Задължително Здравно осигуряване и Частните болници

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Задължително Здравно осигуряване и Частните болници

Мнениеот Вал » 01 юли 2015 11:59

Тай като ми писна от теми отнасящи се за 1-2-3 или 5 века назад на питам за нещо, което става в момента.
Всички знаят, че плащането на здравни осигуровки е задължително за всеки гражданин. Така се пълни Здравно-Осигурителната каса. Системата на осигураване се нарича солидарна. Само че защо Здравната каса плаща тези пари на частни търговски дружества? Излиза че даваме парите солидарно, а имаме разпределяне на парите по частни търговски сделки. Това противоречи преди всичко на логиката. Или трябва да имаме солидарно социално здравеопазване или ако здравеопазването е частно трябва да се премахне задължителната солидарна вноска.

OT18
Контакти:

Re: Задължително Здравно осигуряване и Частните болници

Мнениеот OT18 » 01 юли 2015 12:21

Вал написа:Тай като ми писна от теми отнасящи се за 1-2-3 или 5 века назад на питам за нещо, което става в момента.
Всички знаят, че плащането на здравни осигуровки е задължително за всеки гражданин. Така се пълни Здравно-Осигурителната каса. Системата на осигураване се нарича солидарна. Само че защо Здравната каса плаща тези пари на частни търговски дружества? Излиза че даваме парите солидарно, а имаме разпределяне на парите по частни търговски сделки. Това противоречи преди всичко на логиката. Или трябва да имаме солидарно социално здравеопазване или ако здравеопазването е частно трябва да се премахне задължителната солидарна вноска.

Аз не разбирам къде е проблема и за какво се бориш?
Частните болници си сключват договор със здравната каса и си работят с нея. Един вид здравната каса се явява твой застраховател. вече според болницата има някакви нива на доплащане.
На мен ми е интересно защо частните болници са модерни,уютни и се развиват(т.е. са на печалба), а държавните са винаги с по 5-10млн. на година назад.

Zoro213
Контакти:

Мнениеот Zoro213 » 01 юли 2015 12:54

Защото в частните болници ходят по-малко цигани/ако изобщо ги допускат там/.Може ли някой да ме осведоми , след като здравните осигуровки са задължителни-колко циганина са си ги платили.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 01 юли 2015 12:55

OT18 написа:...На мен ми е интересно защо частните болници са модерни,уютни и се развиват(т.е. са на печалба), а държавните са винаги с по 5-10млн. на година назад.

Елементарно, Уотсън - защото безплатен обяд няма. Иначе от теб зависи, дали ще обядваш черен хайвер с шампанско, или баничка с боза... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 01 юли 2015 12:59

Това е продължаващия геноцид над българския народ извършван от Вашингтон и Тел Авив, а от 10 години и от Брюксел вече 25 години - излизат всякакви нови задължителни данъци, постоянно увеличение на услугите с цел българина да изпадне в неплатежоспособност и след време да си продаваме жилищата!
Преди 25 години имахме безплатно здравеопазване на високо ниво!
От 9 000 000 население в края на 80-те, от които 95% българи, днес в България са останали не повече от 6 500 000 население, от които българите сме не повече 60-65% от населението на България!
Сега вече се закриват болници, много българи умряха преждевременно поради липса на средства за нормално съществуване и лечение!
Друга огромна част от стопилото се население на България е прогонено завинаги в
чужбина! Там се раждат децата им, които нямат българско самосъзнание и са завинаги загубени за родината ни!
Не бяха малко и тези, които бяха избити при създадените умишлено условия на безнаказаност!
На мястото на етническите българи бяха размножени и пуснати с предимство в България небългари - цигани, бежанци, емигранти! В огромното си болшинство тези хора са мюсюлмани!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
nicromanser
Контакти:

Мнениеот nicromanser » 01 юли 2015 13:26

Captain Stottlemeyer написа:
OT18 написа:...На мен ми е интересно защо частните болници са модерни,уютни и се развиват(т.е. са на печалба), а държавните са винаги с по 5-10млн. на година назад.

Елементарно, Уотсън - защото безплатен обяд няма. Иначе от теб зависи, дали ще обядваш черен хайвер с шампанско, или баничка с боза... 8-)

а ако не искам да обядвам, а да си стоя гладен ти ли ще ме принудиш, да не говорим, че лекарите и вообще болниците противоречат на на библията от всякъде
лекарите не са по различни от гадателите врачките и тем подобните. и едните и другите се мъчат да направят това което зависи единствено от господ. грях е да им се плаща за лечение и вообще да се използват "услугите им",лечение което хем не разбират, хем нямат право да се намесват в божиите дела.
[center]ЕДИН ГОСПОД БОГ И СИНА МУ ИСУС ХРИСТОС
ЕДНА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ
ЕДНА МИЛА СТРАНА-БЪЛГАРИЯ
ЕДИН НАРОД-БЪЛГАРСКИ
ЕДИН ОТБОР
ЦСКА НИЩО ДРУГО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ
[/center]

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 01 юли 2015 13:40

Аз съм привърженик на здравната застраховка,която да е лична и да могат парите от нея да се ползват от семейството/преки наследници/когато човек се спомине.Ако се осигуряваш-получаваш здравеопазване,ако не...Ами да има примерно няколко болници за социално слаби индивиди,където току-що завършили доктори и сестри да трупат стаж на гърба на хората без пари.А после-в частните болници с натрупан опит зад гърба.Който няма парички да получава МИНИМАЛНА здравна помощ и след това у дома.Пенсионерите плащали през целият си живот здравни вноски,да се третират като хора с пълна здравна застраховка.Останалите да се задължават да си плащат лечението след посещаване на болници за социално слаби,като след НЕПЛАТЕНО едно такова,да нямат право на второ.Може и да звучи малко крайно,но за мен ще работи.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 01 юли 2015 13:53

nicromanser написа:
Captain Stottlemeyer написа:

а ако не искам да обядвам, а да си стоя гладен ти ли ще ме принудиш, да не говорим, че лекарите и вообще болниците противоречат на на библията от всякъде
лекарите не са по различни от гадателите врачките и тем подобните. и едните и другите се мъчат да направят това което зависи единствено от господ. грях е да им се плаща за лечение и вообще да се използват "услугите им",лечение което хем не разбират, хем нямат право да се намесват в божиите дела.

И аз това имам пред вид. В момента ни лъжат. Ако плащането е задължително и общо, то и получената услуга трябва да бъде обществена. Ако някой иска да прави платена частна услуга, защо трябва да му се дава от обществения фонд? Трябва да си има частен фонд и за него, т.е. солидарната вноска да не е задължителна. Нещата трябва да бъдат казани ясно на къде вървят.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 01 юли 2015 14:00

Най-добре ще е всички държавни болници да бъдат затворени и да останат само частни,на които държавата да дава парите отредени за здравеопазване.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 01 юли 2015 14:12

ivan56 написа:Най-добре ще е всички държавни болници да бъдат затворени и да останат само частни,на които държавата да дава парите отредени за здравеопазване.

Само че откъде някъде някакъв частен инвеститор ще кара джип за 150 бона като ползва задължителни осигуровки? Да си спечели парите честно на пазара.

Върни се в “Свободна зона”