boabbb написа:Tommi написа:boabbb написа:Васко, едно мое мнение, макар и да не съм специалист като Каролев, а и той се качи на Мусала по-бързо от мене![]()
Близо 5 години върви "спасителния план" за Гърция, 5 години правят икономия след икономия, всичко по договора с ЕС ... Пет години те нямат никакъв растеж на икономиката
Хем спазваш "правилата" , хем няма никаква файда ... Какво се получава - взимаш нови кредити, за да плащаш стари и затъваш все повече
За мен гърците не са виновни, че не искат да живеят лошо като нас
За тях не е нормално пенсията да ти е под 500 евро и искат старите си пенсии ( предполагам, около хилядарка ), за да живеят "като нормални хора"
Почна ли да се замисляш ... Няма как да получиш растеж като постоянно свиваш потреблението и това всички го знаят
А как да осигуриш необходимото потребление? С неконтролиран държавен харчлък, който го финансираш с дългове и/или големи данъци ли?
А по въпроса за искането всеки знае да иска, обаче ресурсите в икономиката са ограничени.
Томи, нека направим интересен експеримент - Холандия е една от страните с най-висок доход в Европа ... Назови ми продукт, нещо, което се прави в Холандия, освен китки530 милиарда външен дълг - 75% от БВП ... При нас са 25 и вече идват много ... За едни може, ама за други - май не, а
Не е това въпросът. В Холандия, както и във всяка развита държава в света (в Гърция също е така) е водещ секторът на услугите.