Интервю на Крум Янев.Датата е 5 март 2008-ма
Нарече Валентин Илиев, Велизар Димитров и Йордан Тодоров групата на Шаро. Още ли ги обвиняваш за всички издънки на ЦСКА?
- Вальо, Вили и Данчо си останаха групата на Шаро. Всички интриги и бойкоти идваха от тях!
Значи си държиш на думата?
- Да. Ама те вече се пръснаха.
Засега само Илиев напусна окончателно?
- Той есента игра добре. Но прекалиха с тия групички, които създаваха в ЦСКА.
Тримата ли са тарторите на ЦСКА?
- Те бяха и си остават тарторите на ЦСКА.
Случайно ли Стойчо Младенов разреши да продадат точно групата на Шаро? Дали не иска да ги разкара?
- Ами той си знае за тях. Те са му обеца на ухото.
Ти ли го предупреди, че Вили, Вальо и Данчо му мътят водата?
- Защо аз да го предупреждавам? Той ще прочете в пресата това, което съм казал. Стойчо има мнение по въпроса. С него сме единодушни.
И други доста интересни неща:
Дучето намекна, че ако изпуснат пак титлата, ще ги хвърлят от телевизионната кула?
- Аз това не мога да си го помисля, че ще стане
Кое не можеш да си помислиш? Че ще изтърват титлата или че ще ги хвърлят от кулата?
- Че ще изпуснат титлата.
Ама по-миналата година баш така стана?
- Тогава Божков нареди на Орманджиев да продават мачовете.
Също доста интересни неща...
Вестниците тиражираха сделката на Еромоигбе за 2 млн евро ?
- Ти да не би да вярваш на вестниците? С такива "трансфери" си перат парите. Пада голяма перачка.
Нещо имаш карез на спортната преса?
- Ами написаха, че Гунди вкарал първия гол на "Уембли". А Бербатов бил отбелязал за сефте официално попадение.
Не е ли така?
- Това е лъжа. Първите голове на "Уембли" вкарахме аз и покойният Георги Димитров - Червения.
Голове ли?
- Ами, да. Двамата вкарахме три гола на "Уембли". Аз два и той - един. Това стана в официална среща. На олимпийската квалификация Англия - България. Мачът завърши 3:3.
Ти или Червения се разписа пръв на "Уембли"?
- Вече ни си спомням. 52 години минаха оттогава.
И ВНИМАНИЕ !!!!!!!!!!!!! 3 месеца преди лиценза !
Кой издържа ЦСКА?
- Индиецът нищо не дава. Аз се чудя Томов как работи.
Казват, че де факто той крепи ЦСКА с разни комбинации?
- Откъде намира за ЦСКА? Бърка ли някъде? Банка ли има? Говорят против него това онова. Но откъде вади пари? Извор да беше, щеше да пресъхне. ЦСКА на месец има поне един милион лева разходи.