Голяма радост… Лудогорец отпадна от анонимни молдовци още във втория предварителен кръг на Шампионската лига… Както прекрасно отбеляза мой приятел във Фейсбук за случващото се в социалната мрежа в последните часове – толкова щастливи българи на едно място не са се събирали от 1994 година, когато националният отбор по футбол блестеше с представянето си на световното първенство в САЩ.
И какво…? Бръкнахме с големи шепи в кофата и пак щедро започнахме да се замеряме с кафяви топки. Ми да! Що не? Нали пак има повод! И то не никак лош! Още един български отбор изцапа здраво пейзажа и остави името си в дългата графа на евро неудачници. Дали ще е Лудогорец, ЦСКА, Левски или Литекс няма значение. Важното е да има омраза. Ама тя стана толкова необятна, че вече се чудиш дали онзи лаф с казана в ада и българите в него е просто виц или пък някаква древна българска мъдрост, която предците ни са изпратили като закодирано послание преди векове.
„Защо толкова се мразите бе, хора? Нали всички сме българи. Нали всички трябва да се радваме, когато без значение кой отбор направи успех в Европа. Нали трябва всички да сме тъжни, когато се случи това, което се случи днес. Аз наистина опитвам да разбера тази омраза… И вече 15 години не разбирам. Затова сме го докарали дотук. Не е свързано само със спорта, а и с държавата като цяло. Много съм разочарован. Не че на някого му пука, но все пак да кажа мнението си… Българи, юнаци"
Това написа преди няколко часа един… сърбин. Сърбин с български паспорт, който е тясно свързан със страната ни в последните 15 години и който изигра над 30 мача за националния ни отбор. Нали виждате как изглеждаме в очите на тези отстрани? Гледат ни с невярващ поглед и се чудят защо сме потънали в омраза вместо в тъга. Защо не можем да сме единни в трудните моменти, защо не се подкрепяме достатъчно, защо всички в казана дърпат назад онзи, който тръгне да подаде глава навън…
Повярвайте ми, далеч съм от мисълта да защитавам Лудогорец. Отборът напълно заслужи своята участ заради поредица от грешки на ръководно ниво, самозабравяне, арогантност /на моменти/ и т.н. Може би беше необходимо да се стигне дотук, за да може в клуба да се поучат от грешките /ако искат и могат/ и да преживеят своя катарзис. А може и просто тимът да тръгне с големи крачки по пътя на Левски, който през 2006 година постигна огромен успех /апропо, също оплют впоследствие/, само един сезон по-късно отпадна от скромни финландци /също във втория предварителен кръг на Шампионската лига/, а след това така и не намери вярната посока, за да се стигне до сегашната тежка ситуация.
Толкова ли е трудно да си дадем сметка, че всъщност положението във футбола ни много често е близко до отчайващо, че няма никакъв смисъл да спорим кой е по-голям евро идиот. Всеки един от тях се прочу в последните години, всеки! А това е достатъчно показателно и говори красноречиво - затънали сме здраво в тинята, но вместо да търсим начин как да изплуваме от нея и да се вземем в ръце, хабим ненужно време и омраза, за да се подиграваме един на друг.
Утре идилията сигурно ще бъде пълна. Берое и Черно море навярно ще отпаднат от Лига Европа и кефът ще е пълен. Още ден-два щастливи коментари и после всеки спокойно ще може да си раздава правосъдие и морал в големи количества от дивана вкъщи, докато гледа мачовете от груповата фаза на Шампионската лига или някое силно първенство… А ако случайно там се появи някой българин, може и него да оплюем… Ей така, щото примерно е мързелив, има много татуировки или пък доста гел... Абе, причини да искаш… Голяма радост…
"Защо толкова се мразите бе, хора?"
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
"Защо толкова се мразите бе, хора?"
Re: "Защо толкова се мразите бе, хора?"
Мразят ги (аз не само да подчертая), защото са нахални, нагли и високомерни.
Аз лично много се радвах на успехите им миналия сезон но президентът им е отвратителен. Играчите прихващат от него,
Аз лично много се радвах на успехите им миналия сезон но президентът им е отвратителен. Играчите прихващат от него,
Тони написа:Мразят ги (аз не само да подчертая), защото са нахални, нагли и високомерни.
Аз лично много се радвах на успехите им миналия сезон, но президентът им е отвратителен. Играчите прихващат от него,
И аз като типичен непатриотичен олигофрен съм на същото мнение.
Toя сърбеж пък кога стана българин ?
Мен лично ме е яд за това отпадане,защото миналата година около мачовете на Разград имаше много емоции,и пак ми се гледаше Шампионска лига,с хубавото бързо се свиква.
Дано скоро пак имаме отбор,който да е повод за национална гордост,защото в чужбина никой не се интересува,Цска,Левски,Лудогорец или Ботев си,те чуват единствено за някакъв отбор от малката страна на север от Гърция...
Дано скоро пак имаме отбор,който да е повод за национална гордост,защото в чужбина никой не се интересува,Цска,Левски,Лудогорец или Ботев си,те чуват единствено за някакъв отбор от малката страна на север от Гърция...
- damyanov1963
ВАРНА написа:Мен лично ме е яд за това отпадане,защото миналата година около мачовете на Разград имаше много емоции,и пак ми се гледаше Шампионска лига,с хубавото бързо се свиква.
http://vbox7.com/play:36c04ca74a
http://vbox7.com/play:ec8028e6
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
-
- Контакти:
Ще нахвърлям набързо само няколко причини, защото журналистчето, което е писало тая "статия" дори не е могло да изтъкне и най-елементарните. Но пък е цитирал някакъв си, който трябва да е сърбин. Голям цитат.
50к човека ги мразят заради поведението и изказванията на домусчиев и феновете на лудогорец преди концерта на роджър уотърс на националния стадион, когато си позволиха да обиждат световно признат музикант и шоу, което е мечта за поколения българи, навирайки си псевдо националната кауза в носовете на всички и обявявайки, че тия, които искат да гледат роджър уотърс едва ли не не са българи.
Много дарители/филантропи ги мразят заради пошлата им манипулация, когато даваха някакви мижави кинти от приходите от билети за благотворителност и обесняваха, едва ли не, че ако не отидеш на стадиона, убиваш болните деца. използването на болни деца за свои собствени користни цели е жестоко и отвратително деяние.
Много от по-крайните привърженици на футбола не ги харесват заради тълпите от олигофренски фенове, които наричат антибългари всички, които не подкрепят националната кауза, ходят да се тагват на Васил Левски и показват изумително ниска футболна култура. същите тия тагващи се фенове, едно 90% едва ли са разбрали, че Лудогорец отпадна от Милсами. Но всички те доста често отъждествяват феновете на други отбори с наркомани и антибългари.
Много хора от агитките на по-популярните отбори в България ги мразят, защото ги тикат в кафез при гостуванията в Разград
Много от по-обикновените фенове на различни по-популярни отбори от България ги мразят заради явно купените мачове и съдии. Пример - мачовете с Миньор и Марек.
Друга част ги мразят заради проявата на явна безнаказаност - техния уж най-известен играч раздава карате кикове и средни пръсти, но от това последствия няма.
Огромната част от хората, които ги мразят, им е дошло до гуша да четат колко велики са лудогорец и каква велика национална кауза са. Нескончаемите интервюта на зализания им собственик, от които става ясно, че ти ако не подкрепяш тоя отбор не си българин и опитите му да превърне частния си отбор в общонационална кауза.
Още по-огромна част от хората ги мразят заради продължаващото с години лизане на лудогорски задници за пари.
Изключителната арогантност на Киро Гела кара много хора да ги мразят, а окачествяването на феновете на лудогорец, като нормални и феновете на други отбори като ненормални носи още повече омраза.
---
Само малка част. Мисля, че с помоща на другите потребители може да съставим един доста подробен списък, който да пратим на журналиста, в отговор на питането му.
50к човека ги мразят заради поведението и изказванията на домусчиев и феновете на лудогорец преди концерта на роджър уотърс на националния стадион, когато си позволиха да обиждат световно признат музикант и шоу, което е мечта за поколения българи, навирайки си псевдо националната кауза в носовете на всички и обявявайки, че тия, които искат да гледат роджър уотърс едва ли не не са българи.
Много дарители/филантропи ги мразят заради пошлата им манипулация, когато даваха някакви мижави кинти от приходите от билети за благотворителност и обесняваха, едва ли не, че ако не отидеш на стадиона, убиваш болните деца. използването на болни деца за свои собствени користни цели е жестоко и отвратително деяние.
Много от по-крайните привърженици на футбола не ги харесват заради тълпите от олигофренски фенове, които наричат антибългари всички, които не подкрепят националната кауза, ходят да се тагват на Васил Левски и показват изумително ниска футболна култура. същите тия тагващи се фенове, едно 90% едва ли са разбрали, че Лудогорец отпадна от Милсами. Но всички те доста често отъждествяват феновете на други отбори с наркомани и антибългари.
Много хора от агитките на по-популярните отбори в България ги мразят, защото ги тикат в кафез при гостуванията в Разград
Много от по-обикновените фенове на различни по-популярни отбори от България ги мразят заради явно купените мачове и съдии. Пример - мачовете с Миньор и Марек.
Друга част ги мразят заради проявата на явна безнаказаност - техния уж най-известен играч раздава карате кикове и средни пръсти, но от това последствия няма.
Огромната част от хората, които ги мразят, им е дошло до гуша да четат колко велики са лудогорец и каква велика национална кауза са. Нескончаемите интервюта на зализания им собственик, от които става ясно, че ти ако не подкрепяш тоя отбор не си българин и опитите му да превърне частния си отбор в общонационална кауза.
Още по-огромна част от хората ги мразят заради продължаващото с години лизане на лудогорски задници за пари.
Изключителната арогантност на Киро Гела кара много хора да ги мразят, а окачествяването на феновете на лудогорец, като нормални и феновете на други отбори като ненормални носи още повече омраза.
---
Само малка част. Мисля, че с помоща на другите потребители може да съставим един доста подробен списък, който да пратим на журналиста, в отговор на питането му.
Утре идилията сигурно ще бъде пълна. Берое и Черно море навярно ще отпаднат от Лига Европа и кефът ще е пълен. Още ден-два щастливи коментари и после всеки спокойно ще може да си раздава правосъдие и морал в големи количества от дивана вкъщи, докато гледа мачовете от груповата фаза на Шампионската лига или някое силно първенство… А ако случайно там се появи някой българин, може и него да оплюем… Ей така, щото примерно е мързелив, има много татуировки или пък доста гел... Абе, причини да искаш… Голяма радост…
Вярно?!?
А дали по-голямата част от хората, празнуващи отпадането на Разград, няма да се зарадват на едно евентуално продължаване на Берое и Черно море?
А дори и да отпаднат никой няма да се радва както вчера!
П.П. А колегата над мен е нахвърлял причините за това!
Последна промяна от eMs1 на 22 юли 2015 16:09, променено общо 1 път.
Ако питаш защо мразим Лудогорец , ясно че всеки си има свойте причини . Ето ти мойте : мач в Своге - наш играч се откъсва от поне 3 метра покрита засада и бележи . Решението на съдията е засада. В същия мач скачат двама играчи за висока топка при падането се оказва ,че единия няма право да скача и е изгонен , познай от кой отбор е. няколко месеца по късно гостуваме падаме с 4:1 с 3 абсолютно съдииски гола ...................ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ!
А Лудогорец ,ако имат чест да ни върнат титлата те каквото можаха направиха с нея , а ние си я спечелихме на футболния терен.
А Лудогорец ,ако имат чест да ни върнат титлата те каквото можаха направиха с нея , а ние си я спечелихме на футболния терен.
Върни се в “Футбол - България”