38% от гърците казаха ОХИ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Re: 38% от гърците казаха ОХИ

Мнениеот saffron » 06 юли 2015 12:43

honda написа:По стара българска традиция виждам и хора ,които се радват на това,което става в Гърция,водени от принципа : за мен е по-важно на Вуте да му е зле,отколкото на мен да ми е добре". Много хора не си дават сметка,че ако гори къщата на съседа ,това меко казано не е добре и за теб. Няколкостотин хиляди българи работят в Гърция,основно на сезонна работа, в селското стопанство, като домашни прислужници ,някой дава ли си сметка че сигурно 75% от тези българи ще бъдат освободени от работа в най-скоро време и какво им остава на тези хора освен да се върнат в България и да се присъединят към армията на безработните(повечето от тези българи са от райони ,в които така или иначе безработицата не е никак малка),оставям настрана ,че всеки един от тези българи внасяше в България по няколко(не много) хиляди евро на година,но това правеше стотици милиони(минимум) евро на година,а това е нещо което няма как да се отрази благотворно и на всеки един от нас.

Пука ми за прислужниците и маслиноберачите , който ще останат без работа ! Ако не ги изхвърлят по-добре да се махаме от тоя псевдо съюз в който за едни може а за други не може...
Това че ти или някой друг имате роднини , който работят там въобще не ме интересува. Какво заблуждаваш хората за съседски къщи и други подобни глупости. Не си прав.
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

ivaka
Контакти:

Мнениеот ivaka » 06 юли 2015 12:45

honda написа:Времето ще покаже дали за гърците резултатите от вчерашния референдум са добри или лоши,според не са добри,но времето ще покаже.
Гърците имат още еди друго "ОХИ" казано на Италия и Германия през 1940. След него постигат сериозни военни успехи срещу Италия ,но когато на сцената се появяват немците , гърците са прегазени за часове.
И на мен сега ситуацията малко ми прилича на поговорката :"ахо -иху и накрая тихо".
Но има и едно голямо "НО" и това е голямото "НО" ,на което разчитат гърците, че кредиторите няма за зачеркнат дадените кредити и накрая ще се стигне споразумение при до доста по-приемливи за гърците параметри.
Има и още нещо гръцката икономика не е много тясно обвързана с икономиката на останалите страни от ЕС. Реално най-големите пера в гръцката икономика са туризма и корабния бизнес(колко хора във форума знаят че Гърция е държавата с най-голям флот във света), а тези две пера са общо взето независими и по един или друг начин носят никак не малко свежи пари отвън в Гърция. Дали тези две пера ще се окажат достатъчни да издърпат Гърция не мога да кажа ,по скоро не.
При всички случаи времената на сертакито, суфлакито и узото ,както и на 36 часовата работна седмица ,2000 евро пенсия и домашните прислужници във всяка къща в Гърция отминаха безвъзвратно. Сега на гърците им предстои много сериозно затягане на коланите,но ако някой си мисли че стандарта в Гърция ще стане по-нисък от този в България,аз много се съмнявам. Все пак приходите им са много по-високи отколкото на България
По стара българска традиция виждам и хора ,които се радват на това,което става в Гърция,водени от принципа : за мен е по-важно на Вуте да му е зле,отколкото на мен да ми е добре". Много хора не си дават сметка,че ако гори къщата на съседа ,това меко казано не е добре и за теб. Няколкостотин хиляди българи работят в Гърция,основно на сезонна работа, в селското стопанство, като домашни прислужници ,някой дава ли си сметка че сигурно 75% от тези българи ще бъдат освободени от работа в най-скоро време и какво им остава на тези хора освен да се върнат в България и да се присъединят към армията на безработните(повечето от тези българи са от райони ,в които така или иначе безработицата не е никак малка),оставям настрана ,че всеки един от тези българи внасяше в България по няколко(не много) хиляди евро на година,но това правеше стотици милиони(минимум) евро на година,а това е нещо което няма как да се отрази благотворно и на всеки един от нас.

Изчетох коментара ти и намирам, че има много логика в него, НО, както пишеш и ти за "НО"-то.
Ти да знаеш някой да може да каже "НЕ" на кредитор?
И за още нещо ВСИЧКИ сте в заблуда, това за страндарта е вече само спомен.
Данъците и осигуровките хвърчат в небесата, няма такава история 10% като у нас.
Вярно е, бедни сме, но и много неща са ни евтини, а при тях не е така.
Взимат много, но им взимат и много!
Вече е така!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 06 юли 2015 13:09

luxorus написа:Каквото и да се случи с Гърция, все пак събитията са добър повод за преосмисляне на цялостната европейска икономическа политика! Основна функция на всяка държава е да гарантира балансирано развитие на цялата територия! При съществуващите дисбаланси, ЕС няма никакъв шанс да оцелее! Или поне не в този вид! ЕС постепенно и последователно се деиндустриализира! От работилницата на света, днес Европа внася повечето индустриални стоки! Германия е единственото изключение, просто защото имаше голям индустриален потенциал, но ако нещата продължават така, там ще стане същото! С какво европейските държави си пълнят бюджетите!? С потребителски данъци-ДДС и акцизи! Разходите по администриране не са големи, а събираемоста е изключително висока, въпреки измамите! Лошото, е че за да има повече приходи в хазната е нужно постоянно да се увеличава потреблението! .....Гърците преди 35г бяха основно овчари и рибари, а самата Гърция имаше сериозна лека индустрия! Сещам се например, че гърците бяха един от най-големите производители на обувки, които минаваха за едни от най-качествените! Всичко това беше затрито, а гърците под вещото ръководство на Брюксел бяха превърнати в чиновници, хотелиери и сводници! Играе ли били сиртаки, спели следобед и щракали с пръсти! ОК! Ми какво друго да прави един собственик на един мини хотел с 5 стаи! Това искаше от тях Брюксел и те това направиха! Друг е въпроса, че ПАСОК буквално им го зачука с огромните кредите,които бяха взети покрай олимпиадата! Всъщност точно олимпиадата беше началото на края!

1. Всъщност, ако разбираше малко повече от икономика, щеше да знаеш, че БВП не се създава само във фабриката и на полето. Неслучайно в случая с България повече от 33 % от БВП на страната се падат на София, независимо от това, че тук живее около 16 % от населението на страната (според официалното преброяване, иначе са повече). ;) Какво ли пък да кажем за Лондон - един от водещите финансови центрове (ако не и №1) в света!?... :roll:
2. Това, че Западна Европа изнесе (най-вече) мръсното си и материалоемко производство по периферията (само един пример - гумите Pirelli), а за себе си остави високотехнологичния сектор, съвсем не значи, че тя се деиндустриализира. :lol:
3. Случайно, освен че са правели хубави (според теб) обувки, Гърция е № 1 в световния търговски флот: За периода 2012-2013 година гръцките корабособственици са притежавали 3428 кораби, които са съставлявали 15.56 на сто от световния търговски флот. Отделен въпрос е, че туризмът също е доходна мина, която ние се сетихме да експлоатираме едва през последните години (и то не по най-добрия начин), много по-късно от хитрите византийци... 8-)

http://exporter.bg/index.php?option=com ... &Itemid=55
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 06 юли 2015 13:31

Момчета, знаете ли, че години наред гърците са спазвали мерките, предписани им от МФВ, дори са били похвалени от МВФ за това и ето докъде стигнаха. Тук изниква въпросът колко смислени са били въпросните мерки.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 06 юли 2015 13:35

Абе, къде е Варуфакис? :lol: Защо така напусна потъващия кораб? :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 06 юли 2015 13:38

38??? А на изборите за ГЕРБ що го пишете 30 и кусур като то в най - добрия случай е 15???
Усещам двоен стандарт нещо! ;)

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 06 юли 2015 13:41

aleksandrov77 написа:Поправете си заглавието - не 38%, а 62% от гръцкия народ каза "ОХИ"!

Това е форумът на Гонг - тук не бъка от интелект :lol:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 06 юли 2015 13:41

Tommi написа:Абе, къде е Варуфакис? :lol: Защо така напусна потъващия кораб? :)

Каза: Чакай малко, взе парите и избяга :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 06 юли 2015 13:48

nghcvth написа:Момчета, знаете ли, че години наред гърците са спазвали мерките, предписани им от МФВ, дори са били похвалени от МВФ за това и ето докъде стигнаха. Тук изниква въпросът колко смислени са били въпросните мерки.

По-скоро, години наред гърците са лъгали в официалните си данни за бюджетен дефицит - отчитани 1-2 % при реални 13-14%. Нали преди 2-3 години им лъснаха задниците.
За съжаление всичко това е правено след влизането им в Еврозоната.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 06 юли 2015 14:02

Какво става, бе пичове , празнувате ли !? След като поспахте добре, как оценявате положението ? Ще сривате ли Европа ? Ще ходите ли в Брикс ?
Половин Европа не е спала от притеснение, какво ще каже днес Ципрас...Даже европейските туристи масово напускат гръцките острови от страх, че ще останат без пари...

Върни се в “Свободна зона”