Какво стана с провинциалния футбол?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Re: Какво стана с провинциалния футбол?

Мнениеот bobo_13 » 17 юли 2015 15:34

korteneca написа:[offtopic]
bobo_13 написа:
Не знам за какви успехи на Левски говориш, но Лц само за 2 участия в Европа се доближи до успехите на Левски в УЕФА, и надмина тези в ШЛ. Представям си ако 45 години имаха подкрепата на две от 3-те най-богати министерства по онова време у нас(на съобщенията и МВР) кокло повече успехи щяха да имат.
А да ми се хвалите с няколко 1/4-финали и 1/2-финали си е направо смешно, при положение, че целия държавен апрат осигуряваше комфорт на Левски и ЦСКА и искаше само едно. Да се спечели някаква купа от ЕКТ или най-малкото участие на финал.....но двата ни гранда се провалиха, за разлика от своите събратя от Румъния, Югославия, Унгария, ГДР, Полша, СССР.....
Да не говорим, че Левски дори и 1/2-инал няма......

И все пак тогава, когато са били успехите на Левски и ЦСКА регламентите са били супер улеснени. Дето се вика играеш с/у 5-6 отбора(10-12 мача) и ставаш носител на купата. Почваше се от 1/64 финали.....сега трябва да изиграеш 7-8 мача само да влезеш в групите, а след това колко още трябва да изиграеш за да спечелиш трофей.......
[/offtopic]
Ако гледаме така на нещата може да провериш колко мача е изиграл Левски до 1/4 финала в УЕФА. После може да провериш с какъв отбор игра Левски в ШЛ, колко българи имаше в него в сравнение с Лудогорец. И след това да сравниш мачовете на Левски със супер отборът на Барса тогава, шампионът на Англия Челси и Вердер, които не помня дали бяха шампиони, но бяха заедно с Байерн най-добрите в Германия. Сравни ги с Базел, осакатения Ливърпул, който го размятаха в цяла Англия и лошата форма на Реал въпреки, че бяха спечелили ШЛ предния сезон. 8-) Колко скъп отбор има Лудогорец и колко и какъв имаше Левски. ;)

Това са супер субективни показатели, които показваш. Левски тогава имаха май 5 чужденци.....Томашич, Вагнер, Бардон, Ричи, Екундайо. Лц играе винаги поне с 5-ма българи. Стоянов-Минев-Александров/Терзиев-Дяков-Мишо Александров...да не забравяме, че и Златински беше титуляр в ЛЕ. Не мога да сравнявам никого с Базел, защото Базел биха например Челси. А Базел за 8 години е дръпнал много.....иначе ти ми сравни Барса с Реал М и Челси с Ливърпул и Вердер с Базел. Няма как да ги сравним. 8 години са прекалено много време за да сравняваш пазарни цени на играчи и заплати. Факт е, че 3-те най-скъпи покупки и играчи на Лц бяха провал и имаха минимално(да не кажа никакво) участие в ЕКТ. Говоря за Анисе, Ангуло и Хамза. Всички останали играчи са купувани за суми, каквито по онова време Левски даваше за играчи.
А това кой в каква форма се е намирал си е проблем на отборите. Не знаеш и Лц в каква форма са били.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 17 юли 2015 15:44

bobo_13 написа:
Това са супер субективни показатели, които показваш. Левски тогава имаха май 5 чужденци.....Томашич, Вагнер, Бардон, Ричи, Екундайо. Лц играе винаги поне с 5-ма българи. Стоянов-Минев-Александров/Терзиев-Дяков-Мишо Александров...да не забравяме, че и Златински беше титуляр в ЛЕ. Не мога да сравнявам никого с Базел, защото Базел биха например Челси. А Базел за 8 години е дръпнал много.....иначе ти ми сравни Барса с Реал М и Челси с Ливърпул и Вердер с Базел. Няма как да ги сравним. 8 години са прекалено много време за да сравняваш пазарни цени на играчи и заплати. Факт е, че 3-те най-скъпи покупки и играчи на Лц бяха провал и имаха минимално(да не кажа никакво) участие в ЕКТ. Говоря за Анисе, Ангуло и Хамза. Всички останали играчи са купувани за суми, каквито по онова време Левски даваше за играчи.
А това кой в каква форма се е намирал си е проблем на отборите. Не знаеш и Лц в каква форма са били.

Точно както и очаквах. Ще се измъкнеш по най-жалкия начин като се оправдаеш, че не можеш да направиш сравнение. :lol:
[center]Николай Митов: Те не са точно ЦСКА, Литекс си ги бием... Няма проблем!

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 17 юли 2015 15:51

korteneca написа:
bobo_13 написа:

Точно както и очаквах. Ще се измъкнеш по най-жалкия начин като се оправдаеш, че не можеш да направиш сравнение. :lol:

Ама какво да сравнявам човек? Левски и Лц играят с по 4-5 чужденци. Най-скъпите покупки на Лц са провал и не играят. Дори Ангуло беше контузен почти година. Реал - носител на ШЛ, мега отбор(какво да го сравнявам с Барса); Ливърпул 2-ри в Англия с големи играчи равносилен на Челси. Базел е по-добър от Вердер по онова време.
Какви сравнения искаш за 8 години разлика. Той футболът и трансферите се променят на всеки 6 месеца...ти ще сравняваш 8 години разлика.

Фактите са, че Лц с 1 уастие в ЛЕ стигна 1/8 финал. И от 3 уастия в ШЛ влезе в групите и записа 4 точки(от които 1 победа).

Както и да го погледнеш Лц за 2 сезона в Европа се представи по-добре отколкото Левски за последните 25 години в ЕКТ.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 17 юли 2015 15:59

bobo_13 написа: Реал - носител на ШЛ, мега отбор(какво да го сравнявам с Барса);
Ливърпул 2-ри в Англия с големи играчи равносилен на Челси.
Базел е по-добър от Вердер по онова време.

Ок Реал и Барса са равностойни или почти.
Я ми кажи големите играчи на Ливърпул от есента на 2014, сравнени с отбора на Челси от 2006, за да се посмеем всички. Рики Ламбърт vs Дидие Дрогба, Шкъртел vs Тери, Джерард на 35 vs Лампард на 27, Миньоле vs Чех?
Мачовете с Порто ли ти подсказаха, че Базел е по-добър от Вердер? Откога шампионът на Швейцария се котира по-високо от шампиона на Германия (да, Вердер беше шампионът на Германия)

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 17 юли 2015 16:06

drvasko98 написа:
bobo_13 написа: Реал - носител на ШЛ, мега отбор(какво да го сравнявам с Барса);

Я ми кажи големите играчи на Ливърпул от есента на 2014, сравнени с отбора на Челси от 2006, за да се посмеем всички. Рики Ламбърт vs Дидие Дрогба, Шкъртел vs Тери, Джерард на 35 vs Лампард на 27, Миньоле vs Чех?
Мачовете с Порто ли ти подсказаха, че Базел е по-добър от Вердер? Откога шампионът на Швейцария се котира по-високо от шампиона на Германия (да, Вердер беше шампионът на Германия)

Остави го, той така с монета си ги определя кой е по-добър. :) Омразата му към столичните отбори го заслепява толкова, че не може едно просто сравнение да направи. Едва ли не изкарва, че Левски е разполагал със същото което и Лудогорец, но през 2006. Той не може да зацепи, че не трябва да сравнява Вердер от 2006 с Базел от 2014, а какви бяха като сила през съответните сезони. Не случайно групата на Левски беше наречена "група на смъртта" именно заради наличието на Барса, Челси и Вердер. :)

[rimg]https://image.prntscr.com/image/282def5483004b6fbf06a977c146b67b.gif[/rimg][/center]

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 17 юли 2015 16:07

drvasko98 написа:

Хехехе, ти направо ме разби. Вердер по онова време не направиха нищо, докато Базел редовно си минава първите групи в ШЛ, а и има полуфинал в ЛЕ само по-предния сезон.
Какво да сравнявам Рики с ДИдие...национал на Англия и национал на Бряг на слоновата кост. Ти ги сравнявай. Това са адски субективни глупости, които пишеш и са дребнави. Това дори световни анализатори, доказани имена не могат да ти сравнят.
Аз не мога да разбера какво искаш да ми докажеш. Че Левски с оня отбор ако играеха миналия сезон на мястото на Лц в ШЛ щяха да постигнат повече ли? Това ли се опитваш да ми кажеш?

Мляко с ориз
Контакти:

Мнениеот Мляко с ориз » 17 юли 2015 16:13

korteneca написа:
Мляко с ориз написа:
Жалки отборчета са двете, чиито фенове се спукват сега от злоба, а нареждаха нас като им се смеехме. СЪщите сте и си личи.
Жалък беше целият цирк, който се разигра цяло лято, за да се спаси един клуб, създаден от комунисти и ощетил държавата с милиони само и само да не изпадне в долна дивизия. Ние не сме фенове на титлите и трофеите като вас. За нас участието в ЕКТ нито е задължително, нито е някаква кауза (както беше за Лудогорец). Вие му мислете, че след още 4-5 години в средата на таблицата от "Фенове милиони" ще станете фенове стотици :mrgreen:

А вие къде ще сте? Сред първите 3 отбора ли? :lol: Айде стига ме забавлява. Как да е задължително участието Ви в ЕКТ като сте отбор създаден да крета в средата на класирането 100 години и на всеки 10 години има-няма да участва в ЕКТ. :lol:

ахахха искрено ме забваляваш. Къде ще сме ние - нас не ни мисли. Ние всяка година ви вгорчаваме животеца и си личи по броя теми, които бълвате фенчетата на отбори, които не би трябвало тази година да ги интересуват турнирите :mrgreen: Ние "умнико" сме създадени година преди вас и до идването на така тачените от вас феновете на двата отбора комунисти сме били най-успешния клуб, заедно със Славия. Вие сте били далеч назад, а онези с 4 те букви въобще ги е нямало. Създадени сме били за слатната среда вика :mrgreen:
Същите тея комунисти съсипват футбола във Варна (прочети малко история, няма да ти се отрази зле), ебават мамата и на футбола в други до тогава силни футболни центрове, само и само да са добре новото им отроче и вие покрай тях. 45 години правят от някога силните Славия и Черно море отбори за средата на таблицата или Б група. Полека лека всичко си идва на мястото

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 17 юли 2015 16:29

bobo_13 написа:
drvasko98 написа:

Хехехе, ти направо ме разби. Вердер по онова време не направиха нищо, докато Базел редовно си минава първите групи в ШЛ, а и има полуфинал в ЛЕ само по-предния сезон.
Какво да сравнявам Рики с ДИдие...национал на Англия и национал на Бряг на слоновата кост. Ти ги сравнявай. Това са адски субективни глупости, които пишеш и са дребнави. Това дори световни анализатори, доказани имена не могат да ти сравнят.
Аз не мога да разбера какво искаш да ми докажеш. Че Левски с оня отбор ако играеха миналия сезон на мястото на Лц в ШЛ щяха да постигнат повече ли? Това ли се опитваш да ми кажеш?

Сигурен ли си?
Как се представи Вердер в предходния сезон на ШЛ(2005-2006) или 2004/05? Дали не беше елиминиран не игра едната година 1/4 финал и 1/8 финал на ШЛ(не на ЛЕ)като беше на косъм от елиминирането на Ювентус след 3:2 и 1:2 (победния гол за Ювентус падна в последнта минута след безумна грешка на Т.Визе(подобна на тази на Н.Михайлов срещу Вердер)). Дали във въпросния сезон 2006/07 същия този Вердер не игра 1/2 финал на ЛЕ. ;) Дали във въпросната група ,ако не беше изравнителния гол на Л.Меси в 94-та минута в мача срещу Вердер,дали Вердер нямаше да изхвърли от играта актуалния носител Барселона?
В онзи отбор на Челси ,който беше актуалния шампион на Англия(доколкото си спомням миналата година Ливърпул не беше шампион ;) ) освен гореизброените играчи бяха привлечени и мегазвездите на световния футбол-М.Балак и А.Шевченко.
Пропускаш още нещо Левски и Лудогорец влезнаха в групите на ШЛ при различен регламент. Левски играеше при пълен жребий и елиминира 4-я в Италия Киево(който имаше в редиците си футболист като Амаури) и не само го елиминира,но не остави и грам съмнение в превъзходството си-нещо което беше признато и от самите италианци(20-на минути преди края общия резултат беше 4:0). Когато някой друг български отбор елиминира италиански отбор в ШЛ ,тогава може да сравняваме двете постижения .

Потребителски аватар
korteneca
Контакти:

Мнениеот korteneca » 17 юли 2015 16:30

Мляко с ориз написа:ахахха искрено ме забваляваш. Къде ще сме ние - нас не ни мисли.

Няма смисъл и да Ви мисля. То е ясно, че ще бъдете след нас в класирането. :lol:

Мляко с ориз написа:Ние всяка година ви вгорчаваме животеца и си личи по броя теми, които бълвате фенчетата на отбори, които не би трябвало тази година да ги интересуват турнирите :mrgreen:

Ама разбира се. Може да провериш колко хиляди теми пуснахте преди финала за купата, как мачът е уговорен да го спечелим ние, как са ни дадени повече билети за да дойдат по-малко ваши фенове, как съдията е купен и т.н, а то стана обратното. :lol:

Мляко с ориз написа:Ние "умнико" сме създадени година преди вас и до идването на така тачените от вас феновете на двата отбора комунисти сме били най-успешния клуб, заедно със Славия. Вие сте били далеч назад, а онези с 4 те букви въобще ги е нямало. Създадени сме били за слатната среда вика :mrgreen:

Разбира се тънко не споменаваш, че вие също сте били част от този комиунизъм само, че като играчка на ЦСКА. :lol: Винаги готови да свалите гащите за тях. Факт 'умнико". Не знам за какво сте създадени, но за 100 години най-големият успех на, който се кефите е измъчена победа срещу един от най-слабите отбори на Левски в историята намиращ се в нечовешка криза... Ами смешно си е.

Мляко с ориз написа:Същите тея комунисти съсипват футбола във Варна (прочети малко история, няма да ти се отрази зле), ебават мамата и на футбола в други до тогава силни футболни центрове, само и само да са добре новото им отроче и вие покрай тях. 45 години правят от някога силните Славия и Черно море отбори за средата на таблицата или Б група. Полека лека всичко си идва на мястото

Не сте се противили като гледам на този комунизъм, явно ви е било добре в сянката на ЦСКА. А ако наричаш едно късметлийско достигане до Европа, че всичко си идва на мястото... Ами добре, ще видим след края на новия сезон дали е така.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 17 юли 2015 16:40

Мляко с ориз написа:
korteneca написа:
Мляко с ориз написа:
Жалки отборчета са двете, чиито фенове се спукват сега от злоба, а нареждаха нас като им се смеехме. СЪщите сте и си личи.
Жалък беше целият цирк, който се разигра цяло лято, за да се спаси един клуб, създаден от комунисти и ощетил държавата с милиони само и само да не изпадне в долна дивизия. Ние не сме фенове на титлите и трофеите като вас. За нас участието в ЕКТ нито е задължително, нито е някаква кауза (както беше за Лудогорец). Вие му мислете, че след още 4-5 години в средата на таблицата от "Фенове милиони" ще станете фенове стотици :mrgreen:

А вие къде ще сте? Сред първите 3 отбора ли? :lol: Айде стига ме забавлява. Как да е задължително участието Ви в ЕКТ като сте отбор създаден да крета в средата на класирането 100 години и на всеки 10 години има-няма да участва в ЕКТ. :lol:

ахахха искрено ме забваляваш. Къде ще сме ние - нас не ни мисли. Ние всяка година ви вгорчаваме животеца и си личи по броя теми, които бълвате фенчетата на отбори, които не би трябвало тази година да ги интересуват турнирите :mrgreen: Ние "умнико" сме създадени година преди вас и до идването на така тачените от вас феновете на двата отбора комунисти сме били най-успешния клуб, заедно със Славия. Вие сте били далеч назад, а онези с 4 те букви въобще ги е нямало. Създадени сме били за слатната среда вика :mrgreen:
Същите тея комунисти съсипват футбола във Варна (прочети малко история, няма да ти се отрази зле), ебават мамата и на футбола в други до тогава силни футболни центрове, само и само да са добре новото им отроче и вие покрай тях. 45 години правят от някога силните Славия и Черно море отбори за средата на таблицата или Б група. Полека лека всичко си идва на мястото

Би ли ни казал кои големи футболисти е дал на българския футбол любимия ти отбор? И с какво точно любимия ти отбор е помогнал за развитието на българския футбол?
Любимия ми отбор е отбора ,който има ДЮШ дала най-много национални състезатели и разликата е такава,че и в следващите поне 50 години едва ли има шанс някой друг клуб дори да се доближи до нас.
Между другото били ни светнал за някакви успехи на националния отбор,когато любимия ти отбор е бил някакъв фактор? Защото аз се сещам за един фунадаментален и разтъсващ успех подкрепен с числовото(не цифрово :mrgreen: ) изражение 0:13. :) при който вратаря на другия отбор (Р.Замора) за цял мач не играе веднъж с топката. :)

Върни се в “Футбол - България”