За мен партизаните преди 44-та и горяните след това са едно и също нещо - това е въоръжена борба против тогавашната власт.
И в двата случая едни хора са взели пушките и са хванали балкана. И в двата случая има финансиране от чужди държави.
Принципна разлика не виждам. Това е тероризъм.
Така че едните да се оценяват като народни борци, а другите - като терористи, няма нищо общо с истината. Това е политизиране и демагогия.
Народни борци са Левски, Раковски и т.н., които се борят срещу чужд поробител и зад тях застава целият народ, а не една част от него.
Горянското движение – забравената съпротива
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- damyanov1963
Re: Горянското движение – забравената съпротива
djd написа:За мен партизаните преди 44-та и горяните след това са едно и също нещо - това е въоръжена борба против тогавашната власт.
И в двата случая едни хора са взели пушките и са хванали балкана. И в двата случая има финансиране от чужди държави.
Така че едните да се оценяват като народни борци, а другите - като терористи, няма нищо общо с истината. Това е политизиране и демагогия.
Народни борци са Левски, Раковски и т.н., които се борят срещу чужд поробител и зад тях застава целият народ, а не една част от него.
По време на партизаните, властта е била с Германия, а по време на горяните със СССР. И в двата случая имаме намеса на чужди държави.
А зад Левски, Раковски и т.н. "целият" народ застана едва след освобождението. Ако беше с тях преди, Левски нямаше да бъде предаден и след това оставен да бъде обесен, а на Бенковски нямаше да се налага да вдига народа на въстание с прилъгване, псувни и закани
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Горяните са били соросоиди и са били платени от Вашингтон, Брюксел и Тел Авив, които още от 3 млр. години преди Христа се стремят да колонизират България и да избият народа й.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
- Captain Stottlemeyer
aleksandrov77 написа:...На мястото на етническите българи бяха размножени и пуснати с предимство в България НЕбългари - цигани, бежанци, емигранти и др.! В огромното си болшинство тези хора са мюсюлмани!...
Александров, Александров, этот форум наш с тобою, стали мы его судьбою - ты вглядись в его лицо...
1. Как бяха разможени тези небългари бе, Александров!? Чрез клониране ли? Или циганите се е**т на поразия, а ние философстваме във форумите...
2. Явно не си запознат, но циганите в огромната си част не са религиозни. Религиозните са грубо 50:50 християни и мюсюлмани.
3. Правиш ли разлика между бежанци и имигранти (не емигранти)?
4. Имаш ли представа, колко са бежанците (основно от Сирия) в България? Дали не са много по-малко от населението на един столичен квартал?
5. В България има около 10 % български граждани, които са родени и отраснали тук и които са мюсюлмани. Това проблем ли е за теб?
6. Знаеш ли колко мюсюлмани живеят в любимата ти Русия? И като брой, и като процент са повече от мюсюлманите в една Германия, например...
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
damyanov1963 написа:djd написа:За мен партизаните преди 44-та и горяните след това са едно и също нещо - това е въоръжена борба против тогавашната власт.
По време на партизаните, властта е била с Германия, а по време на горяните със СССР. И в двата случая имаме намеса на чужди държави.
А зад Левски, Раковски и т.н. "целият" народ застана едва след освобождението. Ако беше с тях преди, Левски нямаше да бъде предаден и след това оставен да бъде обесен, а на Бенковски нямаше да се налага да вдига народа на въстание с прилъгване, псувни и закани
Може би не целият народ е участвал, но съм сигурен, че целият народ е бил ЗА тях. Изключение правят българите, които са работили в тогавашната власт, както и други етноси, с които е била населена територията ни.
В случая с партизаните и горяните не е същото. Формално ние сме независима държава, със собствена власт и сме съюзници на други държави.
Можем ли да наречем партизаните борци за освобождение от нацистка окупация, а горяните - от съветска?
Пак ти казвам, за мен това е политическа борба, но с оръжие в ръка, тъй като политическите сили, които я водят, са забранени. И в двата случая, ако въоръжената борба беше станала по-мащабна, можеше да се стигне до гражданска война. Което е едно от най-лошите неща, които могат да се случат на един народ. В САЩ е имало, в СССР е имало, в Испания, в Гърция. Добре е, че в България сме избегнали това братоубийство.
- Captain Stottlemeyer
damyanov1963 написа:язе написа:...Всъщност бригади имаше не само по селата, а и по заводите. И то даже по заводите бяха повече. Най- вече в консервните комбинати. За 4 години в техникума, съм бил 3 пъти на бригада в завод и само веднъж на село. Като студент изобщо не съм ходил на бригада. Като войник и работник също. Или послъгваш, или си вече толкова стар, че имаш огромни бели петна в паметта.
Бил съм на бригади и като ученик и като войник и като работник, така че и аз мога да кажа същото за тебе, или послъгваш, или имаш бланк в мозъка!
+1
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 06 юли 2015 17:32, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Captain Stottlemeyer написа:aleksandrov77 написа:...На мястото на етническите българи бяха размножени и пуснати с предимство в България НЕбългари - цигани, бежанци, емигранти и др.! В огромното си болшинство тези хора са мюсюлмани!...
Александров, Александров, этот форум наш с тобою, стали мы его судьбою - ты вглядись в его лицо...Е, много тъпо парче си и не мога да не ти отговоря, макар че си имам друга, по-важна работа!
1. Как бяха разможени тези небългари бе, Александров!? Чрез клониране ли? Или циганите се е**т на поразия, а ние философстваме във форумите...![]()
2. Явно не си запознат, но циганите в огромната си част не са религиозни. Религиозните са грубо 50:50 християни и мюсюлмани.![]()
Aбсолютна лъжа! Много малка част от циганите са християни. Един клан в Катуница и един във Видин- тва е. Сичко останало се турчее и са си мюсюлмани. И си говорят на турски...
... и после внезапно си направих секуро.
djd написа:За мен партизаните преди 44-та и горяните след това са едно и също нещо - това е въоръжена борба против тогавашната власт.
По твоята логика всички борци за свободата ни (Левски, Ботев и т.н.) са терористи, каквито се опитаха да ги изкарат от ДПС...
[center][/center]
Код: Избери всички
01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100Re: Горянското движение – забравената съпротива
Captain Stottlemeyer написа:damyanov1963 написа:язе написа:...Всъщност бригади имаше не само по селата, а и по заводите. И то даже по заводите бяха повече. Най- вече в консервните комбинати. За 4 години в техникума, съм бил 3 пъти на бригада в завод и само веднъж на село. Като студент изобщо не съм ходил на бригада. Като войник и работник също. Или послъгваш, или си вече толкова стар, че имаш огромни бели петна в паметта.
Бил съм на бригади и като ученик и като войник и като работник, така че и аз мога да кажа същото за тебе, или послъгваш, или имаш бланк в мозъка!
+1Може и да е бил слаботелесен (-умен), или някое връзкарче, за да не ходи по бригади...
Бил съм на бригади като ученик, като студент и като служител. Като войник служих в КЕЧ - нас не ни пращаха на бригади по понятни причини.
Работил съм в селското стопанство (най-вече), в производството (АРЗ на Гара Искър и "Мелта" - Ловеч), в строителството (в София и на Рожен - на строежа на Националната обсерватория).
Явно и двамата сте по- дърти от мен. Не подценявайте деменцията...
Относно "връзкарството"... отървах една бригада, като вместо това отидох на военно обучение за авиомеханик.
... и после внезапно си направих секуро.
hajitsu написа:djd написа:За мен партизаните преди 44-та и горяните след това са едно и също нещо - това е въоръжена борба против тогавашната власт.
По твоята логика всички борци за свободата ни (Левски, Ботев и т.н.) са терористи, каквито се опитаха да ги изкарат от ДПС...
От гледна точка на властта са терористи. Но тогава властта е чужда, османска.
Затова от наша гледна точка са борци за свободата на България.
И при партизаните, и при горяните имаме българска власт, избрана с избори.