплащането пък е свързано с активите и с източниците на финансиране на тази активи.
А за лошия мениджмънт за трети път ще напиша, че може да включва злоумишлени действия, но не е задължително. Ти хвърляш обвинението за източване - ок, твоя преценка.

Не ми казвай как седят нещата по принцип, аз ти говоря за конкретния случай. Това, да подпишеш договор, в който е предвидено при едностранно прекратяване да се дължат пари за всички заплати до края му, след което да разкараш тоя играч, това не може да бъде направено случайно, особено когато става въпрос за редица подобни случаи. Айде обясни ми за какво бяха платени на румънеца 240 000 евро, за какво се дължат 360 000 за Бенжеюн и другите четирима? Може ли току така да направиш грешка за над милион лева и да я "повториш" няколко пъти?
Не е ли абсолютен факт, че ако ЦСКА искаше да продължи в А група и да няма проблем с УЕФА всички тия пари трябваше да се платят? Какво щеше да е това, ако не осребряване на източванията?

Beladona, чудя се как става така, че според теб Титан просто толкова си могат, щото са тъпи пернишки орки, поради което едва ли не им прощаваш факта, че са натоварили ЦСКА са 20 милиона, докато в същото време скачаш на бой на Гришата, който не е генерирал и един лев дълг на ЦСКА, но го обвиняваш във всички грехове спрямо клуба? Ганчев можеш да го обвиняваш във всичко, но не и че не става за бизнесмен и не знае как се върти бизнес в спорта. По принцип аз не го харесвам, ама... що ми се струва, че ти имаш притеснение от това, че един куп дългове ще бъдат премахнати от синдика?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Beladona

Мнениеот Beladona » 12 авг 2015 15:10

Грешиш много , нямам да взимам 1 лев от никого в моя живот, още по-малко от фалирало дружество . Никога не съм подценявал гришата ! Напротив даже го уважавам заради неговата коравост ! Не толерирам лъжите му и мутренските изяви !!! Наясно ли си в какво финансово състояние сега са гърнетата ??? Ако можеш провери , може да ти се промени мнението ....

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 12 авг 2015 15:21

vaskonti написа:Не ми казвай как седят нещата по принцип, аз ти говоря за конкретния случай. Това, да подпишеш договор, в който е предвидено при едностранно прекратяване да се дължат пари за всички заплати до края му, след което да разкараш тоя играч, това не може да бъде направено случайно, особено когато става въпрос за редица подобни случаи. Айде обясни ми за какво бяха платени на румънеца 240 000 евро, за какво се дължат 360 000 за Бенжеюн и другите четирима? Може ли току така да направиш грешка за над милион лева и да я "повториш" няколко пъти?
Не е ли абсолютен факт, че ако ЦСКА искаше да продължи в А група и да няма проблем с УЕФА всички тия пари трябваше да се платят? Какво щеше да е това, ако не осребряване на източванията?

Това е конкретният случай. Защо си мислиш, че вие сте някакъв специален случай? Резултатът е този - дефицит, който е предизвикал дългове. А причината за този резултат са платените неустойки и много други неща. Ти го наричаш източване, но аз не мога да им хвърля такива обвинения от нищото. Не сте единственият отбор, в който се е случило да попаднат футболисти, които не оправдяват очакванията и са освободени.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

EmilCSKASOFIA
Контакти:

Мнениеот EmilCSKASOFIA » 12 авг 2015 15:48

Ако не бъде допуснат новия ЦСКА до В група,то стария няма как да играе там от края на септември.

Beladona

Мнениеот Beladona » 12 авг 2015 15:59

EmilCSKASOFIA написа:Ако не бъде допуснат новия ЦСКА до В група,то стария няма как да играе там от края на септември.

Браво , емо ! Ти се сети ! Посъветвай гришата какво да лъже след 24 септември, да обясни за оздравяването например ....

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 12 авг 2015 16:31

Вероятно има как новият ЦСКА да бъде допуснат до В група и то съвсем легално. Но трябва да се направи според правилниците, а не да отидеш 2 дни преди първия мач да картотекираш играчите си в дружество, което даже не членува в БФС. Не може да се пренебрегне и фактът, че напоследък все повече БФС губи своята автономност за сметка на УЕФА. Така че и там ще трябва да се направят консултации. Изобщо, трябва си време и дипломатичност. Не става с рогата напред. Има доста прецеденти в други страни, трябва да се използват.

EmilCSKASOFIA
Контакти:

Мнениеот EmilCSKASOFIA » 12 авг 2015 16:36

djd написа:Вероятно има как новият ЦСКА да бъде допуснат до В група и то съвсем легално. Но трябва да се направи според правилниците, а не да отидеш 2 дни преди първия мач да картотекираш играчите си в дружество, което даже не членува в БФС. Не може да се пренебрегне и фактът, че напоследък все повече БФС губи своята автономност за сметка на УЕФА. Така че и там ще трябва да се направят консултации. Изобщо, трябва си време и дипломатичност. Не става с рогата напред. Има доста прецеденти в други страни, трябва да се използват.

Естествено,че има обаче нашите безмозъчни БФС не го знаят !!!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 авг 2015 16:44

Tommi написа:
vaskonti написа:Не ми казвай как седят нещата по принцип, аз ти говоря за конкретния случай. Това, да подпишеш договор, в който е предвидено при едностранно прекратяване да се дължат пари за всички заплати до края му, след което да разкараш тоя играч, това не може да бъде направено случайно, особено когато става въпрос за редица подобни случаи. Айде обясни ми за какво бяха платени на румънеца 240 000 евро, за какво се дължат 360 000 за Бенжеюн и другите четирима? Може ли току така да направиш грешка за над милион лева и да я "повториш" няколко пъти?

Това е конкретният случай. Защо си мислиш, че вие сте някакъв специален случай? Резултатът е този - дефицит, който е предизвикал дългове. А причината за този резултат са платените неустойки и много други неща. Ти го наричаш източване, но аз не мога да им хвърля такива обвинения от нищото. Не сте единственият отбор, в който се е случило да попаднат футболисти, които не оправдяват очакванията и са освободени.

А в колко от останалите отбори договорите са така направени, че да се дължат всички заплати до края им? При това заплати от не лев и два, а десетки хиляди за разни ентусиасти?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Архив”