Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Re: Русия забранява YouTube

Мнениеот Синьо сърце » 30 юли 2015 15:15

Лайномет
Изображение
Древно обсадно оръжие. Използва се с две предназначения:
биологическо оръжие - като такова лайномета предизвиква редица болести, проблеми с храносмилането и обилно сълзене.
психологическо оръжие - завалят ли снарядите и най-коравите мъже стават като малки бебета.
Най-известната битка в която са използвани лайномети е дванедесетия опит за превземане на Вавилон. За съжаление точно тогава обсадата на града не издържа. Основна вина за това имат шпионите на вавилонската армия, които заменили чувалите с бром със брашно от изсушени дренки. Дванадесет дена лайнометите стоели безмълвни. На тринадесетия ден обсадата била свалена, а армията разпусната и изпратена по санаториуми.

Снарядите, които използва лайномета биват 2 основни типа - твърди и течни. Плюса на лайномета е, че има на практика неограничени амуниции. Още древните архитекти са изчислили, че група от хора достатъчно силна, за да пренася лайномета до бойното поле произвежда достатъчно суровина, за да го поддържа въоръжен и опасен и през най-дългата атака.

Без съмнение лайномета е по-труден за използване от класическия катапул. Тънката тактическа нотка с какво да бъде зареден е трябвало да се преценява от предния ден, за да се дадат нужните указания на полевия готвач.

За качественото обслужване на един средно голям лайномет са нужни няколко човека, описани по чин във възходящ ред:

Лайновози: 20 - транспортиране и доставка на амуниции
Лопатчици: 2 - презареждане с амуниции
Артилеристи: 2 - тяга на лайномета и изстрелване
Бъркачи: 1 - ОТК на амунициите и връзки с обществеността (демек лайновозите)
Зенитчици: 1 - прицелване
Шитмастъри: - управление на бойната единица

За всеки от екипа участващи в работата на лайномета съществуват дванадесет "златни" правила:

Ранътъ праи бурбъта!
Не воювай при силен насрещен вятър!
Това, което не ти е вкусно днес, е най-голямото ти оръжие утре!
Не хаби мунициите - винаги си носи торбичка с себе си!
Всеки изяден хляб - снаряд в лицето на Врага!
Болен стомах - разплакан враг!
Милостивия лайновоз не яде боб!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 30 юли 2015 15:21

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MoJbucqHBs0[/youtube]
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот 1982 » 30 юли 2015 15:22

Да, това е, най-сетне си вдянал. И ти дадох съвсем не далечни примери от историята, как влизат някъде из арабския свят, без да питат твоите любимци от Русия дали може или не. Ти си твърдиш, че САЩ много искали да нахлуят в Сирия, но напълнили гащите от Русия и не посмели. ОК, вярвай си.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 30 юли 2015 15:24

Ей го, един лопатчик се обади! :) :)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юли 2015 15:28

HoUs4oOL написа:
boabbb написа:Цитирай само хора с двуцифрено IQ, моля :lol:

То момчето вчера каза, че половината му роднини мият чинии в сащ, разбирам го, ама да не беше писал 1 месец, че не му пука нито за едните, нито за другите. :lol:

Това с чиниите си е твоя интерпретация, но е нормално за един русофил да си измисля и съчинява. Ако много държиш, мога да ти кажа, че братовчед ми в момента е управител на салон във Вегас и явно взима доста добри пари, тъй като се е уредил доста добре да живее. И, да, в началото, когато пристигна в Сан Диего, наистина е вършел нискоквалифицирана работа, подобна на миенето на чинии, в което не виждам нищо срамно. По-добре всеки ден да миеш чинии, отколкото гъза на Путин с език. :lol: :lol: :lol:

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 30 юли 2015 15:35

1982 написа:Да, това е, най-сетне си вдянал. И ти дадох съвсем не далечни примери от историята, как влизат някъде из арабския свят, без да питат твоите любимци от Русия дали може или не. Ти си твърдиш, че САЩ много искали да нахлуят в Сирия, но напълнили гащите от Русия и не посмели. ОК, вярвай си.

Ти си абсолютен дебил. :lol:
Казах ти, че това влизане в Ирак, с подкрепата на половин Европа, няма абсолютно нищо общо със случката в Сирия.
Тук имаше вето от две постоянни членки на съвета за сигурност на ООН, имаше ли такова нещо при войната в Ирак?
Аз не съм казал, че американците са напълнили гащите от Русия, не ми слагай думи в устата.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Tzar_Kiro
Контакти:

Мнениеот Tzar_Kiro » 30 юли 2015 15:38

1982 написа:Да, това е, най-сетне си вдянал. И ти дадох съвсем не далечни примери от историята, как влизат някъде из арабския свят, без да питат твоите любимци от Русия дали може или не. Ти си твърдиш, че САЩ много искали да нахлуят в Сирия, но напълнили гащите от Русия и не посмели. ОК, вярвай си.

И като влезнаха в Ирак и Афганистан,какво стана???А как излизат от там???Като победители ли???Пребориха ли талибаните???Ами ИДИЛ как се пръкна???Влизат като аслани,излизат катопосрани!!!ФАкт!!!
Последна промяна от Tzar_Kiro на 30 юли 2015 15:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юли 2015 15:38

Да, знам че съм дебил, ционист, соросоид и там какъвто още ме изкарахте ...... всеки, който отрича Божествеността на Русия, е дебил и соросоид. :mrgreen: :mrgreen: Ти, дето от злоба не можеш дори правилно да изпишеш името на САЩ, си гений и велик ум.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 30 юли 2015 15:41

1982 написа:Да, знам че съм дебил, ционист, соросоид и там какъвто още ме изкарахте ...... всеки, който отрича Божествеността на Русия, е дебил и соросоид. :mrgreen: :mrgreen: Ти, дето от злоба не можеш дори правилно да изпишеш името на САЩ, си гений и велик ум.

Точно същия номер от вчера, нямаш какво да кажеш и бягаш с някакви саркастични коментари...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юли 2015 15:42

Tzar_Kiro написа:

И като влезнаха в Ирак и Афганистан,какво стана???А как излизат от там???Като победители ли???Пребориха ли талибаните???Ами ИДИЛ как се пръкна???Влизат като аслани,излизат катопосрани!!!ФАкт!!!

Ами в Ирак си назначиха марионетно правителство, явно си изпълниха целта. Туриха ръка на бая петрол. За Афганистан не знам каква точно е била истинската им цел, тъй че ще се въздържа от коментар.

За ИДИЛ разбрах - имали Хамъри, следователно били създадени от САЩ. :mrgreen: :mrgreen: Още вчера ми го разяснихте.

Върни се в “Свободна зона”