Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

polmazpolm
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 22:12

HoUs4oOL написа:
polmazpolm написа: Аха - както при другаря Сталин - няма човек, няма проблем?
Витиеватите ти разводнявания не променят факта, че Русия бламира решенията на Цариградската конференция.

Ти си неспасяем случай, не очаквай някой да те взима на сериозно. ;)

Мда. А сега ще ми отговориш ли на въпроса: След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 авг 2015 22:18

polmazpolm написа: Мда. А сега ще ми отговориш ли на въпроса: След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Ще ти кажа разбира се.
Няма решение на международната общност, има само предложение, отказано от Султана.
Като си тръгнал да спориш за история, трябва да знаеш, че няма хипотези, няма предположения, няма ''акота'', има само сухи факти.
А фактите са, че Будапещенската конвенция не бламира, нито един ПОДПИСАН ДОКУМЕНТ.
Когато представиш официално подписан от Султана документ или дори свидетелство за това, тогава ще пишеш такива глупости и ще очакваш някой да се съгласява с теб.
Иначе по твоята извратена логика мога да ти кажа, че ако не беше Батенберг, Русия нямаше да има възражения около съединението, което е в разрез с международното право!!!
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 22:22

GOLEADOR написа:Сбогом polmazpolm,няма да ми липсваш!

На мен това не ми прилича на документ. Това е доказателство за пристрастията на Андрей Пантев, които не са тайна за никого.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 01 авг 2015 22:25

polmazpolm написа:

На мен това не ми прилича на документ. Това е доказателство, за пристрастията на Андрей Пантев, които не са тайна за никого.

Ако за теб Андрей Пантев не е достатъчно достоверен източник на информация,тогава кой е?
Аз просто не се сещам за по-ерудиран български историк от него!Надявам се да изпълниш уговорката ни и да напуснеш форума на Гонг!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 01 авг 2015 22:26

Точно така де! Друго е станало! Съветска окупация, панелки и мизерия!

.
Последна промяна от manolovplamen на 01 авг 2015 22:36, променено общо 3 пъти.
Само Левски!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 22:28

HoUs4oOL написа:
polmazpolm написа: Мда. А сега ще ми отговориш ли на въпроса: След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Ще ти кажа разбира се.
Няма решение на международната общност, има само предложение, отказано от Султана.
Като си тръгнал да спориш за история, трябва да знаеш, че няма хипотези, няма предположения, няма ''акота'', има само сухи факти.
А фактите са, че Будапещенската конвенция не бламира, нито един ПОДПИСАН ДОКУМЕНТ.
Когато представиш официално подписан от Султана документ или дори свидетелство за това, тогава ще пишеш такива глупости и ще очакваш някой да се съгласява с теб.
Иначе по твоята извратена логика мога да ти кажа, че ако не беше Батенберг, Русия нямаше да има възражения около съединението, което е в разрез с международното право!!!

И "предложението", след като не е подписано от Султана, вече не съществува, така ли? И може спокойно да се изказва тезата, че Русия "се съгласила" с Австро-Унгария, за да избегне втори "Крим"? Нищо, че и Русия, и Австро-Унгария присъствата при формирането на това "предложение", нищо, че отказът на Султана да го подпише става формален повод Русия да му обяви война?
Ех, колко обичате да изопачаватееее...

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 22:31

GOLEADOR написа:
polmazpolm написа:

На мен това не ми прилича на документ. Това е доказателство, за пристрастията на Андрей Пантев, които не са тайна за никого.

Ако за теб Андрей Пантев не е достатъчно достоверен източник на информация,тогава кой е?
Аз просто не се сещам за по-ерудиран български историк от него!Надявам се да изпълниш уговорката ни и да напуснеш форума на Гонг!

Не знам за какви уговорки говориш. Писах ти вече, че това не е "Женския пазар". Освен това ти писах, че искам доказателство/информация, че статиите в Будапещенската конвенция са продиктувани от Австро-Унгария. Не тълкувания на "капацитети", а доказателство/информация. Обикновено това означава, че в самия документ трябва да пише нещо от рода на: "Австроунгария предлага, а Русия се съгласява, че..."
Искам и логичен отговор на простия въпрос: След като на Цариградската конференция, съвсем официално, ВСИЧКИ ВЕЛИКИ СИЛИ, включително и Русия, се съгласяват, че България ще бъде в границите на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия, по каква логика, ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Русия сключва ТАЙНА конвенция с Австро-Унгария, БЛАМИРАЩА ОФИЦИАЛНОТО РЕШЕНИЕ на международната общност?

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 авг 2015 22:38

polmazpolm написа:И "предложението", след като не е подписано от Султана, вече не съществува, така ли? И може спокойно да се изказва тезата, че Русия "се съгласила" с Австро-Унгария, за да избегне втори "Крим"? Нищо, че и Русия, и Австро-Унгария присъствата при формирането на това "предложение", нищо, че отказът на Султана да го подпише става формален повод Русия да му обяви война?

Ами в историята предложенията, които не са утвърдени с документ не могат да бъдат аргумент, особено, когато едната страна ги отхвърля категорично.
Не съм изказвал теза, че Русия се е съгласявала с някой.
Две империи се разбират как да действат срещу друга, подписват документ и така, не търси рицарски качества в действията на две империи, всеки си гледа интереса.
Даже сега погледнах датите, ти си много неподготвен.
Везира отхвърля първото предложение на Великите Сили на 23 декември, Будапещенската конвенция започва на 2 януари.
Не само, че Русия и Австро-Унгария не бламират нищо подписано, но и подписват конвенцията след първия отказ на Султана, така че дори не действат против предложението, а след като то е било отхвърлено...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 22:52

HoUs4oOL написа:
polmazpolm написа:И "предложението", след като не е подписано от Султана, вече не съществува, така ли? И може спокойно да се изказва тезата, че Русия "се съгласила" с Австро-Унгария, за да избегне втори "Крим"? Нищо, че и Русия, и Австро-Унгария присъствата при формирането на това "предложение", нищо, че отказът на Султана да го подпише става формален повод Русия да му обяви война?

Ами в историята предложенията, които не са утвърдени с документ не могат да бъдат аргумент, особено, когато едната страна ги отхвърля категорично.
Не съм изказвал теза, че Русия се е съгласявала с някой.
Две империи се разбират как да действат срещу друга, подписват документ и така, не търси рицарски качества в действията на две империи, всеки си гледа интереса.
Даже сега погледнах датите, ти си много неподготвен.
Везира отхвърля първото предложение на Великите Сили на 23 декември, Будапещенската конвенция започва на 2 януари.
Не само, че Русия и Австро-Унгария не бламират нищо подписано, но и подписват конвенцията след първия отказ на Султана, така че дори не действат против предложението, а след като то е било отхвърлено...

Мда. И съвсем случайно, клаузите в тайното Будапещенско споразумение повтарят тези от (също тайното) Райхщадско споразумение, подписано половин година преди "предложението да бъде отхвърлено"?

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 01 авг 2015 23:15

polmazpolm написа:Мда. И съвсем случайно, клаузите в тайното Будапещенско споразумение повтарят тези от (също тайното) Райхщадско споразумение, подписано половин година преди "предложението да бъде отхвърлено"?

Не виждам това какво общо има, продължаваш да развиваш теории, с цел да плюяваш по Русия и Австро-Унгария.
Ясно ти показах, че няма бламиране на никакви документи, а след това излезе, че дори тезата ти не може да бъде правилна, защото Будапещенската конвенция идва след първия отказ на Везира, така че не можеш да твърдиш, че Русия и Австро-Унгария действат против предложенията на Великите сили.
Не знам от къде се информираш, видно е обаче, че четеш нещата, както ти изнася, без да имат никаква връзка с реалните събития...

Върни се в “Свободна зона”