Русчук, 1-й Март 1886 г.
З.Стоянов
Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в.”Дунавски лебед”, 1859 г.0 Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише: “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно. Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.
“Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.
Защо Ботев видя българските русофили като фекалии от дръглив
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Защо Ботев видя българските русофили като фекалии от дръ
,,Единственият изход из това грозно положение , в което се намира народът ,е революцията и то революция народна,незабавна,отчаяна,,! Христо Ботев
Без да съм русофил, само искам да ви питам- ако Русия не бе дошла да се бори със "законната османска власт" сега в коя държава щяхме да се намираме? То бива, бива, ама тъпотиите на някои минават всякакви граници. Препоръчвам ви да четете агента от ДС Иво Инджев, който няма друга занимание, освен да плюва Русия.
Последна промяна от nghcvth на 06 юли 2015 00:11, променено общо 1 път.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
- aleksandrov77
nghcvth написа:Без да съм русофил, само искам да ви питам- ако Русия не бе дошла да се бори със "законната османска власт" сега в коя държава щяхме да се намираме? То бива, бива, ама тъпотиите на някои минават всякакви граници. Препоръчвам ви да четете агента от ДС Иво Инжев, който няма друга занимание, освен на плюва Русия.
Ако не беше ни ОСВОБОДИЛА Русия от 500 годишно Османско рообство, сега щяхме да носим турски имена и да пишем на турски в този форум!
Аз лично съм благодарен на Русия , че ни помогна в много важен момент , дано и сега ни освободи от колониалното робство на САЩ и техните подлоги от ЕС!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!
GOLEADOR написа:Сега очаквам от двамата хейтъри да поискат разрушаване на руските паметници в България щото са ни окупирали и са прогонили мирно "присъстващите" турци от родината ни!
На руските не, но има един гнусен паметник в центъра на София, на съветската окупационна армия. Голям и величествен. На Левски и Ботев няма такива паметници в столицата, но на една гнусна окупаторка сме издигнали величествен монумент.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
- Жълто-черен Пловдив
- Контакти:
nghcvth написа:Без да съм русофил, само искам да ви питам- ако Русия не бе дошла да се бори със "законната османска власт" сега в коя държава щяхме да се намираме? То бива, бива, ама тъпотиите на някои минават всякакви граници. Препоръчвам ви да четете агента от ДС Иво Инджев, който няма друга занимание, освен да плюва Русия.
Не пречи да си благодарен, но не бива да си интелектуален инфантил и да вярваш в приказки от хиляда и една нощ. В политиката няма сантименти, има интереси. Имаме късмет, че точно в онзи момент руският имперски интерес е съвпаднал с българския национален въпрос. Както се вижда впоследствие, това не се случва през 1885, 1912-13, 1915-17 и 1944 г.
Виж, при сърбите е друга работа. Там наистина сантиментите са играли доста голяма роля и по тази причина Русия заплати с 15 милиона убити, разорение и болшевишка чума за 70 години. Сухата логика на събитията е диктувала Русия да не започва Първата световна война. Но уви, накрая те самите се оплетоха в собствените си сказки за панславизма.
Проблемът на българите, още от времето на Раковски и Ботев, е, че чуждопоклонниците са повече от истинските радетели за българщината.
Аз, например, обичам руската литература и култура, разбирам доста добре руски, гледам с удоволствие руски филми, но не съм русофил, нито поклонник на Путин.
1982 написа:GOLEADOR написа:Сега очаквам от двамата хейтъри да поискат разрушаване на руските паметници в България щото са ни окупирали и са прогонили мирно "присъстващите" турци от родината ни!
На руските не, но има един гнусен паметник в центъра на София, на съветската окупационна армия. Голям и величествен. На Левски и Ботев няма такива паметници в столицата, но на една гнусна окупаторка сме издигнали величествен монумент.
Тука става въпрос за гледна точка във всичко ... Навремето е имало русофили и русофоби, както и сега - Ботев явно е бил от вторите ... Нищо странно, аз лично не мисля, че всички трябва да приличаме на Ботев, Левски или когото и да било. С паметника е същата работа - някои го харесват, други - не

Леевски, оле

Русофилията е болестно състояние и показва душевно разстройство, това е състояние в което мозъка е объркан от подадената му информация, заблуждаваща личността да защитава нещо което не познава, тотално объркана и живееща в нереален свят, мечтаеща за нещо диаметрално противоположно на това което защитава. Много може да се говори по темата, но смисъл няма. Трябва да се пише в учебниците, за да знаят децата какво е било и какви са фактите. Защото облъчването продължило повече от 70 години, неминуено е оказало влияние и трябва 2 поколения да минат за да се заличи фалшивата прегръдка на руската мечка.
Само да добавя, тези личности Левски, Вазов итн да не ги изброявам всичките, те на са русофоби те са БЪЛГАРОФИЛИ ПАТРИОТИ, не изкривявайте думите и делата им.
boabbb написа:
Тука става въпрос за гледна точка във всичко ... Навремето е имало русофили и русофоби, както и сега - Ботев явно е бил от вторите ... Нищо странно, аз лично не мисля, че всички трябва да приличаме на Ботев, Левски или когото и да било. С паметника е същата работа - някои го харесват, други - неАз лично мисля, че паметници не трябва да се премахват ! Нали за това са паметници - на някои места дори можеш да си видиш грешките
Интересното е, че има и хора с по-особено мнение за Левски и Ботев, например
Аз имам един приятел, от типично възрожденски град, който, мисля на 19-ти февруари беше, нещо стана въпрос за Левски и той ми вика " Абе, какво ще почитам аз паметта на някакъв терорист "
Съптветно изненада от моя страна, която получи следния отговор - "Какво е правил той - обикалял и подготвял преврат, трепал е хора, криел се е от властта ... Сега как му викаме на това ? "
И Ботев и Левски са биле революционери от друго ,,тесто,, гледали са напред в бъдещето затова са биле радетели за ,,чиста и свята република ,, !Не са разбрани нито от ЦРК нито нито от народа ни за което имаме огромна дан към 2-та ни национални герой ! Левски е ескортиран от 2-заптиета и никой не го е освободил !Брат му Петър е умрял като просяк в Карлово !Майка им като вижда тежкото положение на семейството се удавя в кладенец !Ботев е убит от ,,приятелски куршум ,,на Н. О. който си признава на смъртното ложе !Тези наши титани са получили това от Киряк Стефчовци и Стамболовци -фоби и фили !