Как да се справи с депресията и самотата един отчаян човек

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, vaskonti, Madridist

meteorit
Контакти:

Re: Как да се справи с депресията и самотата един отчаян чов

Мнениеот meteorit » 04 юли 2015 00:38

Едва ли може да се даде полезен съвет, защото един съвет може да е полезен за един и напълно безполезен за друг. За да намери приятели човек, средата трябва да му съответства, не просто да е сред хора... В краен случай, ако се стигне до крайности, трябва да е запомнящо - да утрепеш някой политик например вместо просто да си сложиш въжето. :mrgreen: Всичко е относително

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 04 юли 2015 00:40

Ако това не е майтап, то единственото решение е действие. Страхът те е завладял. От провал, от излагане, от живота като цяло... Трябва да действаш въпреки страха, иначе няма да излизане от това положение. Намери си работа, започни да ходиш на фитнес, запиши се на йога примерно или на бойни изкуства, започвай да зарибяваш момичетата наред, има безброй сайтове, няма какво да ти пука, че ще те отрежат, рано или късно ще стане работата.

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 04 юли 2015 00:41

samotnik написа:
dafquezz написа:Не те знам дали си истински, ама ако си, най-верният ти ход е да се върнеш в университета. И като го направиш, ходи на лекции, не ги пропускай. Запиши се на някакъв спорт, университетите предлагат богат избор. Смени средата, бъди сред позитивни хора на твоята възраст. Няма как да не ти повлияе.

И като се върна там какво, пак проблеми - кой какво мисли за теб, ако не те харесат хората се сдухваш, депресираш, поне от тази гледна точка вкъщи телевизора и компютъра няма как да те предадат и изолират. Много се станали надути хората, тези с голямото самочувствие като по-малък в унивестите не можеше да се говори с тях и някой те смятат за много под нивото им, особено такива по-обикновени като мен без самочувствие ги изритват надалече и се чувстваш изолиран. Това много ми пречи, сега също ми влияе, чувствам себе си на моменти за човек, който е много под другите и не може да е като тях, не знам такъв съм от малък, явно проблем с психиката имам нямам обяснение защо не мога да преодолея емоционалността си.

Слушай сега, другия месец правя 28, а тази есен ще съм 3 курс студент. Имам едно провалено следване преди години, и съм бил в подобна дупка. Разликата е, че при мен повода за депресията беше по-различен. Спях по 16 - 18 часа на ден, не вършех абсолютно нищо.
Номера е да смениш средата. Реших да се стегна, кандидатствах наново, приеха ме. И аз като теб се притеснявах, че няма да се впиша сред 18-годишните хлапаци, че "ми е минал срока". Е, оказа се, че съм подценявал и себе си и тях. Същото правиш и ти. Предизвикай себе си, опитай, нищо не губиш.
Да се върна в университета, макар и поодъртял, беше най-доброто решение в живота ми и промени всичко тотално. Ще видиш, малко по малко ще намериш посока и смисъл. И спри да се приемаш за център на света, хората си имат по-важни занимавки от това да съдят и оценяват конкретно теб.
Този месец ще се роди и синът ми, така че нещата определено придобиват смисъл. Нищо не ти пречи да направиш опит. Гаранции за успех никой никога няма да ти даде. Единствената ти гаранция е, че нищо няма да се промени, ако нищо не предприемеш.

Потребителски аватар
visentii

Мнениеот visentii » 04 юли 2015 00:47

Първа стъпка - осъзнаваш проблема
Втора стъпка - търсиш вярното решение
Трета стъпка - прилагаш това решение
Четвърта стъпка - започваш нов живот, след първите три
За всичко това се търси специализирана помощ.
За нито една от стъпките няма да ти помогне спортен форум Gong
Успех.
Последна промяна от visentii на 04 юли 2015 22:41, променено общо 1 път.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 04 юли 2015 01:04

Абе курви в този университет няма ли?Щ е направите като начало един дует тя на кавал ти на хармоника и нататък нещата ще си тръгнат.Ако пък две европейчета се съберете два кавала ще надуете.По стара бабина рецепта джускаш едно–две твърди питиета и си готов. :lol:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 04 юли 2015 01:07

visentii написа:@dafquezz не го слушай, малко е изтрещял...и на него му трябва спец. помощ :)

Той си страда по Вальо Илиев и само д-р Ганчев може да му помогне. :mrgreen:

0kodil
Контакти:

Мнениеот 0kodil » 04 юли 2015 01:19

Да търсиш решение в спортен форум едва ли е много добра идея при такъв проблем.

И все пак. По-горе някой много добре те диагностицирал.

South_Park написа:
samotnik написа: мен ме мързи

Тук е основният проблем

Няма значение какви съвети ще ти бъдат дадени ако нямаш желание да направиш нещо.

Моят съвет е да търсиш сериозна помощ - дори с личния си лекар може да говориш - ще ти даде направление за психиатър, какъвто има в повечето поликлиники в големите градове. Там най-вероятно ще ти предпишат нещо. Може да търсиш и психолог. Те взимат пари, но родителите ти могат да гледат на това като на инвестиция - по-добре да дадат пари за това и да си намериш работа от колкото да те издържат още години. Ако пък сте религиозни може да говориш със свещеник.

Според мен трябва да престанеш да се вглеждаш в себе си и да започнеш да правиш нещо. Изолацията и кибиченето в нета няма да ти помогнат.

Най-лесно е да станеш доброволец някъде. Не знам къде живееш, но примерно БЧК набира доброволци навсякъде http://www.redcross.bg/dovrovoletz.html
В България хората, които мрънкат и намират кусури на себе си, всеки и всичко са в излишък и е лесно да се отнесеш по тва течение.
Ако правиш нещо такова поне ще изпъкнеш.

Важно е да се срещаш с хора и да правиш нещо полезно. Ако смяташ, че не си за БЧК търси нещо друго. Различните спортни федерации често набират доброволци за разни събития. Често общините организират почиствания и други неща. Към много общини има кухни за бедни - обаждаш се в общината и питаш. Едно търсене в гугъл и излиза това milostiv .org /adresi .php?i=6 И пак ако си религиозен може да питаш в някоя църква или манастир.

Тук търсят доброволци за различни неща https://timeheroes.org/bg/browse
Ето тук пък търсят доброволци за преброяване на птици. greentech .bg/ archives/61744

Виж как може да си от полза на другите хора. Така ще започнеш да се уважаваш повече и другите ще те уважават. След това ще дойде и всичко останало. Пък и хората, с които ще се срещнеш и на които евентуално ще помагаш, няма да са надменни.

Потребителски аватар
moreni_max
Контакти:

Мнениеот moreni_max » 04 юли 2015 01:22

Първо, да ти кажа, недей слуша нито лошите гласове тука във форума, нито твоите.

Не знам дали си религиозен, но би било добре да потърсиш някое добро духовно лице, човек на който да се довериш. Добрия свещеник е човек който разбира, помага, съчувства на хората и няма да ти струва пари. Потърси в интернет. В София има няколко добри църкви, едната е Св. Петка, друга има и срещу нея, пак малка, там има добри духовници. Поговори в дълбочина с човека който намериш. Няма да ти струва много, но ако имаш късмет, можеш да попаднеш на човек.

Също така, трябва да помислиш за това как да се мотивираш. Да мислиш позитивно. Помисли си за някое занимание което ти е помагало да си отвличаш мислите - рисуване, пеене, спорт някакъв. Разхождай се повече из зеленина. Така ще стоиш надалеч от компютъра и ще имаш движение. Ще е добре ако всяка сутрин тичаш по половин-един час. Виж каква музика ти харесва и я слушай.

Виж за работа. Мога да ти препоръчам сервитьор. Има много хотели из страната където търсят хора, доста СПА из малки населени места с ресторанти. Важно е просто като пишеш мотивационни писма, като се обаждаш да звучиш сериозен, приятен, мотивиран млад човек, който има чаркове в мозъка. Ако се разтърсиш, ще намериш една добра работа, ще си финансово независим и това ще ти даде самочувствие.

Време е да помислиш за следващата фаза - образование. Най-важното нещо от живота на човек. Помисли си да научиш един инструмент, да имаш и хоби.

Препоръчвам ти https://softuni.bg/ . Софтуерния университет ще ти даде безценни умения, ще те направи желан професионалист за 3-4 години и ще имаш възможност да търсиш високоплатена работа. Можеш да намериш материали да се подготвиш от интернет. Изпита струва 50 лева.

Може и да потърсиш доброволстване в чужбина да научиш и чужд език - преди, по време на ученето. Потърси EVS и Global Citizen в интернет. Може с едно доброволстване да ти хрумне идея за развитие. Но ще промениш средата. Промяната на средата е ценна когато търсиш промяна у себе си, помага.

Съвет от мен - всеки човек има трудности в живота. Аз също. Хубавите неща идват бавно, но всичко се нарежда в един момент. Недей анализира много кое си сбъркал, кое не. Започни от утре, действай, кандидатсвай, учи се, работи, развивай се, Бог ти е дал живот, не е лесно, всеки греши.

Ще ти дам и съвет - недей да мислиш за жени. Ако си отдаден на нещо, на цел и вървиш по нея, сами ще те намерят, гаранция. Плюс това, когато търсиш една жена, тя губи интерес. Повярвай ми.

Когато си бил дете си се радвал на живота просто защото си бил жив и си го преоткривал. Пробвай да си спомниш. Трудно е, ако всички се държат зле около тебе, нещата не вървят, имаш проблеми, парите не стигат. Но човек има един живот. Най-великите хора са тръгнали от много ниско. Повечето по форума дрънкат глупости за Русия, еврейте, но никога няма да ти кажат един практически съвет, защото не познават живота. Уорън Бъфет, Бил Гейтс, Джобс, Зукенбърг са героите на нашето време, а започват от пълното дъно. Маргарет Тачър - една от най-великите жени - политици за всички времена започва с баща бакалин и се гордее цял живот с това, докато около нея са мамини синчета от частните училища и хрътки готови да и прегризят врата. Да не започвам с Британски Рок величия - там няма да ми стигне цялата нощ да пиша. Потърси интересни биографии, намери някой голям човек да те вдъхновява. Аз съм вярващ човек, но смятам, че е редно да имаш нещо като кумир, някой човек който да ти бъде за пример.

Успехите не стават ако си просто евреин, масон или имаш връзки. Да, нужен е късмет и познанства, но всичко е свързано с мотивация, труд, работа. И ще се справиш, уверен съм. Давай! ;)

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 04 юли 2015 02:12

Това да не е реинкарнация на Ивайло Йорданов май беше,все пускаше подобни теми.Я ще се самоубива,я патката не му ставала и все такива. ;)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 04 юли 2015 02:33

Като се хвърли от някой по-висок блок.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Кошче за отпадъци”