Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

polmazpolm
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 16:15

polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:А така си му кажи, де, не го псувай. :twisted: Сега, като не можеш да дадеш смислени отговори на въпросите ми, минаваш на махленска свада, а?

По-добре помисли: Защо, докато цивилизована Европа се опитва да принуди Султана да даде автономия на България в рамките на Българската екзархия, Русия и Австро-Унгария сключват тайно споразумение в обратна посока? По същото време.

Аз съм ти отговорил вече на този въпрос.Интересуваме твоя отговор на него.Отговори и ще ги сравним.Или не ти отърва,а?

Не съм наглец, като някои други тук, че да се изживявам като "последна инстанция".
Аз не мога да дам отговори, но си задавам въпроси и търся факти.

Да, Райхщадското споразумение е преди Цариградската конференция и линията, която то започва, се продължава в Будапешенската конвенция (която е по време на Цариградската конференция) и се вижда ясно и в Берлинския договор.

Дали го видя?

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 16:22

1.Да,видях,че сме писали по едно и също врем.
2.Търсил бил,като ти дадох отговор защо го отхвърли?С какво не си съгласен от това което казва Пантев?
3.И в какво въобще обвиняваш Русия?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 16:33

Да уточним ситуацията в която се провеждат срещите между Русия и Австро-Унгария.
Русия се готви за война с Турция.Това става след като Русия е разбита в Кримската война.Тогава Русия тръгва да воюва с Турция,но изведнъж се оказва,че воюва срещу Великите сили в Европа.Даже неутрална Австро-Унгария застава срещу Русия и я принуждава да се отегли от Дунавските княжества. В резултат през юни руската армия вдига обсадата на Силистра и се маха от Дунавските княжества!Русия е разбита в Кримската война от Великите сили.Сега предстои отново да води война с Турция.Съвсем нормално е да се подсигури и втори Севастопол да не и се случва.За това са тези договорки с Австро-Унгария и Великобритания.
Това е истината,но хейтърите никога няма да я признаят.Ще ме обвиняват,че извъртам темата или, че не отговарям на въпросите или,че те нямали отговори,но се питали,та хейтърите ще направят всичко,но няма да кажат истината за случилото се в подготовката за Руско-Турската война!Това е положението.

balgarinrusofil
Контакти:

Мнениеот balgarinrusofil » 02 авг 2015 16:41

Именно това е истината , която е посочил GOLEADOR! Русофобите да се сърдят на Англия, Франция , Австро-Унгария, че България днес е прекроени граници! А не да обвиняват Русия в грехове , каквито тя няма към България! Кратко, точно и ясно!
КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА: "НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!

balgarinrusofil
Контакти:

Мнениеот balgarinrusofil » 02 авг 2015 16:55

polmazpolm написа:Другарю еврофоб, писал си само глупости и това не могат да отрекат дори приятелчетата ти. Пак казвам, че изисквам факти по темата, а не собствената ти диагноза.

Другарю русофоб и американофил , писал съм факти, които на вас русофобите нещо не ви изнасят! А ти, че си трол е ясно!
САЩ, Англия и Франция са историческите врагове на България!Факт!
Русия е исторически и естествен приятел на България!Факт!
Кратко, точно и ясно!
Понимаеш?
КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА: "НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!

Потребителски аватар
Tzar_Kiro
Контакти:

Мнениеот Tzar_Kiro » 02 авг 2015 17:33

balgarinrusofil написа:
polmazpolm написа:Другарю еврофоб, писал си само глупости и това не могат да отрекат дори приятелчетата ти. Пак казвам, че изисквам факти по темата, а не собствената ти диагноза.

Другарю русофоб и американофил , писал съм факти, които на вас русофобите нещо не ви изнасят! А ти, че си трол е ясно!
Кратко, точно и ясно!
Понимаеш?

Няма как да се напише по-добре от това!!!Класата си е класа!!!Факт!!!

П.П.Господин българин,случайно да сте проверявали родословното си дърво???Имам странното усещане,че във вените ви също тече царска кръв!!!Много ми наподобявате нравът на моите колеги и добри приятели от клана Романови!!!Разбира се може и да бъркам!!!

balgarinrusofil
Контакти:

Мнениеот balgarinrusofil » 02 авг 2015 17:52

Tzar_Kiro написа:
balgarinrusofil написа:

Кратко, точно и ясно!
Понимаеш?

Няма как да се напише по-добре от това!!!Класата си е класа!!!Факт!!!

П.П.Господин българин,случайно да сте проверявали родословното си дърво???Имам странното усещане,че във вените ви също тече царска кръв!!!Много ми наподобявате нравът на моите колеги и добри приятели от клана Романови!!!Разбира се може и да бъркам!!!

Не съм си проверявал родословното си дърво, но много бих се гордял, ако във вените ми тече кръв от великия царски клан Романови!

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 02 авг 2015 17:53

GOLEADOR Аз мога да ти дам линк от телевизионно предаване, в което няколко учени-историци признават, че през последните 25 години ( да не говорим пък за годините на комунизма) историята се пише от политиците които са на власт. В групата на тези историци е Проф. Илия Тодев - директорът на Института за исторически изследвания при БАН.
В същото това предаване, доц. д-р Валери Колев казва, че има натиск към цели исторически отдели за това каква идея да бъде налагана в обществото. Казва също, че има задкулисен натиск със който се обещават професорски титли за прокарването на дадена теза.
проф. Панте и да не е от тези (притисканите),за него знаем, че е отявлен привърженик на левите идеи. Левите идеи знаем от къде са налагани в България. ( и до днес)
Съгласен съм с това, че историците не са хора които просто ни четат някакви документи, а най-вече интерпретират написаното в тези документи. Както ние имаме различни виждания по дадени въпроси, така и историците са разделени и интерпретират по различен начин едни и същи събития.
Проф. Пантев не прави нищо друго, освен да интерпретира исторически събития през неговата "лява" убеденост. Даваш линк на някаквъв човек който интерпретира някакво историческо събитие, и го представяш като доказателство за това, кой, какво е бил казал по време на дадено тайно съглашателство между две империи. Видиш ли - едната империя много ни е обичала и хич не е била съгласна с това да не бъде попуснато тук да има голяма и силна държава, но Австро-Унгария настояла и руснаците колкото и да са ни обичали и да са искали тук да има да има силна държава, са склонили. Кво да праат ората....

Не случайно ти пуснах линк на предаване в което проф. Искра Баева твърдеше 1 час нещо, и в края на предаването отрече твърдяното от самата нея. ТЯ Е ПРОПОДАВАТЕЛ ПО ИСТОРИЯ В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ. Тя твърдеше, че на паметниците на съветската армия е нормално да пише " НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ПРИЗНАТЕЛНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД", а в края на предаването каза, че съветската армия е окупационна армия. Кое от двете според теб казва на студентите си? :?: :?: :?:
Изображение

Онова което знаем е, че две империи (Русия и Австро-Унгария) са сключили тайно съглашателство, като една от точките на това съглашателство е била, да не допускат голяма и силна държава на балканския полуосров. Последвалите исторически факти ни дават много точно представа според мен, кой е извлякъл полза от това, но не мога да направя така, че промити мозъци да мислят логично. Пак стигам до ладите и панелките....

Интерпретацията на даден историк не е доказателство за даден исторически факт. В такъв случай е абсолютно неприемливо и абсурдно да публикуваш някакви такива интерпретации като доказателство.

Та, не стига, че въпросният линк е абсолютно random-линк, който няма нищо общо с мераците ти за дадена сделка, ами и на всичко отгоре , лъжеш най-безочливо, че някой се е съгласил с теб на предложение за сделка. Или не може да осъзнаеш какви глупости говориш, или просто си един завършен лъжец!
Само Левски!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 18:16

@manolovplamen
Аз не лъжа!Ако бях излъгал сега нямаше да пиша в този форум!Отделно вече писах каква е ситуацията по време на срещата между Русия и Австро-Унгария.Както предвидих и какви ще са коментарите на хейтърите защото вас истината не ви интересува,а само да се плюе по дадена страна(виж в офтопик).[offtopic]Да уточним ситуацията в която се провеждат срещите между Русия и Австро-Унгария.
Русия се готви за война с Турция.Това става след като Русия е разбита в Кримската война.Тогава Русия тръгва да воюва с Турция,но изведнъж се оказва,че воюва срещу Великите сили в Европа.Даже неутрална Австро-Унгария застава срещу Русия и я принуждава да се отегли от Дунавските княжества. В резултат през юни руската армия вдига обсадата на Силистра и се маха от Дунавските княжества!Русия е разбита в Кримската война от Великите сили.Сега предстои отново да води война с Турция.Съвсем нормално е да се подсигури и втори Севастопол да не и се случва.За това са тези договорки с Австро-Унгария и Великобритания.
Това е истината,но хейтърите никога няма да я признаят.Ще ме обвиняват,че извъртам темата или, че не отговарям на въпросите или,че те нямали отговори,но се питали,та хейтърите ще направят всичко,но няма да кажат истината за случилото се в подготовката за Руско-Турската война!Това е положението.[/offtopic]
Ако ти не си съгласен с професор Пантев,кажи къде точно бърка.Това е важното,а не дали е от БСП или какви убеждения изповядва.Но да си призная честно,не очаквам да ми отговориш на този въпрос или ако го сториш ще е в стила на Безчестния човек.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 02 авг 2015 18:36

balgarinrusofil написа:

Кратко, точно и ясно!
Понимаеш?

В политиката няма такива понятия,като исторически и естествен приятел,даже вечен.Има вечни интереси.Големите държави или както тук ги наричате велики сили,винаги се ръководят от техните интереси.Ако някой път,това съвпада
с интереса на малките държави е добре дошло,но това е случайно,а не от любов.Понеже в живота ситуацията се променя
в един момент излиза,че Русия ти е приятел,в друг САЩ,Германия и т.н.Защо искате другите да ни обичат?

Върни се в “Свободна зона”