Залезе ли звездата на Надал?
Как мислите?
Уимбълдън 2015
Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- blue avalanche
- Контакти:
Re: Уимбълдън 2015
Честито на Джокович. Няма какво да си кривя душата, в момента трудно може да бъде победен. Федерер показа страхотен тенис по време на всички мачове. Малко не му достигна.
Рано е да се каже, но може би да.
Моля се поне да има сили за още 1-2 титли от РГ.
blue avalanche написа:Залезе ли звездата на Надал?
Как мислите?
Рано е да се каже, но може би да.

[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Джоко според мен най-силното му оръжие е психиката...във важните моменти просто е непоколебим, мега здрави нерви

ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошлоИначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

По- скромното ми мнение Джокович през тази година се представя по- впечатляващо, отколкото през 2011-а.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Е, то и по резултати е така дотук - 3 финала на първите 3 Шлема, 2 от които спечелени, всички Мастърси взе дотук, без Мадрид, просто защото там не игра.
Движи се над 2011-а.
Движи се над 2011-а.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:Само си забравил нещо друго - Джокович е друг свят, срещу него просто няма как да стане тая.
В сравнение с Мъри - да, с Надал и Федерер са равностойни по моему.
blue avalanche написа:Залезе ли звездата на Надал?
Как мислите?
Такива крайни оценки трудно можем да дадем. Всички отписваха Федерер 2009-2010 и говореха как е време да се маха, да си гледа децата, да не се излага и т.н., но той вдигна отново нивото и в момента играе блестящ тенис. Надал минава през труден период, преследват го контузии, психически не е толкова устойчив. Преди беше като звяр, като акула, надушила кръв във важни точки. Лошото е, че след завръщането си прави по няколко силни мача, но силите му не стигат за повече, което е изненадващото. Не бих го отписал засега, по-скоро си мисля, че прави слаба година, а следващата ще е по-силна. Дали ще започне отново да печели толкова турнири не знам, но място в топ 4 може да намери.
По всяка вероятност ще запише първа нулева година (говорим за ГШ) от 2004 насам. От 2005 до 2014 неизменно печелеше поне по 1 шлем. Дано ме изненада някак си с титла в САЩ.
За последно спечели там през 2013, а през 2014 не игра поради контузия. Още ме е яд за пропуснатият трофей от Австралия 2014. Ако не се лъжа само 1 тенисист е печелил всички 4 шлема поне по 2 пъти - Род Лейвър. Рафа бе близо, но не успя.

[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Признавам си, че още преди няколко години мислех, че Надал ще започне да се срива, но той все ме опровергаваше. Вече обаче си мисля, че е почти невъзможно да си върне предното ниво. Надал твърде рано изгря сред големите. Практически е невъзможно да има спортното дълголетие на Федерер (очаквам и Джокович на неговоте години да е сред челните позиции, макар и не с толкова успехи като сега).
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Джокович лека полека започна да настига Рафа и Роджър по титли от ГШ. Дали пък някак си няма да ги задмине, съдейки по формата му и нулевата конкуренция? Аз очаквам да спечели още 3 шлема и формата му да падне.