Player написа:Синьо сърце написа:Гета има навсякъде, но бедните в САЩ са над 40 милиона. И по-интересен е материалът на DW за инфраструктурата им...такива стълбове няма и по селата в Странджа Сакар! Инак много приказки и дуене, ама на гол гъз-чифте пищови.
Изкара САЩ най-бедната и западнала страна в света

Дооообре

В Русия съм , в Русия съм

Бай Шиле стига си се излагал вече

Кой се излага, се вижда прекрасно. Не аз, ДВ поства тези факти за инфраструктурата. Да видим какво казват официалните американски институции:
"Най-богатата икономика в света - САЩ, посреща новата година с нарастваща бедност и неравенство в обществото. Почти 45,3 милиона американци - 14,5 % от общо 320 милионното население на САЩ - живеят под прага на бедността. В сравнение с 2007 г., която се смята за последната година преди икономическата криза в САЩ, бедността се е повишила с 2 пункта. Едно от всяко 30 деца в САЩ (почти 2,5 милиона) е било без дом и е живяло само или със семейството си на улицата, в изоставени автомобили, временни приюти или импровизирани палаткови лагери.
Без медицински застраховки, което на практика означава без достъп до медицинска грижа, са общо 13,4 % или 42 милиона души. В етническо отношение данните сочат, че нямат здравни застраховки и не са обхванати от държавното здравно осигуряване 24,3 % от латиносите, 15,9 % са афроамериканците, 9,8 % от белите.
Това показват
официалните данни на американските власти за състоянието на доходите и бедността през 2013 г. в САЩ, оповестени през последното тримесечие на настоящата 2014 г. Правителствената администрация във Вашингтон обобщава тези данни ежегодно в два годишни доклада - "Доходи и бедност в САЩ" и "Здравното застраховане в САЩ". Когато цифрите говорят...тишина! Никъде не съм казвал, че САЩ са западнали, но си имат своите сериозни проблеми, а в добавка 18 трилиона федерален плюс 22 трилиона публични и вътрешни дългове.
На черното бяло не може да се каже. Всички опити за подобни подигравки неизменно свършват така. Снимки и клипчета за ужасяваща мизерия по щатитие-бол, но постнатото е достатъчно. Миззерия има навсякъде по света, но да се постват само кадри от Русия-вижте ги колко са зле, не е етично. Редно е и други страни да се покажат. Неприятно, но факт!