Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот dunavfc » 01 авг 2015 00:17

HoUs4oOL написа:
dunavfc написа:Хилъри Клинтън ще бъде новият президент на САЩ, всичко друго са безсмислени спекулации и слухове.

Ако републиканците наистина издигнат Тръмп, вероятно ще е тя.

Е, тоя ако е избран да представлява републиканците, по-добре САЩ да се самозакриват, като държава...Аз не мога да повярвам, че това е възможно. Това е американският вариант на Митьо Пищова, само, че тоя е свръх богат и свръх нагъл и арогантен.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 01 авг 2015 00:50

@manolovplamen
Пич,тая тема толкова много е дъвкана,че ако има нещо ново по темата да кажеш не го крий в тоя флуд дето си го постнал.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 01 авг 2015 00:57

GOLEADOR написа:@manolovplamen
Пич,тая тема толкова много е дъвкана,че ако има нещо ново по темата да кажеш не го крий в тоя флуд дето си го постнал.

Коя тема?
Само Левски!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 01 авг 2015 01:37

manolovplamen написа:

Коя тема?

Ясно,че не си чел това което си постнал,но поне заглавието да беше погледнал.
Както казах,темата е дъвкана многократно и ако беше я следил нямаше да пишеш глупости от рода на (цитирам това което си постнал) :В чл.3 (СТАТЬЯ III, стр. 155) империите приемат текст, който категорично „изключва създаването на голяма и сплотена държава”.
Сега ако кажеш коя империя налага този текст и защо си го написал,все едно това е Русия,ще съм ти признателен.
П.П.
Интересното е,че същата тази империя освен страха си от създаването на Българо-сръбска държава има апетит да придобие земите чак до град Солун!

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 01 авг 2015 02:43

GOLEADOR написа:
manolovplamen написа:

Коя тема?

Ясно,че не си чел това което си постнал,но поне заглавието да беше погледнал.
Както казах,темата е дъвкана многократно и ако беше я следил нямаше да пишеш глупости от рода на (цитирам това което си постнал) :В чл.3 (СТАТЬЯ III, стр. 155) империите приемат текст, който категорично „изключва създаването на голяма и сплотена държава”.
Сега ако кажеш коя империя налага този текст и защо си го написал,все едно това е Русия,ще съм ти признателен.
П.П.
Интересното е,че същата тази империя освен страха си от създаването на Българо-сръбска държава има апетит да придобие земите чак до град Солун!

Когато две империи се договарят, няма значение коя от двете е предложила един или друг текст от договора. По-интересното е, защо го правят тайно, при това по същото време, в което тече официална конференция по въпроса. И защо тайното споразумение бламира явното. Сигурно, за разлика от Австро-Унгария, руснаците не са искали да владеят Балканите?

Нямам намерение на всеки поотделно да разяснявам елементарни неща. Който разбрал, разбрал.
GOLEADOR Не обсъждай мои действия повече! Ок? Кой не е чел си личи! Няма да говориш за мен без да ме познаваш. Като нещо не си съгласен, аргументирай се! Няма да ме обсъждаш! Ясно ли е! То бива наглост, ама това на нищо не прилича. :!: :!: :!:
Само Левски!

balgarinrusofil
Контакти:

Мнениеот balgarinrusofil » 01 авг 2015 03:15

Въпросната статия пусната от Маноловпланен е прозападна , проамериканска пропаганда, пълна с манипулация, целяща да насъска българите срещу братския руски народ!
Защото Русия ни освободи от 500 годишно ТУРСКО РОБСТВО! Не кой да е , а братска Русия!
Но това е маловажен факт според русофобите и американофилите, които забравят , че ако не беше намесата на братския руски народ да ни ОСВОБОДИ от турско робство, сега в този форум щяхме да се казваме Хасан , Реджеп, Ибрахим, Айше,Ахмед и т.н., щяхме да си пишем на турски, да сме привърженици на Галатасарай или Фенербахче , а български отбори нямаше да има!
Аз лично съм благодарен на Русия , че помогна в толкова важен момент на България да се освободи от 500 годишно робство и България да я има!
В интерес на историческата истина искам да спомена някои факти:
Докато любимата ви Западна Европа в лицето на Англия , Франция, Австро-Унгария си траят и дори по време на Кримската Война Англия праща войски на страната на Османската Империя и по този начин пречи на братска Русия да ОСВОБОДИ България 20-25 години по-рано и за нещастие успява, то по време на Руско-турската ОСВОБОДИТЕЛНА война през 1877-1878г. Англия пак праща войски и прави всичко възможно да ПОПРЕЧИ НА БЪЛГАРСКОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, обаче за щастие не успява и България след близо 500 години е отново СВОБОДНА ДЪРЖАВА благодарение на братска Русия!
Вечна благодарност на братския руски народ, благодарност за помощта , която тогава са оказали на България и без тази помощ нямаше да се освободим от турско робство!
И вечно презрение към Англия , която попречи на България да се освободи 25 години по-рано и се опита турското робство над България и българите да продължи, но за щастие пъкленото дело на англичаните НЕ УСПЯ!
Аз различавам историческите приятели на България от историческите й врагове!
Както е казал великият българин Капитан Петко Войвода:"НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА: "НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 04:18

balgarinrusofil написа:Въпросната статия пусната от Маноловпланен е прозападна , проамериканска пропаганда, пълна с манипулация, целяща да насъска българите срещу братския руски народ!
Защото Русия ни освободи от 500 годишно ТУРСКО РОБСТВО! Не кой да е , а братска Русия!
Но това е маловажен факт според русофобите и американофилите, които забравят , че ако не беше намесата на братския руски народ да ни ОСВОБОДИ от турско робство, сега в този форум щяхме да се казваме Хасан , Реджеп, Ибрахим, Айше,Ахмед и т.н., щяхме да си пишем на турски, да сме привърженици на Галатасарай или Фенербахче , а български отбори нямаше да има!
Аз лично съм благодарен на Русия , че помогна в толкова важен момент на България да се освободи от 500 годишно робство и България да я има!
В интерес на историческата истина искам да спомена някои факти:
Докато любимата ви Западна Европа в лицето на Англия , Франция, Австро-Унгария си траят и дори по време на Кримската Война Англия праща войски на страната на Османската Империя и по този начин пречи на братска Русия да ОСВОБОДИ България 20-25 години по-рано и за нещастие успява, то по време на Руско-турската ОСВОБОДИТЕЛНА война през 1877-1878г. Англия пак праща войски и прави всичко възможно да ПОПРЕЧИ НА БЪЛГАРСКОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, обаче за щастие не успява и България след близо 500 години е отново СВОБОДНА ДЪРЖАВА благодарение на братска Русия!
Вечна благодарност на братския руски народ, благодарност за помощта , която тогава са оказали на България и без тази помощ нямаше да се освободим от турско робство!
И вечно презрение към Англия , която попречи на България да се освободи 25 години по-рано и се опита турското робство над България и българите да продължи, но за щастие пъкленото дело на англичаните НЕ УСПЯ!
Аз различавам историческите приятели на България от историческите й врагове!
Както е казал великият българин Капитан Петко Войвода:"НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!

Мда. Другарю еврофоб, вероятно можеш да обясниш защо Русия не се сеща, че съществуват българи през 1829 г, когато когато войските ѝ стигат до Одрин? Защо в Одринския мирен договор се урежда автономията на гърци и сърби, но не се споменава нищо за българите?
Вероятно можеш да обясниш защо Русия заема страната на Цариградската Патриаршия, срещу борбата на българите за самостоятелна църква?
Вероятно можеш да обясниш защо Русия се обявява категорично против Съединението?
А всъщност, като говориш за Кримската война, знаеш ли каква е причината за избухването ѝ?

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 01 авг 2015 04:57

@manolovplamen
Пич,въобще не съм искал да те коментирам,ОК?Много е дребнаво и за това смятам този въпрос за приключен.
Сега по темата.
1.Въпроса ти го зададох,защото вменяваш на Русия нещо което е искане на Австро-Унгария.
2.Относно защо Русия се договаря тайно с великите сили за предстоящата война с Турция - заради погрома от Крим!Русия иска ако не да привлече някоя от тях на своя страна,то поне те да запазят неутралитет.Втори Севастопол би се оказал фатален за руснаците.
3.Това което иска Русия си го взима в тази война.Договорките на Русия с великите сили са изпълнени (никакви земи след Дунав) и те взимат желаното от тях в Кавказ и Бесарабия.За това ако говориш за някакво териториално завладяване на Балканите за да станат руска губерния - отговорът е не!Ако говориш за силно руско влияние на Балканите - отговора е да!

П.П.
Както казах,тази тема е дъвкана много пъти,за това се извинявам на съфорумците,че пак повтарям неща които вече съм писал многократно.

balgarinrusofil
Контакти:

Мнениеот balgarinrusofil » 01 авг 2015 05:06

polmazpolm написа:Мда. Другарю еврофоб, вероятно можеш да обясниш защо Русия не се сеща, че съществуват българи през 1829 г, когато когато войските ѝ стигат до Одрин? Защо в Одринския мирен договор се урежда автономията на гърци и сърби, но не се споменава нищо за българите?
Вероятно можеш да обясниш защо Русия заема страната на Цариградската Патриаршия, срещу борбата на българите за самостоятелна църква?
Вероятно можеш да обясниш защо Русия се обявява категорично против Съединението?
А всъщност, като говориш за Кримската война, знаеш ли каква е причината за избухването ѝ?

Да еврофоб (най-вече англофоб) и американофоб съм и се гордея с това, защото същата тази Европа си трайкаше 500 години,докато Русия ни ОСВОБОДИ от 500 годишно робство, докато Англия ПРЕЧЕШЕ на ОСВОБОЖДЕНИЕТО!
Гърция и Сърбия получават свободата си по-рано, защото обикновено една разпадаща се Империя , като Османската тогава винаги се разпада от периферията към центъра! Ние за нещастие сме били по-близо до Цариград тоест към центъра, а Сърбия и Гърция по-далеч от центъра! Тоест нормално е те да получат свободата си по-рано!
Пропускаш и фактът, че желанието и на Великите сили от Западна Европа(Англия, Австроунгария, Франция,Германия) през 1829г. е "Никакви земи след Дунав", така , че тези манипулации ги разправяй на наивниците!
Евтините прозападни скалъпени фалшификации и манипулации, целящи да скарат два братски народа - българския и руския!Но това няма да ви се получи русофоби и американофили!
И вие русофоботе пропукате фактът, че ако не беше намесата на братския руски народ, в началото на 20-ти век щеше да ни сполети съдбата на Арменския геноцид! Русия ни спаси именно от това неблагодарници!
Защото ако не беше Русия, сега щяхме да се наричаме мюсюлмани, а не християни и в този форум да си пишем на турски, и да носим турски имена!
Мен като българин ме интересува фактът, че България на 03.03.1878г. получава свободата си с помощта на братска Русия!
И без 3 Март 1878г.(Освобождението), нямаше да има нито 6 Септември 1885г. (Обединението), нито 22 Септември 1908г.(Независимостта)!
ВЕЧНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ И ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ НА БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА: "НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 01 авг 2015 05:49

balgarinrusofil написа:
polmazpolm написа:Мда. Другарю еврофоб, вероятно можеш да обясниш защо Русия не се сеща, че съществуват българи през 1829 г, когато когато войските ѝ стигат до Одрин? Защо в Одринския мирен договор се урежда автономията на гърци и сърби, но не се споменава нищо за българите?

Да еврофоб (най-вече англофоб) и американофоб съм и се гордея с това, защото същата тази Европа си трайкаше 500 години,докато Русия ни ОСВОБОДИ от 500 годишно робство, докато Англия ПРЕЧЕШЕ на ОСВОБОЖДЕНИЕТО!
Гърция и Сърбия получават свободата си по-рано, защото обикновено една разпадаща се Империя , като Османската тогава винаги се разпада от периферията към центъра! Ние за нещастие сме били по-близо до Цариград тоест към центъра, а Сърбия и Гърция по-далеч от центъра! Тоест нормално е те да получат свободата си по-рано!
Пропускаш и фактът, че желанието и на Великите сили от Западна Европа(Англия, Австроунгария, Франция,Германия) през 1829г. е "Никакви земи след Дунав", така , че тези манипулации ги разправяй на наивниците!
Евтините прозападни скалъпени фалшификации и манипулации, целящи да скарат два братски народа - българския и руския!Но това няма да ви се получи русофоби и американофили!
И вие русофоботе пропукате фактът, че ако не беше намесата на братския руски народ, в началото на 20-ти век щеше да ни сполети съдбата на Арменския геноцид! Русия ни спаси именно от това неблагодарници!
Защото ако не беше Русия, сега щяхме да се наричаме мюсюлмани, а не християни и в този форум да си пишем на турски, и да носим турски имена!
Мен като българин ме интересува фактът, че България на 03.03.1878г. получава свободата си с помощта на братска Русия!
И без 3 Март 1878г.(Освобождението), нямаше да има нито 6 Септември 1885г. (Обединението), нито 22 Септември 1908г.(Независимостта)!
ВЕЧНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ И ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ НА БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!

Другарю еврофоб, не видях отговори на въпросите си.
Очаквам ги с нетърпение, а междувременно се присетих за още един въпрос: Къде в коментираната статия е спомената Америка, та да бъде определена като "проамериканска пропаганда"?
Последна промяна от polmazpolm на 01 авг 2015 06:17, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”