HoUs4oOL написа:polmazpolm написа:Четеш ли? Мислиш ли? Русия бламира решението на Цариградската конференция (а именно - територията на България да бъде в рамките на (НЕПРИЗНАТАТА ОТ РУСИЯ) Българска Екзархия), чрез подписването на ТАЙНАТА Будапещенска Конвенция ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ!
Дай ми логичен отговор защо го прави?
Къде е линка, с който ме "плашеше"?
Или пак почвате с познатите си прийоми - разводняване и смяна на темата?!
За тая Цариградска конференция, от която Великите Сили си тръгват, защото везира им казва, че няма нужда от конференцията, защото Султана ощастливил Империята с конституция ли става въпрос?

На тая Цариградска конференция, неизпълнението на решенията на която става формален повод Русия да обяви война на Турция.
Едно от решенията на ТАЯ Цариградска конференция е да се създаде автономно Българско княжество в границите на непризнатата от Русия Българска Екзархия.
По същото време, докато тече ТАЯ Цариградска конференция, Русия подписва с Австроунгария ТАЙНАТА Будапещенска конвенция, в която се казва, че на Балканите няма да се допусне създаването на голяма държава. Упоменава се също, че "България и останала Румелия могат да образуват автономни княжества".
А ти, мозък, можеш ли да ми обясниш защо Русия прави това?