Руски бомбардировач се разби, пилотите загинаха

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Руски бомбардировач се разби, пилотите загинаха

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 юли 2015 23:15

1982 написа:Значението е огромно. Щото бойната глава и нейните системи, са навързани със сума други системи в ракетата - навигационни и т.н., това е сложен механизъм, аз не съм експерт и не мога да го обясня най-правилно, но си спомням как точно това разправяше един ракетен инженер ..... нито САЩ, нито Русия, нито който и да е, е правил реален тест на цялото снаряжение и нямало гаранция, че всичко ще функционира перфектно заедно, правени са само експериментални тестове на ограничена траектория, но без функциониращи редица системи, най-вече свързани с бойния заряд на ракетите. По обясними причини.

Бойния заряд няма много общо с ракетата, за това и се тества отделно! Или си забравил само до преди 10-15 години по колко ядрени опита се правеха на година! Самите системи се тестват без никакъв проблем и без да носят ядрен заряд, така че не виждам как точно няма да се знае дали всичко ще функционира :) Що се отнася до рисковете от грешка, че то къде ги няма?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 15 юли 2015 23:20

Еми, не знам, аз самият не разбирам, просто казвам какво обясняваше някакъв спец, който две десетилетия се е занимавал с това, не му помня името, иначе бих ти го цитирал, сигурно и в нета ще го намеря това предаване. Като цяло, било доста сложно всичко и никога не било пробвано с пълен наряд от работещи системи, затова не се знаело къде може да изникне дефект при реални условия. Като говореше и за американците, и за руснаците.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 юли 2015 23:32

1982 написа:Еми, не знам, аз самият не разбирам, просто казвам какво обясняваше някакъв спец, който две десетилетия се е занимавал с това, не му помня името, иначе бих ти го цитирал, сигурно и в нета ще го намеря това предаване. Като цяло, било доста сложно всичко и никога не било пробвано с пълен наряд от работещи системи, затова не се знаело къде може да изникне дефект при реални условия. Като говореше и за американците, и за руснаците.

То дефект може да изникне и при десетки пъти тествана и проверявана система, както се е случвало не веднъж и с не малко ракети! От друга страна пък хора кацнаха на луната, пак без да е тествано преди това :) Шанс за неуспех винаги има, и въпреки всичко да не разчитаме на него :lol:

Scanspeak
Контакти:

Мнениеот Scanspeak » 16 юли 2015 19:46

HoUs4oOL написа:
DANS написа:
Scanspeak написа:"Истинско безумие е такъв самолет да носи ядрено оръжие, както и да бъде "флагман" на стратегическата авиация на Русия. Бузумни са плановете на Русия да го остави на въоръжение до 2040 г.!"

Това, че ще остане на въоръжение до 2040 от къде е? Питам, защото моята информация е, че по план 2025г. трябва да приземят и него, и Ту-160...........

По имеющейся в настоящее время информации, Ту-95МС сохранятся в составе ВВС России до 40-х годов XXI века,

http://lenta.ru/articles/2007/07/19/tu95/

А България какво има на въоръжение? :(

Едно е да остане в състава, друго е да бъде на въоръжение както в момента. Част от тези машини имат малко летателни часове и могат да бъдат преоборудвани в самолети за ранно предупреждение, електронна война, разузнаване и транспорт. Като цяло, аз и преди 20 години не ги виждах как ще стигнат до евентуална цел в предвид, че това изисква пълно въздушно надмощие, а Русия не е имала възможността ( основно заради военната си доктрина ) за такова от началото на Студената война. Всъщност, възможностите им за тактически ядрен удар чрез авиация не са достатъчни и само за военна кампания срещу Великобритания.

България има едни от най-страшните оръжия в света - арсенала ни включва към 600, 000 мангала, Сашо Томов, агитката на Разград ( около 12 души ), хранителните стоки на Сами-М и още други разнородни оръжия.
"Този коментар е спонсориран от Кен, кренвирши за всеки зелен"

Върни се в “Свободна зона”