Имената на фланелките изписани на латиница.Защо?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Имената на фланелките изписани на латиница.Защо?
В Китай ,Япония и Русия ми е направило впечатление , че са на родния им език .А ние пак изоставаме .... 
Оставете екипите -да попитам трибуна ,,Моци,, на кирилица или с латински букви е изписана ???
Никога не съм бил на този стадион, а и понеже винаги е препълнена и не се вижда на тв-то.................
Благодаря предварително за отговорите
Никога не съм бил на този стадион, а и понеже винаги е препълнена и не се вижда на тв-то.................
Tepkobek написа:Оставете екипите -да попитам трибуна ,,Моци,, на кирилица или с латински букви е изписана ???
Никога не съм бил на този стадион та затова питам ! Понеже винаги е препълнена и не се вижда името..............
Надявам се да е изписана на азбуката, ползвана от румънците до втората половина на 19 век и сменена по чисто политически причини.
You will not grasp her with your mind
Or cover with a common label
[offtopic]Ne brosaĭ porosyatam zhemchuzhiny. Ne otsenyat ...[/offtopic]
bixxol написа:bobo_13 написа:stpehenhunt11 написа:поради същата причина поради която пишем на латиница .
Най-големият кусур на БГ футбола е изключително зле развитият бизнес с фен-артикули . Лудогорец тениска - 100 лв , ЦСКА 75, Левски 80... няма как
е що? На Барса е 80 евро, на английските клубове - 45-50 паунда
Няма как фланелка Joma на Етър да се продава като фен артикул за 40 лв, а подобна Левски да е двойно.....на една и съща фирма
Няма как панелка в Търново да е 40 000 лв , а подобна в София да е двойно .... ама ти ги знаеш де
Също така няма как панелка в София да струва повече от къща на Атлантика в Тампа или Маями. И ако има такова нещо (което е достоверен факт), то повредата е в София! И в получовеците населяващи тази гнусна географска територия...
И аз съм за (кирилицата).
Честно замислих се дали и кога съм пуснал темата, защото мислех да го правя преди няколко дена. Не знам дали вече някой го споменал, но в Русия и Украйна отборите ползват изключително кирилицата, за да изписване имената на футболистите. В Гърция също имената са изписани на тяхната си азбука като изключение правят чуждестранните такива, които са си на латиница. Тук, преди няколко години родната Янтра Гб игра срещу Ботев Козлудуй чийто имена, в името на гъзарията бяха изписани на латиница. В среща от В група. Наистина много порочна практика, която е хубаво да бъде прекратена чрез наредбите. Единствено могат да се направят изключения за евроучастниците ни с оглед това да не правят по няколко комплекта горница фланелки само за два мача, както се случва напоследък. И все пак мога да отбележа че Динамо Минск играха с имена на кирилица, което значи че в предварителните кръгове УЕФА не им прави проблем. А веднъж някой отбор влязъл в груповата фаза на който и да евротурнир мисля, че няма да му е проблем да си щампова няколко комплекта фланелки на латиница за гарантирани поне още 6 мача.

Допълнителен разход за клубовете хаха, айде стига бе. Те ще кажат свалят последните модели от манекените или като е на топ марка сме със същите фланелки като на топ отборите. И 1000 лева да са /което е страшно пресилено като сума/ е смешно след като средната заплата е няколко пъти отгоре. Няма никаква причина имената да не са на кирилица, не съм видял в Русия да им пречи да купуват футболисти от там.
Аз не разбирам пък защо за евромачовете трябва да са на латиница. За да не им е гадно на журналисти и коментатори, които после ще ни наричат евроидиоти и ще се правят на ощипани моми, когато съдиите за пореден път ни режат ли? Когато съм гледал мачове на руски отбори (а аз съм следял основно изявите им в ЕКТ) почти всички бяха на кирилица - значи може и значи от УЕФА не правят проблем. Тогава за какви по-високи разходи изобщо става дума?
Истината е и друга обаче. Повечето ни футболисти са тиквеници и безродници, които гледат на отборите си преди всичко като на трамплин и са готови да продадат дори родителите си, за да отидат да играят в Турция или някъде другаде за една пачка повече. Именно те са тези, за които кирилицата нищо не значи и по-скоро би била пречка към постигането на целите им.
Истината е и друга обаче. Повечето ни футболисти са тиквеници и безродници, които гледат на отборите си преди всичко като на трамплин и са готови да продадат дори родителите си, за да отидат да играят в Турция или някъде другаде за една пачка повече. Именно те са тези, за които кирилицата нищо не значи и по-скоро би била пречка към постигането на целите им.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
За сведение на тъпанарите, които са вещи по въпроса с фен арртикулите на Левски, е редно да се спомене, че официалните екипи са на цена 65 лева! Как си изсмукаха тия 80 лева не знам.
[offtopic]
[/offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
TristaNNN написа:За сведение на тъпанарите, които са вещи по въпроса с фен арртикулите на Левски, е редно да се спомене, че официалните екипи са на цена 65 лева! Как си изсмукаха тия 80 лева не знам.
А на тези от 65 лв надписите на наша или чужда азбука са?
You will not grasp her with your mind
Върни се в “Футбол - България”