[center]
Хофенхайм привлече Джонатан Шмид от Фрайбург[/center]
[center]

[/center]
[center]Хофенхайм направи първи летен трансфер, привличайки крилото на Фрайбург Джонатан Шмид. Халфът подписа договор със "сините" до 2019 година и бе представен днес пред медиите.
"Джонатан пасва отлично на нашата философия и ние сме щастливи, че успяхме да се договорим с него. Той е динамичен играч, който може много да ни помогне", заяви спортният директор на Хофе Александер Розен.
През изминалия сезон Шмид отбеляза четири гола за Фрайбург, отделно от това направи още 11 асистенции.
"Изпадането с Фрайбург бе много горчиво, защото там изкарах седем прекрасни години. Сега съм доволен, че ще опитам нещо ново. Трансферът в Хофенхайм е крачка напред за мен, тъй като клубът ще ми предостави оптимални условия за моето развитие", каза на свой ред футболистът.
Джонатан Шмид има общо 118 мача в Бундеслигата, в които е отбелязал 20 гола и е станал автор на 29 асистенции.
В същото време стана ясно, че Винченцо Грифо преминава от Хофенхайм във Фрайбург. През последната година италианският халф игра под наем във втородивизионния ЕфЕсФау Франкфурт, където направи отлични мачове. Грифо обаче няма особено добри перспективи в Хофе и поради тази причина бе взето решение той да продължи кариерата си във Фрайбург.
http://www.facebook.com/HoffenheimBulgarien[/center]