Люпко Петрович е новият треньор на Литекс

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
OrangePower
Контакти:

Люпко Петрович е новият треньор на Литекс

Мнениеот OrangePower » 12 юли 2015 10:56

Люпко: С Ганчев се разбрахме в полунощ, искам титла

Изображение

Сръбският специалист Люпко Петрович си постави високи цели при второто си завръщане като треньор на Литекс. Той обяви, че иска да спечели титлата, нещо което все още не е постигал с ловчанлии.

Кариерата му в България започна с Левски и два пъти води тима от "Герена". Той обаче сравни Литекс с Цървена звезда, на който също три пъти е ставал наставник през годините.

"Щастлив съм, че за трети път ставам треньор на Литекс. Толкова пъти съм ръководил и Цървена звезда. За мен най-важното е с моя щаб да работим както трябва, Литекс да играе добър футбол и да се борим за трофеи."

"Моята цел винаги е шампионската титла. Нямаме много време, защото първенството започва. Трябва за кратко време да опозная футболистите. По време на тридневния лагер в Трявна ще разговарям с всеки един от тях и ще работим много здраво, за да бъдем подготвени за успешен старт на първенството", сподели Петрович при представянето си.

Сръбският специалист добави, че не е важно какъв договор има. За него е "достатъчна мъжката дума" и призна, че веднага щом са му се обадили от Литекс, е приел предложението.Той призна, че офертата е дошла от Гриша Ганчев снощи около полунощ и за няколко минути се е разбрал за договора си.

"Чувствам Ловеч като свой дом. Не ми трябваше второ обаждане от господин Ганчев, за да приема поканата му. Бях на почивка в Черна Гора, но запалих колата и пътувах 14 часа. Пристигнах в полунощ, а той ме чакаше и се разбрахме за няколко минути."

"Какво значение има договорът? Познаваме се и мъжката дума е най-важна. За мен това е клуб, който има всички условия, за да може един треньор да покаже на какво е способен", сподели още Петрович при представянето си.

Президентът на Литекс: Люпко Петрович е идеалният вариант

Изображение

Сръбската легенда Люпко Петрович официално беше представен като новия треньор на Литекс. Това се случи тази сутрин на базата на ловчанлии, а редом до него застана президентът на клуба Трифон Попов.

"Люпко Петрович няма нужда от представяне. Работил е при нас, доказано име е в Европа. На нас ни трябваше опитен треньор и мисля, че това е идеалният вариант", сподели Попов по повод назначението.

Това ще е третият престой на носителя на КЕШ с Цървена звезда от 1991 г. в Ловеч. При първия си той изведе "оранжевите" до Купата на България, а при втори беше в основата и на най-големите им успехи в Европа. Сега идва начело след един от най-сериозните им провали - отпадането още в първия кръг на Лига Европа от латвийския Йелгава.

В щаба на Люпко Петрович влиза треньорът на втория отбор на "оранжевите" Евгени Колев, а до няколко дни ще бъде привлечен още един асистент на сръбския специалист. В екипа му остават досегашният треньор на вратарите Иво Иванов и кондиционният специалист Гуидо Бауе.

С предшественика на сърбина - Красимир Балъков - си тръгнаха и двама от помощниците му. Това са Йончо Арсов и Добри Митов. А иначе Петрович изведе днес тима и на първата си тренировка начело.

Петрович: Гриша си спомни за мен и ето ме пак в Литекс

Малко преди да бъде представен официално като новия старши треньор на Литекс, легендата Люпко Петрович даде интервю в родината си. Той обяви, че с него се е свързал лично доскорошният почетен президент на ловчанлии Гриша Ганчев и го е поканил да поеме поста. Бизнесменът вече е начело на ЦСКА.

"Оранжевите" са в търсене на нов наставник след оставката на Красимир Балъков. 68-годишният сърбин беше забелязан в Ловеч вчера и веднага стана ясно, че ще е заместникът на звездата от САЩ'94.

"Собственикът Гриша Ганчев, който отскоро си има и ЦСКА, иска да прекъсне доминацията на Лудогорец. Затова се сети за мен, обади ми се и... всички знаете резултата. Аз тръгнах полека от Сърбия и ето ме, вече съм в Ловеч."

"Отборът на Литекс продължава да е изключително добър и аз без да се замислям приех поканата. Вярвам, че мога да изпълня изискванията. Не искам сега да говоря за титли, защото това само ще мотивира Лудогорец."

"Но този път ще се опитам хората тук да ме запомнят. Ще е хубаво да спечелим титлата, но аз обещавам да се хвърлим за Купата и да играем добър футбол. Толкова ви казвам за първия си ден, даже може би ви разкрих прекалено много", сподели Люпко Петрович пред изданието "Журнал".

Потребителски аватар
sirakov77
Контакти:

Re: Люпко Петрович е новият треньор на Литекс

Мнениеот sirakov77 » 12 юли 2015 11:06

Първо да ви честитя, че най-накрая се отървахте от "специалиста" Балъков! Без да се заяждам, ама като чета заглавията в Гонг и ми изскача един въпрос! Люпко защо преговаря с "фена" ви ? :mrgreen:
ivo77 написа:Защо удрят черното тото?! Благодарение на него все още имаме футбол.. :lol:

Vladislav
Контакти:

Мнениеот Vladislav » 12 юли 2015 11:16

sirakov77 написа:Първо да ви честитя, че най-накрая се отървахте от "специалиста" Балъков! Без да се заяждам, ама като чета заглавията в Гонг и ми изскача един въпрос! Люпко защо преговаря с "фена" ви ? :mrgreen:

Защото и те се издържат от "феновете". Като отбора на ДПС. Люпко си е пич, ама на 2-3 ракии посред нощите и той не знае какво приказва.

Потребителски аватар
Isco
Контакти:

Мнениеот Isco » 12 юли 2015 11:20

Тоя път ще изкара ли повече от 1 2 сезона. :) Успех ви желая и честит ви нов треньор. ;)

Потребителски аватар
OrangePower
Контакти:

Мнениеот OrangePower » 12 юли 2015 11:20

Vladislav написа:
sirakov77 написа:Първо да ви честитя, че най-накрая се отървахте от "специалиста" Балъков! Без да се заяждам, ама като чета заглавията в Гонг и ми изскача един въпрос! Люпко защо преговаря с "фена" ви ? :mrgreen:

Защото и те се издържат от "феновете". Като отбора на ДПС. Люпко си е пич, ама на 2-3 ракии посред нощите и той не знае какво приказва.

Хайде, хайде много добре знае какво приказва, а и трудно би объркал човек като Ганчев по телефона дори и да е на 2 шишета ракии. Аз до колкото знам Ганчев още не е официално собственик на ЦСКА и акциите не ги държи, а може и изобщо да не се стигне до официално становище като собственик или съсобственик на ЦСКА.

Потребителски аватар
greenlandia

Мнениеот greenlandia » 12 юли 2015 11:23

Поредния БУШОН, а защо нямащия нищо общо с фирменни си отбор преговаря за треньор.В тая държава всеки ни прави на балами,включително и мутрагена джудже ганчев!!!!
Ненавиждам левски и цска!!!! от днес 14.11.2013 и лайногорец.
НЯМА МОЕ,НЯМА ТВОЕ,СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 12 юли 2015 11:30

Честно казано направо съм потресен от това решение на Гришата. За какво му е треньор на 68 години? Вече няма Европа. За нашето смешно първенство няма смисъл от такива изхвърляния с треньорите. Любко лежи на едни лаври отпреди 25 години и това му е. Навсякъде провали...една титла с мега селекция в Левски, а с огромен бюджет само една купа с Литекс.
Смешно е да се твърди, че Литекс ще бъде претендент за титлата с тия житни бегачи от Португалия. Да, сега е моментът да се напънат за 2-ро място, но....Сега Любко и той ще доведе 5-6 негови играча, че не знае португалски. Абе смях.
Толкова ли няма един млад треньор да му даде Гришата шанс, ами все разчита на някакви псевдо треньори. Любко, Пенев, Бала, Йешич, Мъри.....абе дай шанс на Тоди, Дани Моралес, Колев, Ники Димитров...и т.н.
Интериорни врати - Врати хармоника

kirosko84
Контакти:

Мнениеот kirosko84 » 12 юли 2015 11:30

greenlandia написа:Поредния БУШОН, а защо нямащия нищо общо с фирменни си отбор преговаря за треньор.В тая държава всеки ни прави на балами,включително и мутрагена джудже ганчев!!!!

Че някой връзва ли му се на циганииите на мутрата.
Колкото до смяната - пореден селски ход на Литекс, до две години този отбор ще се самозакрие, ако джуджи не дръпне шалтера преди това.

Achtung_Juden

Мнениеот Achtung_Juden » 12 юли 2015 11:35

Ганчев нали е собственик на отбор от В група, какво има да се разбира с Петрович?
Преименуван отбор с преименуван директор и преименуван треньор :lol: -> ЦСКА-София - смърди на Литекс, та се не трае.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 12 юли 2015 11:36

Щом феновете на други отбори са се загрижили за Литекс то значи се движим в правилна посока.
За сега му желая успех на дядо Люпко.
Achtung_Juden написа:Ганчев нали е собственик на отбор от В група, какво има да се разбира с Петрович?

Това има ли го обявено някъде официално.
Искаш ли да се обзаложим, че скоро червените фенове ще вият, като хималайски мечки и отново г-н Ганчев ще стане дришата?
Помията в родния футбол е толкова много, че не си заслужава въобще да си трови човек нервите.
Аз също съм противник на тези неща, но нас феновете никой не ни пита за нищо.
Последна промяна от PFC Litex на 12 юли 2015 11:38, променено общо 1 път.
Изображение

Върни се в “Архив”