Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 юли 2015 16:56

boabbb написа:И една новина, която ме озадачи :?
Руският изобретател Дмитрий Лопатин, който предизвика фурор на френското технологично изложение Hello Tomorrow със своята разработка за революционни преносими соларни панели ще лежи 11 години при строг режим, съобщава в. "Российская газета".
Причината е, че 28-годишният учен е поръчал от чужбина рядък разтвор на течния електролит на перовскита, който по-късно се оказало, че попада в списъка на руските власти за силните психотропни вещества.

От разработката на мобилните слънчеви батерии на аспиранта от Кубанския държавен университет са се заинтересували от Apple, Nokia, Shell и хотелската верига Hilton.
Експерти посочват, че разработката на Дмитрий Лопатин превъзхожда западните аналози със своята ефективност, тегло, мобилност и възможност да работят в тежки метео условия.

Освен това изобреталят ще трябва да плати и глоба до 1 млн. рубли. Самият Дмитрий Лопатин е носител на редица награди за своите изобретения.
Трябва да добавим, че по предварителни оценки използването на слънчеви батерии на базата на перовскита ще намали стойността на произведения kWh електроенергия седем пъти.

Перовскитът или калциев титанат за първи път е използван за направата на фотоелемент чак през 2009 година, като тогава е постигната много ниска ефективност на преобразуване на енергията – само 3,5%.
Обаче последните експерименти са позволили да се увеличи КПД на слънчевите батерии.

Ако наистина е читав учен подозирам, че ще "лежи" в някой институт, ще развива дейност и ще живее в прилични условия. Това си е стандартна практика къде ли не.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 16:57

1982 написа:И кога отмина ?? Откак величаният от вас Путин е на власт, САЩ нахлуха в Афганистан, после в Ирак. Нещо не видях да ги спря някой.

В Сирия нямат интерес явно, ако имаха, нямам никакво съмнение, че вече щяха да са забравили, че са влезли там.

Казах ти, че Русия и Китай им наложиха вето, ти четеш ли или не четеш, или живееш в някакъв твои розов свят, където американците, могат да правят, каквото си поискат, за тях ООН не важи, а ветото на държави като Русия и Китай е нещо малко и незначително.
Ще пишеш ли по темата или не?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 юли 2015 16:57

boabbb написа:
1982 написа:
boabbb написа: Един въпрос, на който трудно би ми дал безпристрастен отговор - щеше ли да има ИДИЛ, ако Саддам, Кадафи, Бен Али и т.н. бяха още на власт в държавите си? Щеше ли да ги има атентатите в Тунис, Сус, десетките хиляди загинали в Близкия Изток в последните години, бежанската вълна ? Щеше ли да ги има тия работи, ако братския американски народ не беше решил да разбутва лайното :?:

Първо, не виждам Саддам, Кадафи и сие с какво са по-различни от ИДИЛ, все едно Саддам не беше диктатор и не се лееше кръв по негово време. Колко масови гонения на верска вътрешно ислямска основа - сунити и шиити. колко убийства и терор, колко войни проведе. Само тая с Иран май беше близо 10 години.

Второ, атентати открай време има, не са отскоро. В Русия също имаше купища атентати - нали там ги няма злите САЩ, защо тогава се случва и там ?!

Баце, питам те елементарен въпрос, а ти ми развиваш теории :roll: Тия глупости можеш да ги кажеш на роднините на десетките британци, дето ги застреляха като кучета на плажа в Сус :x

Баценце, атентатът над Локърби кога се състоя, не бяха ли Саддам и Кадафи още на власт тогава ??! Елементарен въпрос.

А в Близкия изток гинат десетки хиляди открай време.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 16:59

1982 написа:Само като те видя как пишеш САЩ умишлено с малки букви, и как ги наричаш "краварника", си ми ясен.

Както виждаш, аз пиша Русия така, както е редно да го правя, пък ти ме изкарвай какъвто си искаш. Но май описваш себе си.

Пиши, както щеш, за разлика от теб, аз пиша факти, а не си смуча от пръстите.
Това как изписваш нещо, няма никакво значение, начина, по които пишеш за него е друга работа.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 юли 2015 17:02

HoUs4oOL написа:
1982 написа:И кога отмина ?? Откак величаният от вас Путин е на власт, САЩ нахлуха в Афганистан, после в Ирак. Нещо не видях да ги спря някой.

В Сирия нямат интерес явно, ако имаха, нямам никакво съмнение, че вече щяха да са забравили, че са влезли там.

Казах ти, че Русия и Китай им наложиха вето, ти четеш ли или не четеш, или живееш в някакъв твои розов свят, където американците, могат да правят, каквото си поискат, за тях ООН не важи, а ветото на държави като Русия и Китай е нещо малко и незначително.
Ще пишеш ли по темата или не?

В Ирак как нахлуха ??

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 17:04

1982 написа:В Ирак как нахлуха ??

Под претекст, че Ирак имали оръжие за масово унищожение и с подкрепата на половин Европа, ама не помня тогава държави като Русия и Китай, гласно да са казвали, че няма да стане?
Защо не пишеш по темата?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 юли 2015 17:05

HoUs4oOL написа:
1982 написа:Само като те видя как пишеш САЩ умишлено с малки букви, и как ги наричаш "краварника", си ми ясен.

Както виждаш, аз пиша Русия така, както е редно да го правя, пък ти ме изкарвай какъвто си искаш. Но май описваш себе си.

Пиши, както щеш, за разлика от теб, аз пиша факти, а не си смуча от пръстите.
Това как изписваш нещо, няма никакво значение, начина, по които пишеш за него е друга работа.

Какви факти пишеш, бе, имали ИДИЛ Хамъри, значи САЩ ги създали, това ли наричаш факти ?! :lol: :lol: :lol:

А това, как изписваш нещо, показва много неща. На теб си ти личи колко си озлобен към САЩ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 юли 2015 17:06

HoUs4oOL написа:
1982 написа:САЩ, ако искаха да нахлуват в Сирия, щяха да си нахлуят, както го сториха в Ирак и Афганистан, тъй че тия глупости ходи на братчето ти Александров да ги дрънкаш.

Ама ти това го повтори поне 100 пъти през последния месец, ще пишеш ли по темата или не?
Времето, когато краварника можеще да си нахлува, където си иска отмина.
Опитаха се и тук, мислиха какви ли не дивотии, пускаха резолюции в ООН, ама Русия и Китай им казах, че няма да стане.

Ама те Русия и Китай казаха, че няма да стане и в Ирак, Либия, Югославия, Афганистан, Виетнам ...

Доста си наивен.
САЩ казват и правят.
Никой от така наречените им "съперници" и копче не може да им каже.

Това поне сочат историята и фактите, а твоето са некви твърдения, не базирани на нищо.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 29 юли 2015 17:08

HoUs4oOL написа:
1982 написа:В Ирак как нахлуха ??

Под претекст, че Ирак имали оръжие за масово унищожение и с подкрепата на половин Европа, ама не помня тогава държави като Русия и Китай, гласно да са казвали, че няма да стане?
Защо не пишеш по темата?

Викаш, ако бяха казали, щяха да се насерат.

Че Русия доста гласно каза, че е срещу бомбардировките над Сърбия, това спря ли "краварника" да си пусне бомбите ??

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 юли 2015 17:09

1982 написа:Какви факти пишеш, бе, имали ИДИЛ Хамъри, значи САЩ ги създали, това ли наричаш факти ?! :lol: :lol: :lol:

А това, как изписваш нещо, показва много неща. На теб си ти личи колко си озлобен към САЩ.

Че ти даже и не четеш кой какво пише, защо ми губиш времето, аз ли го написах това за хамърите?
Естествено, че меко казано не обичам сащ, далеч не го крия, за разлика от някои палави русофоби, като теб, силно привлечени от черната кожа на американския президент, но твърдящи, че не им пукало, нито за едните, нито за другите, но ежедневно защитават Меката на демокрацията и плюят по Русия.

Върни се в “Свободна зона”